Fugari celebri pe lista neagra internationala

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4486

Voteaza & Distribuie

Descriere

Urmaritii faimosi, cel putin o parte dintre ei, si-au inceput cariera intr-un deplin anonimat, lista fiind cunoscuta numai de catre directorul FBI, J. Edgar Hoover, si agentii sai, in 1951, cand influentul personaj de la Washington a conceput prima lista, trecand pe ea numai 3 nume. Lista cu The Most Wanted a fost conceputa pentru ca fugitii sa simta ca nu vor mai putea sa se strecoare prin ochiurile plasei aruncate asupra lor si ca autoritatile federale isi vor coordona eforturile pentru a-i captura.

De atunci, listele cu cele mai urmarite persoane de pe glob s-au succedat si s-au lungit, fiind postate acum si pe Internet, accesibile oricui. Lista neagra mondiala ii cuprindea, pana nu demult, si pe Osama bin Laden, insa, dupa cum se stie, cazul a fost rezolvat in Pakistan, cu ajutorul unei echipe a fortelor speciale americane, Rainbow Six.

The Most Wanted

lista "The Most Wanted"

O lista comprehensiva ar trebui sa inceapa cu personaje care astazi populeaza cartile de istorie:

Spartacus – Liderul revoltei sclavilor din Roma, in anul 73 i.d.H., a fost urmarit si depistat dupa doi ani de la declansarea rascoalei. Urmaritorii sai au fost generalii romani Gnaeus Pompieus Magnus (Pompei) si Marcus Licinius Crassus. Soarta lui Spartacus nu este cunoscuta cu precizie, dar istoricii sunt de acord cu ideea ca acesta a pierit in lupta. Oricum, trupul nu i-a fost gasit niciodata.



Gangsterii Bonnie si Clyde pe lista neagra FBI{title}

Bonnie si Clyde – Nelegiuitii Bonnie Parker si Clyde Chestnut Barrow, raspunzatori de mai mult de o duzina de spargeri de banci si numeroase omoruri, si-au inceput cariera sangeroasa in 1931. Au fost mitraliati intr-o ambuscada pusa la cale de politie la data de 23 mai 1934, la Biensville Parish, Louisiana, de un grup de politisti condusi de Frank Hamer.

Bonnie si Clyde

Bonnie si Clyde



Jefuitorii de trenuri si banci Butch Cassidy si Sundance Kid{title}

Butch Cassidy si Sundance Kid – Cei doi, Robert LeRoy Parker si Harry Longbaugh, pe numele lor adevarate, erau jefuitori de trenuri si banci, membri ai bandei Wild Buch Gang. Erau dati in urmarire pe tot teritoriul american si urmariti de faimoasa agentie de detectivi a lui Nat Pinkerton inca din 1896. Cei doi au fugit in Bolivia, unde au fost ucisi de politia boliviana la data de 6 noiembrie 1908, dupa ce incercasera sa jefuiasca o companie miniera in ziua de plata a salariilor.

Butch Cassidy si Sundance Kid

Butch Cassidy si Sundance Kid



Fugarul Adolf Eichmann, unul dintre autorii Holocaustului{title}

Adolf Eichmann – Unul dintre principalii autori ai Holocaustului nazist, al „solutiei finale" cerute de Hitler pentru exterminarea evreilor, Eichmann a fugit in Argentina dupa razboi. A incercat sa se piarda in peisajul urban de acolo, dar a fost depistat de Mossad si capturat in 1960 de catre o echipa speciala israeliana. Agentii Mossadului aveau ordinul de a-l executa pe Eichmann daca nu-l puteau captura. Judecat in Israel pentru crimele sale, Adolf Eichmann a fost condamnat la moarte si executat prin spanzuratoare, in 1962.

Adolf Eichmann

Adolf Eichmann



D.B. Cooper, alt nume pe lista neagra internationala{title}

D.B. Cooper - Cooper a deturnat un Boeing 727 la data de 24 noiembrie 1971, deasupra Portlandului, cerand rascumparare de 200 000 de dolari. S-a parasutat din avion, insa nu se stie nimic de soarta lui. Desi FBI-ul afirma ca D.B. Cooper probabil ca nu a supravietuit, cum trupul nu i s-a gasit niciodata, el figureaza si la aceasta ora pe lista de urmariti ai agentiei federale americane.

D.B. Cooper

D.B. Cooper



Marc Rich, alt fugar urmarit international{title}

Marc Rich – Rich, care s-a imbogatit vanzand petrol in beneficiul Iranului, a fugit in Elvetia in 1983, inainte de a fi pus sub acuzatie in SUA pentru „intretinerea de relatii comerciale cu inamicul" si evaziune fiscala. In timpul ultimei sale saptamani de mandat, presedintele Bill Clinton l-a amnistiat pe Rich, fapt care a declansat un mare scandal. Rich nu a mai revenit niciodata in SUA.

Marc Rich

Marc Rich



Roman Polanski, alt nume pe lista de urmariti ai FBI{title}

Roman Polanski – In 1977, regizorul de la Hollywood, autorul unor filme de succes, intre care Cutitul in apa si Rosemary’s Baby s-a recunoscut vinovat de acuzatia de relatii sexuale cu un minor. Pentru a evita o condamnare, Polanski a fugit in Franta. In 2009 a fost arestat de autoritatile elvetiene la cererea Statelor Unite, care au solicitat extradarea lui Polanski. A fost eliberat de autoritatile elvetiene si a revenit in Franta, insa Polanski figureaza pe lista de urmariti ai FBI si acuzatiile la adresa lui nu au fost retrase.

Roman Polanski

Roman Polanski