Freddie Mercury

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4875

Voteaza & Distribuie

Descriere

Freddie Mercury: Viata personala

Freddie Mercury s-a nascut pe 5 septembrie 1946, in insula africana Zanzibar, in prezent parte din Tanzania. Numele lui de nastere a fost Farrokh Bulsara, apartinand unei familii al carui nume a fost legat de orasul Bulsar din Gujarat. Tatal sau a migrat din Gujarat (India) in Zanzibar, pentru a-si putea continua munca de la Biroul Colonial Britanic. In 1954, Freddie s-a inscris la Scoala Sf. Petru din Panchgani, India. Dupa aceea s-a intors in Zan insula africanazibar, dar familia sa a fost nevoita sa fuga din tara ca urmare a revolutiei din 1964. Astfel au ajuns in Anglia si s-au stabilit in Middlesex. Freddie s-a inscris la Colegiul West Thames din Londra pentru a urma studii suplimentare.



Freddie Mercury


Freddie Mercury



Freddie a avut o relatie de lunga cu o doamna numita Mary Austin. Ei au trait impreuna mai multi ani in West Kensington. Acest lucru a fost la inceputul anilor 1970. In a doua jumatate a deceniului, aceasta relatie s-a incheiat din cauza faptului ca Freddie a intrat intr-o relatie cu un barbat, director intr-o companie de inregistrari americana. Cu toate acestea, acest episod nu a reusit sa rupa prietenia pe care Freddie si Mary o impartaseau.



Freddie a fost, de asemenea, intr-o relatie amoroasa cu o actrita austriaca pe nume Barbara Valentin in anii 1980. A avut o alta relatie de lunga durata cu un barbat pe nume Jim Hutton, care a durat pana la sfarsitul vietii sale. Freddie nu a fost niciodata secretos in privinta viatii lui bisexuale, dar nu a fost genul de persoana care sa-si faca publica prea mult viata personala. De fapt, atunci cand nu era pe scena, era foarte timid si introvertit, stand deoparte mereu de oamenii pe care nu ii cunostea bine.


Freddie Mercury: Viata profesionala

Muzica a fost in sangele lui Freddie de la o varsta frageda. Chiar si atunci cand era in scoala, dragostea lui pentru muzica si pasiunea pentru cantat a fost bine cunoscuta. In Sf. Petru, el a facut parte din formatia scolii numita The Hectics. Aria sa de concentrare a fost pianul. Freddie a lansat doua albume si numeroase single-uri. El a facut, de asemenea, parte din trupa Ibex, la care a renuntat pentru a deveni membru al trupei Sour Milk Sea.



Desi munca lui a fost primita pe masura de public, faima reala a venit atunci cand Freddie a pus bazele legendarei trupe rock Queen. El a facut echipa cu chitaristul Brian May si tobosarul Roger Taylor, iar Queen a devenit una dintre cele mai iubite formatii din toate timpurile. Fiind numit Freddie inca din zilele de scoala, in timpul formarii trupei Queen si-a schimbat numele de familie in Mercury. Freddie canta si la pian si chitara, pe langa faptul ca era vocalistul trupei.



Queen a devenit celebra datorita extraordinarelor concerte live si turneelor in toata lumea. Ei au reusit sa sustina mai mult de 700 de spectacole in jurul lumii, iar fanii lor isi doreau si mai multe. Initial, Freddie canta singur la pian, dar a intrerupt aceasta practica deoarece a iubit interactiunea cu publicul. Intotdeauna a reusit sa obtina audienta maxima la emisiunile sale.



Concertul caritabil din 1985, Live Aid, a fost votat ca cea mai mare performanta existenta in istoria muzicii rock. Queen a depasit asteptarile publicului, iar ultimul lor show din Knebworth, Anglia, a atras peste 300.000 de persoane.



Trupa Queen, condusa de Freddie Mercury a inregistrat 14 albume: Queen (1973), Queen II (1974), Sheer Heart Attack (1974), A Night at the Opera (1975), A Day at the Races (1976), News of the World (1976), Jazz (1978), The Game (1980), Hot Space (1982), Works (1984), A Kind of Magic (1986), The Miracle (1989), Innuendo (1991) si Made in Heaven (1995).



Moartea lui Freddie Mercury

Freddie Mercury a fost diagnosticat cu SIDA in 1987, desi el a negat intotdeauna acest lucru. A fost vanat de presa britanica si de o multime de fotografi care au suspectat ca ceva era in neregula cu starea de sanatate a lui Freddie din cauza absentelor din turnee si declaratiilor fostilor sai iubiti. Odata cu trecerea timpului, starea de sanatate a lui Freddie s-a inrautatit si el nu a mai putut rezista mult.



La data de 23 noiembrie 1991, managerul Queen, Jim Beach, cu aprobarea lui Freddie, a anuntat oficial adevarul real. Anuntul a fost facut in numele de Freddie Mercury, acesta confirmand ca a fost diagnosticat cu HIV, motivand ca a considerat corect a pastra aceasta informatie privata pana in acel moment pentru a proteja intimitatea celor din jurul sau.



Abia la o zi dupa acest comunicat de presa, Freddie Mercury a murit, pe data de 24 noiembrie 1991. A murit de bronhopneumonie, ca urmare a virusului HIV. In testamentul sau, el a lasat ceva pentru toata lumea, de la bucatarul sau la toti membrii familiei sale. El a fost incinerat la Cimitirul Kensal Green din Elvetia.



Popularitatea lui Freddie Mercury si a formatiei Queen a crescut la inaltimi ametitoare dupa moartea acestuia. Chiar si atunci cand nu era prezent, Freddie era un fenomen la nivel mondial. Popularitatea sa e dovedita si de nenumaratele carti scrise despre el.



Regina a ocupat cele mai multe saptamani in topurile din Marea Britanie, estimandu-se ca numarul total al vanzarilor de albume la nivel mondial a depasit 300 de milioane de euro. Fenomenul pe care acest geniu l-a oferit lumii nu poate fi uitat vreodata, iar stilul sau unic si muzica sa va dainui pentru totdeauna. Fara indoiala, Freddie Mercury reprezinta unul dintre cele mai mari fenomene muzicale din toate timpurile.