Horoscop de economii pe timp de criza

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3179

Voteaza & Distribuie

Descriere

Berbec
Firea impulsiva si nechibzuita a berbecilor explica tentatia acestora de a cumpara imediat un obiect. Aspectul fura ochii unui berbec in defavoarea valorii si utiltatii. Asadar nu e de mirare daca un berbec iasa din magazin cu plasa plina de produse care nu ii sunt necesare.Cum sa-ti stapanesti tentatia de a cumpara orice? Lasand cardurile acasa si avand in portofel doar o suma modestam te vei limita doar la ce ai la tine. Daca nici asta nu e o solutie, apeleaza la ajutorul cuiva pentru a-ti administra contul. (adica a-ti limita accesul)

Taur
Pasiunea pentru frumusete si lux e motivul pentru care taurii scot bani frumosi din portofel. Obiectele frumoase ii fac pe tauri sa se simta protejati si sa aiba incredere in ei, iar cele senzuale sporesc energia.

Pasiunea pentru colectii va fi descoperita usor, avand in vedere semnul zodiacal.

Cum sa faci economii in acest caz? Incearca sa te convingi ca valoarea ta nu consta in obiectele detinute si ca nu de asta depinde dovada calitatilor tale. Nu uita ca multe din placerile vietii sunt gratis: sexul, o baie calda, o plimbare in natura. Nimic din toate acestea nu depind de situatia materiala.

Gemeni
Gemenilor le place sa stie tot, se amenteca in orice pentru a avea mereu ceva de facut si la care sa se gandeasca. Toate astea pentru a sta departe de plictiseala. Bugetul alocat il depasesc de cele mai multe ori, considerand ca obictul „x" este prea atragator pentru a pierde ocazia de a-l cumpara. Factura la telefon? Nu exista luna sa se incadreze in limitele „bunului-simt".

Ce presupune remedierea acestei situatii? Profita de preturile mici si reduceri pentru a-ti reduce cheltuielile lunare. Daca crezi ca te ajuta, ia-ti un insotitor la cumparaturi pentru a-ti astampara tentatia de a cumpara de toate. Cu aceasta ocazie scazi si valoarea facturii telefonice.

Rac
Racii se aseamana cu copiii pe care abia ii scoti dintr-un magazin de jucarii. Clientul ideal pentru magazinele de mobilier, toate produsele li se par racilor rentabile. Chiar si dupa ce au achizitionat un lucru, isi amintesc ca au nevoie si de obiectul „x" indispesabil pentru decorarea casei.

Datorita faptului ca semnul zodiacal al racului e guvernat de luna, astrele recomanda sa ramai acasa atunci cand te cuprinde o stare de nervozitate sau instabilitate emotionala. Nici calculatorul nu ti-e benefic atunci, cel putin nu pentru a naviga pe site-urile de shooping.

Leu
In viziunea leilor, luxul inseamna bani. Din aceasta cauza nativii acestei zodii sunt dispusi sa plateasca pe un obiect mai mult decat acesta valoreaza. Mai ales daca e vorba de cocktailurile preferate sau petrecerile exclusiviste.

Asadar, nu e capat de lume daca porti aceeasi tinuta de doua ori si asortezi haine de firma cu accesorii mai ieftine. Tot in ideea de a economisi pe timp de criza incerca sa renunti la unele iesiri si sa-ti dezvolti gustul si pentru ceva de calitate care nu iti stoarce neaparat buzunarul. Mai lasa din cand in cand cardurile acasa .

Fecioara
De ce nu are o fecioara bani? Pai sedintele de mezoterapie, produsele organice si abonamentele la zeci de cluburi sportive costa toate. Chiar daca consideri ca ingrijirea trupului tau merita toti banii, gandeste-te ca se poate si reducand putin din cheltuieli. Chiar crezi ca sunt necesare atatea creme de noapte si atatea aparate de fitness?

Iata cateva idei de a face economii. Orienteaza-te spre produsele de la producatori, sunt mult mai ieftine decat celelalte. Chiar daca iti ia mai mult timp, vei face economii semnificative. De asemenea, daca nu totalizezi decat 2 sedinte la abonamentul „x" la sfarsitul lunii, anuleaza-l. Ramai doar cu cele de care ai nevoie intr-adevar.

Balanta
Venus, planeta iubirii si a romantismului, guverneaza aceasta zodie. Asadar o balanta e in stare sa-si dea toate economiile pe o excursie in Amsterdam. Nimeni nu spune ca nu e frumos si extrem de romantic, insa cum ramane cu restul cheltuielilor ce le ai de platit?

Romantismul poate exista in viata ta si cu bani putini. Crezi ca un picnic nu poate fi romantic si nu-ti poate lasa amintiri placute? Dragostea va suplini inlocuirea sampaniei cu apa minerala si a orchestrei cu muzica de calitate. Decat sa ai doar o zi romantica pe an...

Scorpion
Scorpionii si bugetul? Dubla personalitate ii caracterizeaza pe scorpioni atunci cand e in joc bugetul familiei. Chiar daca te stradui sa faci economii, o data pe luna ai o scapare exagerat de paguboasa, care iti termina economiile.

Cum sa reusesti sa faci economii pana la capat? Autocontrolul e calitatea ta numarul 1, asadar poti da dovada ca te poti abtine sa nu-ti risipesti economiile pentru lucruri inutile. Daca nu reusesti sa te controlezi, atunci cauta metode mai drastice de remediere.

Sagetator
Sagetatorii sunt afoni in gestionarea bugetului, astfel ca situatia lor financiara roz va lasa mereu de dorit. Datorita faptului ca Jupiter, planeta exceselor, guverneaza aceasta zodie, sagetatorii risipesc banii imediat.

Pentru a remedia cat de cat acest defect, fereste-te sa mai arunci banii din instinct, reflex sau la nervi. Chiar daca astfel moralul iti creste, gandeste-te ca direct proportional iti scade bugetul. Tine cont de sfaturile celor din jur macar pentru a face economii pe care oricum le vei risipi la un moment dat.

Capricorn
Capricornii pun pret pe statut si reputatiem astfel ca vor actiona doar in ideea de a-i impresiona pe cei din jur. Grandoarea ii caracterizeaza pe nativii acestei zodii pana in momentul in care situatia financiara se inrautateste atat de mult incat se intrezareste falimentul.

Daca vrei sa eviti acest lucru, stabileste-ti cu exactitate un buget si impune-ti sa nu-l depasesti. Si scapa de obiceiul de a imprumuta deoarece stii ca niciodata nu te achiti de datorii la termen.

Varsator
Probabil datorita dorintei de a fi inaintea tuturor, varsatorii vor ramane fara bani in scurt timp. Daca mai adaugam si pasiunea pentru gadget-uri si toate noutatile in materie de electronica, situatia incepe sa ia proportii considerabile.

Foloseste-te de calitatea ta de gandire in perspectiva si inaintea timpului pentru a gasi metode de a avea ce-ti doresti fara sa ramai fara nici un sfant. Pentru a-ti satisface si pasiunea pentru tehnologie, orienteaza-te pentru un job in jurnalism (te vei alege cu o gramasa o de gadgeturi gratis) sau infiinteaza o organizatie non-guvernamentala pentru nevoiasi.

Pesti
Pestii sunt cunoscuti pentru pasiunea pentru calatorii si, mai mult decat atat, pentru bugetul alocat acestor escapade. Fie ca e vorba de filme, muzica sau excursii, pestii nu se dau deoparte de la nimic, chiar daca acestea implica o suma mare de bani.

Gaseste alternative pentru a face economii: asculta muzica si vizioneaza filme pe internet (vei gasi cele mai noi aparitii si sunt gratis), lasa in seama altcuiva organizarea iesirilor si monitorizarea cheltuielilor.