George Clooney

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3629

Voteaza & Distribuie

Descriere

Laureat al premiului Oscar, George Clooney le-a facut pe toate, dar pe rand: este actor, producator, producator executiv, scenarist si regizor. In 2006 actorul a primit trei nominalizari la Academy Award, pentru cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu original din „Good Night and Good Luck" si cel mai bun actor in rol secundar in „Syriana". A fost prima data in istoria americana cand o persoana primeste nominalizari la premiul Oscar pentru un rol jucat si pentru regie in doua filme diferite. Clooney a primit Oscarul pentru rolul din Syriana, un film la care fusese si producator executiv.

Recent, George Clooney si-a fondat, in parteneriat cu Grant Heslov o companie de productie „Smoke House", care are in lucru „Leatherheads" si „The Innocent Man: Murder and Injustice in a Small Town", dupa un roman de John Grisham. A debutat ca regizor in 2002 cu filmul „Confessions of a Dangerous Mind" pentru Miramax, castigand Special Achievement in Film Award din partea National Board Review.

Clooney a jucat in blockbusterele „Ocean’s Twelve" si „Ocean’s Eleven" si in „O Brother Where Art Thou?" in regia fratilor Coen, a aparut in cateva seriale la televiziune, dar cel mai popular rol l-a avut in „ER", unde modul in care l-a portretizat pe dr. Douglas Ross i-a adus nominalizari la Globul de Aur, Screen Actors Guild, People’s Choice si Emmy.