Gama cromatica pentru vopsea de interior

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari20765

Voteaza & Distribuie

Descriere

In timp ce fiecare are propria lui alegere in ceea ce priveste culorile pentru vopselele de interior, poate fi o idee buna sa aruncam o privire la efectele pe care cele mai populare culori le pot avea asupra starilor dvs de spirit si de ce nu, sa vedem cu ce combinatii interesante va puteti juca atunci cand va redecorati apartamentul.

Albul: albul este foarte popular si poate fi folosit in orice camera. Fiind o culoare neutra, da un sentiment de pace si liniste. Vopseaua alba merge cel mai bine in bai si dormitoare pentru ca reflecta maxim lumina si reuseste sa creeze o iluzie de spatiu mai mare pentru o suprafata mica. Da incaperii un aspect aerisit si racoros, dar, poate fi si dificil de intretinut si ii poate conferi camerei un sentiment de salon de spital. Revitalizati aspectul incaperii folosind combinatii de alb cu vopsea rosie sau albastra. Aceste culori vor face camera sa arate vie si primitoare. Nuante de alb la fel de populare sunt albul murdar si albul de perla.

Galbenul: o alta culoare care da unei camere un sentiment de lumina si veselie. Este o nuanta calda si frecvent imbraca peretii bailor si bucatariilor. Unele nuante populare de vopsea galbena, utilizate in interiorul apartamentelor sunt galben pal, galben luminos si o nuanta care seamana cu coaja bananei. Combinand galbenul puternic cu alb puteti lumina orice bucatarie.

Maroul: vopseaua maro deschis se potriveste camerelor mai mari, carora le confera un sentiment masculin subtil. Nuante de maro-ciocolatiu si maro inchis arata bine pe pereti, mai ales daca alegeti un sistem de combinatie a unui plafon bej cu pereti ciocolatii.

Albastrul: a va picta peretii cu albastru inseamna a da un sentiment racoros si linistit camerei. Aceasta vopsea este potrivita pentru orice fel de incapere. Fiind o culoare des folosita in mai multe combinatii in dormitoare, lasa o impresie generala de calm. Nuante populare de albastru folosite ca vopsele de interior sunt albastru cenusiu, turquoise si albastru celest. Un sistem bun de culori pentru interior: albastru putin mai inchis cu galben cremos.

Rosul: este printre cele mai populare vopsele de interior. Rosu radiaza vibratie, iar rozul, o nuanta de rosu, da camerei un sentiment romantic. Rozul este foarte popular mai ales pentru decorarea camerelor de fete. Rosul se foloseste cel mai des pentru a accentua o parte a incaperii. Unele nuante populare de rosu sunt: rosu lubenita si roz deschis. Nuante rosii mai inchise, ca visiniul sau burgundul, arata superb in combinatii cu vopsea alba, crem sau culoarea untului.
Alte culori, cum ar fi verdele si violetul, nu sunt folosite la fel de mult pentru interioare, dar totul depinde de alegerea fiecaruia. O lumina verde ii poate da camerei senzatia de proaspat iar una violeta ii confera feminitate, motiv pentru care este folosit cel mai des pentru zugravirea camerelor adolescentelor.