Hiperhidroza sau transpiratia in exces

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2906

Voteaza & Distribuie

Descriere

Hiperhidroza sau transpiratia in exces este o stare medicala in care anumite parti ale corpului, fie ca e vorba de axile, palme, talpi, spate, fata sau degete, transpira mai mult decat e necesar organismului. In majoritatea cazurilor hiperhidroza este o conditie ereditara care deranjeaza atat din punct de vedere estetic dar mai ales olfactiv.

Daca faci parte din categoria de persoane afectate de transpiratie excesiva afla ca exista remedii pentru a combate sau macar a diminua aceasta problema. Transpiratia excesiva nu tine cont de un moment important, ea poate sa apara cand te astepti mai putin. Iar cand camasa devine umeda, deja incepe sa ti se strice ziua. Este o problema care isi poate lasa amprenta asupra relatiilor cu cei din jur, creand un disconfort care cu greu se poate ascunde.

De multe ori ai tentatia sa te scuzi si sa dai explicatii referitoare la cauza transpiratiei. Si insisti ca nu esti genul de persoana care neglijeaza igiena corporala si ca de fapt e vorba de o boala. Dincolo de acest aspect, transpiratia in exces faciliteaza dezvoltarea diferitor afectiuni de piele. Cea mai intalnita este acneea, cu atat mai mult cu cat transpiratia afecteaza si zona spatelui si decolteului.

Afectiune care vizeaza destule persoane, transpiratia in exces se poate limita, in cel mai fericit caz, doar la zona subratului. Insa se poate manifesta si asupra altor parti ale corpului. Mainile si picioarele transpirate sunt o implicatie posibila a hiperhidrozei