Hidroterapie si jacuzzi

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5402

Voteaza & Distribuie

Descriere

Hidroterapia si cazile jacuzzi* par sa mearga mana in mana. Acest tip de cada a facut conceptul antic al masajului cu apa extrem de popular. Caldura apei, recunoscuta ca fiind extrem de relaxanta, si stimulatoare pentru muschi, si bulele, care pe langa ca maseaza corpul, dau si o usoara senzatie de gadilare, pot crea si o stare mentala mult mai optimista si mai pozitiva.

Hidroterapia a fost considerata o masura adecvata pentru a mentine sanatatea generala a unui individ. Unul din principalele beneficii ale tratamentului cu apa este ca stimuleaza circulatia sangelui in tot organismul. De asemenea, s-a dovedit a fi foarte benefica atunci cand vine vorba de vindecarea naturala a corpului.

O mai buna circulatie ajuta la producerea oxigenului si a altor substante nutritive, precum si a unor elemente chimice importante pentru celulele din intreg organismul. In acest fel este posibil ca procesul de vindecare naturala sa fie mai eficient, si astfel, oamenii se pot bucura de avantajele jacuzzi-ului atat pentru o sanatate mai buna, cat si pentru relaxare. Jacuzzi este o forma de hidroterapie, care relaxeaza muschii, spasmele, atenueaza entorse, dureri de spate, si elibereaza de oboseala si de stres.

Daca credeti in puterea reflexologiei, si va odihniti mainile si talpile deasupra jeturilor jacuzzi-ului, veti realiza ca intreg corpul dvs va fi cuprins de o stare generala de bine! Daca va folositi si de efectele aromoterapiei, adaugand in apa fierbinte uleiuri esentiale, relaxarea va este absolut garantata, deoarece mirosul lor, ridicat de aburii fierbinti vor ajunge in zona olfactiva a creierului, ajutandu-l sa se relaxeze.

Desi nu este imperios necesar sa detineti un jacuzzi, acest obiect este totusi o investitie foarte buna. Daca va decideti sa va cumparati unul, tineti cont de urmatoarele aspecte:
Forma – de la jacuzzi oval pana la cel in forma de bob de fasole, puteti alege ce forma va doriti. Iar daca doriti un jacuzzi pentru gradina, oferta e si mai diversificata.
Numarul de persoane – exista jacuzzi pentru una, pentru doua sau pentru mai multe persoane. Depinde de marimea baii dvs si de cate persoane il vor folosi odata.
Duzele – acestea trebuie plasate strategic, astfel incat sa va maseze spatele, picioarele si alte grupe de muschi care trebuie masate.
_____________________________________
* Multi oameni folosesc cuvantul "jacuzzi" pentru a descrie o cada cu apa fierbinte sau o cada pentru spa, dar, de fapt acest lucru este incorect, deoarece Jacuzzi este un nume de brand. Motivul pentru care este utilizat in mod eronat se datoreaza inventatorului cazii cu jeturi de apa, Roy Jacuzzi care a brevetat inventia in 1968.