Gradini zoologice renumite in lume

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6986

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gradinile zoologice cu cele mai multe rase si specii din lume asigura o „calatorie in jungla" de neimaginat.



O jungla in miniatura. O societate pentru animale. O casa pentru cei fara adapost. O raza de speranta pentru animalele pe cale de disparitie. Gradinile zoologice stimuleaza oamenii sa dezvolte o relatie cu animalele.



Gradinile zoologice sunt rezultatul eforturilor celor care doresc sa ocroteasca creatiile naturii, dovada fiind ca multe specii de animale pe cale de disparitie sunt in siguranta in aceste locuri.


Tiergarten Schönbrunn - Vienna, Austria

Fondata in 1752, gradina zoologica din Viena este cea mai veche gradina zoologica din lume, initial fiind menajeria Imparatului Francisc Stefan. Aceasta gradina zoologica a contribuit mult timp la conservarea naturii si la protectia animalelor, avand propriile paduri ecuatoriale, deserturi si un acvariu imens, acestea fiind elementele cele mai distinctive ale gradinii.




Tiergarten Schonbrunn


Tiergarten Schonbrunn (Viena)



Gradina Zoologica din Bronx, New York

Scopul acestei gradini zoologice este de a proteja fauna salbatica. Cu peste 4000 de animale adapostite in conditii de siguranta, Gradina Zoologica din Bronx este cea mai mare si mai vizitata gradina zoologica din America, incluzand imensa Padure de Gorile din Congo de 2,6 hectare (Congo Gorilla Forest), Muntele Tigrilor (Tiger Mountain) si Wild Asia Monorail care claseaza Bronxul printre primele orase in lista de gradini zoologice ce trebuie vizitate. Mai mult, a inverzit propria curte care delimiteaza in mod eficient eforturile ecologice ale gradinii zoologice.




Gradina Zoologica din Bronx, New York


Gradina Zoologica din Bronx, New York (Padurea de Gorile din Congo)



Gradinile Zoologice Nationale din Pretoria, Africa de Sud (National Zoological Gardens)

In anul 1899 Gradinile Zoologice Nationale, cunoscute anterior ca Gradina Zoologica din Pretoria, si-au deschis pentru prima data portile pentru vizitatori. Astazi, ele adapostesc mai mult de 200 de specii de pasari si mamifere fiecare, aproximativ 100 de specii de reptile si aproape 200 de specii marine intr-o zona de 81 de hectare!




Gradinile Zoologice Nationale din Pretoria


Gradinile Zoologice Nationale din Pretoria



Ceea ce face gradina zoologica din Pretoria diferita de altele sunt campingurile aventuroase peste noapte care permit vizitatorilor sa se bucure de ceea ce se poate vedea intr-o gradina zoologica pe timp de noapte, o adevarata aventura africana.


Gradina Zoologica din Mandai, Singapore

Aceasta e considerata una dintre cele mai bune gradini zoologice construite intr-un interval relativ scurt de timp (aceasta a fost fondata in 1973), cu cele mai multe atractii distincte. Exista o expozitie a elefantilor din Asia, exponate din Australia si exemplare africane.




Gradina Zoologica din Mandai


Gradina Zoologica din Mandai, Singapore



Regatul Magic al lui Disney din Orlando, Florida (Disney's Animal Kingdom)

Este regatul animal in care se gasesc 250 de specii diferite adapostite intr-un habitat cu aspect natural, segmentat in functie de regiune. Jungla Maharajah (Maharajah Jungle Trek) atrage toate privirile, avand exponate de tigri, pasari si lilieci pentru vizitatori. In afara de aceasta jungla , calatoria cu Dinozaurul iti taie rasuflarea, experienta in care alergi dupa dinozauri ce dateaza de 65 milioane de ani. Exista mai mult de 1.500 de animale, asadar trebuie sa aveti o memorie buna sa va amintiti numele fiecaruia!




Regatul Magic al lui Disney din Orlando


Regatul Magic al lui Disney din Orlando, Florida



Caracteristica cea mai notabila a acestei gradiniti zoologice este un „Kilimanjaro safari" prin savana africana. Printre animalele pe care le veti vedea aici se numara girafe, hipopotami, elefanti si struti.


Gradina Zoologica din San Diego, California

Gradina Zoologica din San Diego este una dintre cele mai mari gradini zoologice din lume, cu peste 4000 de animale si 800 de specii diferite. Animalele sunt tinute intr-un habitat natural simulat completat de flora si fauna speciale, conservand fauna. Animalul ce trebuie neaparat vazut aici este ursul panda gigant, unul dintre cele patru exemplare existente in intreaga lume.




Gradina Zoologica din San Diego


Gradina Zoologica din San Diego, California



Gradina Zoologica din Phoenix, Arizona

Este cea mai mare gradina zoologica non-profit, cautata in special pentru vacante cu familia. Acesta cuprinde o suprafata de 50 de hectare si are peste 1200 de diferite animale, pasari si reptile. Gradina zoologica din Phoenix a devenit celebra pentru ca a gazduit un elefant asiatic numit Ruby.


Alte gradini zoologice renumite in lume

* Gradina Zoologica din Basel, Elvetia

* Gradina Zoologica din Berlin, Germania

* Parcul National Zoologic Smithsonian, Washington DC

* Gradina Zoologica din Toronto, Canada

* Gradina Zoologica din Beauval, Franta