Gandirea pozitiva si subconstientul

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2766

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iata o lectie despre importanta unui mod de gandire sanatos si metodele pe care le poti aplica pentru a avea viata pe care ti-o doresti. De la o varsta frageda am fost invatati ca noi suntem creatorii propriei noastre realitati si, cu toate acestea, experientele avute de-a lungul timpului ne-au fost cel mai bun profesor. Urmarindu-ne evolutia in timp, am observat ca modul in care gandim ne determina cursul evolutiei personale, de la achizitionarea unei carti pe care ne-o doream si pentru care nu facusem nici cel mai mic efort pana la practicarea unei meserii la care visam in vremea studentiei, si anume cea de jurnalist.

In cercetarile sale asupra cristalelor de apa inghetata, japonezul Masaru Emoto a descoperit ca sunetele, cuvintele si gandurile au anumite efecte asupra moleculelor de apa, in functie de incarcatura lor pozitiva sau negativa. Astfel, esantioanele de apa expuse unor influente pozitive si aici ma refer la energia gandurilor vehiculata prin cuvinte, idei si muzica au dezvoltat o structura armonioasa, in timp ce alte recipiente asupra carora s-a actionat negativ au produs structuri amorfe, dizarmonioase.

Stiintific, a fost dovedit ca tot ce exista in univers este in proportie de 70% informatie, 20% energie si numai 10% materie. Iti dai seama ce ai putea realiza daca ti-ai folosi potentialul energetic si informational la capacitate maxima ? Si este posibil sa-ti educi mintea astfel incat sa atragi ceea ce iti este benefic.

Un proverb chinez spune : « Esti ceea ce gandesti. » Daca in subconstient te consideri incompetent, desi in realitate poti fi chiar foarte competent, vei actiona in asa fel incat sa atragi oameni sau situatii care sa-ti demonstreze ca ceea ce crezi despre tine este adevarat. Daca te victimizezi incontinuu acuzandu-ti parintii de copilaria ta nefericita vei culege, in cele din urma, roadele negativismului pe care il semeni, si anume o viata nefericita in care un alt calau iti va aminti mereu de ipostaza de victima in care te complaci.