Gafe din filme celebre

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari23537

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi echipa de productie din spatele unui film poate fi considerata, la propriu, o armata, atat din punct de vedere al numarului membrilor, cat si al organizarii, iata ca, de cele mai multe ori, gafele scapa pana si in cele mai celebre filme. Cum se intampla asta?

Gafe din filme

Gafe din filme

Persoana insarcinata exact cu aceste aspecte, cunoscuta sub numele de Continuity Person, trebuie sa se asigure ca produsul final nu contine gafe si discontinuitati. Isi noteaza cu atentie numarul de duble trase, actorii prezenti si pozitiile acestora, obiectele care apar in acele duble etc. Iata ca, uneori, apar scapari si constatam fie ca dispar obiecte de la o scena la alta, fie ca apar in cadru umbrele cameramanilor sau microfoanele.

Titanic

Titanic a fost, timp de 12 ani, filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile. A fost lansat in 1997 si a fost incununat de succes, atat din punct de vedere critic, cat si financiar. A fost distins cu unsprezece premii Oscar din douasprezece nominalizari, inclusiv pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor. Cine s-ar gandi ca un film precum Titanic ar putea avea gafe? Iata ca nimic nu e imposibil.

Una dintre cele mai celebre gafe din Titanic apare intr-o scena cu cele doua personaje principale, Rose si Jack, care vorbesc despre pescuitul in Lacul Wissota. In realitate, acest lac nu exista la momentul in care actiunea filmului are loc. Fiind vorba de un lac de acumulare, acesta a fost creat artificial abia la sase ani de la scufundarea celebrei nave.



Gafe din Gladiatorul{title}

Gladiatorul

O gafa celebra din Gladiatorul apare la sfarsitul scenei luptei cu carele. Gafa include un car de lupta si, dedesubtul acestuia, un rezervor de gaz. Se presupune ca butelia, vizibila in momentul in care acel car de lupta se rastoarna, a fost folosita pentru a propulsa vehiculul in aer. O alta scena il infatiseaza pe Russell Crowe in arena de lupta, iar sabia i se muta din mana stanga in mana dreapta si invers, la fiecare schimbare a unghiului de filmare.



Gafe din Misiune Imposibila{title} Misiune Imposibila

Misiune Imposibila a fost lansat in anul 1996 si l-a avut in rolul principal pe Tom Cruise. Pelicula este inspirata de serialul de televiziune omonim si-l are in centrul atentiei pe Ethan Hunt, un agent CIA care trebuie sa descopere "cartita" infiltrata in mijlocul Criminal Intelligente Agency. Intr-una din scenele in care Ethan Hunt lucreaza sub acoperire, isi da jos masca de pe fata iar gulerul ii este vizibil largit si nearanjat. In secunda urmatoare, gulerul camasii este perfect aranjat.



Gafe din Spider Man{title} Spider Man

Inspirat de benzile desenate marca Marvel, Spider Man este un film cu supereroi cu Tobey Maguire in rolul lui Peter Parker, un elev de liceu care descopera ca are puteri neobisnuite in urma unei muscaturi de paianjen. Parker isi foloseste astfel puterile dobandite pentru a lupta impotriva criminalilor si faradelegilor din orasul in care locuieste. Intr-una dintre scene, parul lui Peter este orientat inspre stanga. In scena urmatoare, este pieptanat inspre partea dreapta. De altfel, putem vedea aceeasi femeie trecand de doua ori prin spatele protagonistilor si de fiecare data in aceeasi directie, totul in timpul aceleiasi secvente.



Gafe din Harry Potter si Piatra Filozofala{title} Harry Potter si Piatra Filozofala

In timpul aceleiasi scene, o carte postala este indoita la colturi, apoi dreapta, apoi din nou indoita, odata cu schimbarea unghiului de filmare. De asemenea, un cuplu care trece pe langa Harry Potter venind din directia opusa poate fi vazut ulterior stand in pragul usii unui magazin. Nici coafura lui Ron nu este foarte hotarata. Initial, parul este pieptanat cu carare pe mijloc, iar in secventa urmatoare, este pieptanat spre partea stanga.



Gafe din Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre{title} Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre

Putem vedea foarte clar faptul ca, intr-o scena, unghiile lui Elizabeth, interpretata de Keira Knightley, sunt scurte. In urmatoarea scena, unghiile ei sunt lungi. O alta gafa apare in momentul in care, odata cu schimbarea pozitiei de filmare, cerul devine din albastru, cenusiu, iar norii albi si pufosi devin intunecati, cu o tenta galbui-rosiatica. In plus, medalionul lui Elizabeth apare si dispare pe rand de la gatul acesteia. De asemenea, franghiile legate de stalpii navei sunt prezente in momentul in care se filmeaza din fata, insa, odata cu schimbarea unghiului, franghiile dispar in mod misterios.



Gafe din Razboiul Stelelor Episodul IV{title} Razboiul Stelelor Episodul IV

Chiar daca a fost lansat in 1977, Razboiul Stelelor: O noua Speranta ramane una dintre cele mai indragite filme stiintifico-fantastice si i se iarta toate gafele. Una dintre ele apare in momentul in care Darth Vader sugruma capitanul unei iar acesta isi coboara treptat mainile de la gat pana in momentul in care devine inert, semn clar ca personajul a murit. In secunda urmatoare, insa, Darth Vader il arunca iar, la impactul cu peretele, capitanul se protejeaza atingand zidul cu mainile. O alta gafa este legata de numarul de tufisuri care apar langa Luke Skywalker. La filmarea din fata, Luke are in preajma trei tufisuri. Cand se intoarce cu spatele, doua dintre ele dispar in mod misterios.