In loc de idei de afaceri - setarea gandirii

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3022

Voteaza & Distribuie

Descriere

Poate va intriga acest titlu, dar lasati-ma sa va explic.
Ca intraprinzator online (dar in orice afacere este la fel de valabil), daca nu puteti sa conturati o idee de afacere care vi se pare viabila si profitabila (ramane de vazut cat), atunci nu sunteti pregatit sa intrati in aceste afaceri (sau poate in nici o afacere).
Va rog sa-mi iertati aparenta cruzime, dar lumea afacerilor este dura, si intotdeauna este mai bine sa clarificati de la inceput, daca sunteti sau nu pregatit pentru aceasta.

Deci nu vreau sa va dau idei de faceri in acest articol, dar incerc sa va dau ceva mai valoros. Voi vorbi despre conceptii, despre atitudinea intreprinzatorului si despre modul de gandire castigator in afacerile online. Cred ca beneficiul dvs este mai mare decat daca ati primi niste sabloane.

Dar inainte vreau sa fac o scurta introducere.

Ca intreprinzator online (marketer online), va trebui sa invatati prima data cum sa va organizati timpul in mod eficient, si sa nu va lasati distras de forte externe. Pentru unii, internetul poate deveni un mare consumator de timp, daca va pierdeti timpul cu surfingul. Cu totii cadem din cand in cand in capcana de a fi "dusi cu surfingul", dar important este sa reusiti sa limitati acest timp neproductiv.

O alta greseala "clasica" este de a cadea in capcana de a cauta "urmatoarea oportunitate" care pare a fi cea mai mare. Trebuie sa fiti pregatit ca pe internet in fiecare moment sunt lansate oferte si oportunitati care "nu au mai fost vazute", si care promit marea cu sarea. Evitati capcanele "scamurilor", invatati sa filtrati.
In prima faza (pana veti avea mai multa experienta) acest lucru il puteti face cantarind de mai multe ori "valoarea de solutie" a ofertei, strangand informatii din cat mai multe surse posibile despre oferta (este aproape sigur ca veti fi dezamagit daca vi se promit sume ireale de castigat numai la apasarea unui buton, sau sume ireale in termen ireal, etc.). Aceste lucruri pur si simplu nu se vor intampla.

Monitorizati toate activitatile pe care le intreprindeti. Cateodata niste activitati obscure pot duce la descoperirea de nise extrem de profitabile.
Intotdeauna sa aveti un carnetel de notite la dvs si notati-va imediat ideile. Daca nu va notati ideile, in mod sigur nu le veti pune in practica.
Credeti-ma, daca va implicati in afaceri, veti avea din cand in cand revelatii in momentele cele mai neasteptate. Daca nu le notati, duse sunt. Si daca va ganditi ca unele ar putea aduce milioane ...

Daca aveti posibilitatea, utilizati una din multele software de organizare, managementul sarcinilor, managementul campaniilor pe care le gasiti pe Internet (testati-le inainte, majoritatea au perioade de testare gratuite!).

Nu uitati pentru nici o clipa, ca daca vreti sa aveti succes pe Internet, va trebui sa puneti TOTUL in practica. In lucrarea mea de instruire Internet
Marketing va invat exact cum se face acest lucru! (nlinemarketingmester.com).

Poate ar trebui sa clarific de ce am optat pentru tema "Setarea gandirii", in loc sa dau o serie de idei de afaceri, pe care sa le implementati imediat.
In general nu imi place sa dau sabloane de idei, in afacerile online in special nu. Am dat idei de afaceri in lucrarea Internet Marketing, continui sa dau idei pe Blogul meu

(onlinemarketingmester.com/blog/index.php).

Dar aici va voi prezenta ceva mai valoros. Un concept care va fi de real folos pe termen lung: cum sa va setati modul de gandire ca intreprinzator de succes, cu alte cuvinte cum sa asimilati conceptiile castigatoare in marketingul online!

Cei mai multi subestimeaza propriile puteri, propriul potential, si in ultima instanta se autosustrag de la venitul de exceptie pe care de altfel l-ar merita. Solutia este izbitor de simpla: succesul consta numai in CURAJUL de a fixa si a atinge niste scopuri REALIZABILE!

Inainte de toate sa vedem cum gandeste majoritatea despre acei "putini" care au succes. Probabil ati auzit de principiul Pareto, conform careia 20% din oameni detin 80% din bani (capital, mijloace, profit, putere, etc). In zilele noastre se poate spune ca acest raport se modifica tinzand catre 10% - 90%.

Ati auzit probabil si de zicala cum ca "bogatii devin mai bogati, iar saracii mai saraci".

Ganditi-va la aceste doua idei un minut ...

10% din oameni detin 90% din bani in lume. Bogatii devin mai bogati, iar saracii continua sa devina mai saraci. Pare sa fie o lume foarte distorsionata cea in care traim, si aceasta pentru ca asa si este!
Ca sa intelegeti modul de gandire, sa vedem intai pe cei care au succes (10%), si apoi pe cei care raman (90%).

Cei 10%:

Acesti oameni si-au dezvoltat formula succesului (partea cea grea). Odata ce stii cum sa faci primii 100 de dolari, trebuie sa stii ca ai facut ceva care functioneaza. Formulele pot fi repetate, reutilizate, completate, si imbunatatite in continuu, pentru succesul tot mai mare.

Au fost cazuri cand oameni aparent simpli, needucati au realizat primul dolar cu formula de succes, si au ajuns la multe milioane cu aceeasi formula. Au fost cazuri, cand milionari au devenit faliti intro singura zi (datorita esecurilor necalculate, sau pentru ca s-au lasat prada adoratiei de sine, sau pur si simplu datorita unei recesiuni). Acesti oameni de regula au revenit pe scena afacerilor de succes peste cativa ani, pentru aveau propria formula pentru a
atinge acest scop.

Astfel stau lucrurile si in afacerile pe Internet. Toti marketerii de succes au formula lor care ii face castigatori. Nu exista doi marketeri de succes care fac exact acelasi lucru. Dar daca urmariti principiile pe care incerc sa le creionez pe site-ul meu, veti avea o abordare "bazata pe actiune" pentru ceea ce intreprindeti, si dezvoltand ideea formulei de succes mai departe, veti putea vedea rezultate cat de curand.


Cei 90%:

Daca nu ati avut succes pana acum, probabil apartineti acestei categorii. Sa nu ma antelegeti gresit: aceasta NU inseamna ca nu ati cunoscut succesul intrun domeniu sau altul, la un moment dat sau intro situatie data. Inseamna doar ca nu ati creat o stare de succes de DURATA. Inseamna ca nu v-ati stabilit INCA propria formula de succes, dar sansele sunt mari sa fiti pe aproape (insasi faptul ca cititi aceste randuri, demonstreaza ideea).
Cred cu convingere ca succesul i se poate intampla oricui, care vrea suficient de tare (cu tenacitate), si este in masura sa investeasca timp, efort si credinta.

Cei 90% vor sa lucreze din rasputeri pentru succes, dar in mod tipic nu au gandirea setata pentru a depasi esecurile intrun mod acceptabil si onorabil. Cei care dau gres (90%), raman in mod regretabil in aceasta categorie, in timp ce procentul de 10% care reusesc, vad in esec o noua oportunitate de a castiga.

Invatand ce anume nu functioneaza, ce nu aduce rezultate, va veti putea apropia pas cu pas de ceea ce functioneaza cu adevarat, ceea ce va aduce pana la urma succesul. Odata ce ati descoperit ce functioneaza pentru dvs, veti putea rafina metoda, veti putea imbunatati mijloacele de realizare, si astfel sa creati propria formula de succes. Pas cu pas, zi de zi veti putea perfectiona formula pentru un succes tot mai mare, si la un moment dat veti realiza ca v-ati detasat de multimea cenusie ca un om de succes.
Se spune ca primul milion este cel mai greu de realizat ... si aceasta pentru ca odata ce ati cunoscut succesul - adevaratul succes - veti putea cantari si utiliza la maxim cunostintele, experienta, indemanarea, abilitatea pentru a va cizela formula de succes.

Primii bani castigati (figurativ, primul dolar) au o importanta enorma. Prima vanzare este o provocare, demonstreaza ca se poate, si va pune cu picioarele pe taramul realitatii ("acesti bani sunt reali, si sunt realizabili"). Primul dolar castigat da senzatia si forta ca dupa aceasta urmeaza 10, 100, 1000, ... 10000 dolari. Este cea mai memorabila si cea mai palpitanta experienta a unui intreprinzator online.

Ca incheiere as vrea sa va intreb ceva: stiti pe cineva care, in deplina posesie a facultatilor mintale, spune ca nu vrea sa castige in mod legal si cinstit mai multi bani?

Eu nu cunosc asemenea persoana (este altceva, daca nu punem banul pe primul loc in ierarhia valorilor).