Enigma numarului 23

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6408

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista foarte multi matematicieni si persoane obsedate de numere. Unii sunt convinsi de existenta numarului perfect, 42. Dar acum vom aduce in discutie un alt numar, deloc perfect si de speriat pentru multi. Este vorba de numarul 23, un numar cu enigme, dubii. O parte din oameni descopera acest numar in natura. Fie ca il considera suma lucrurilor ce ii inconjoara, fie o parte ori numai rezultatul unor calcule aparute din senin, numarul 23 este un simbol atat interesant cat si de temut. Multi il cauta in toate lucrurile, dar sunt si persoane care se feresc de acest rezultat malefic.


Referinte Culturale

In 1998 a fost realizat un film nemtesc, "23" in care a jucat August Diehl. Acesta avea rolul unui hacker si facea parte din povestea hackerilor de computere inspirata din Trilogia lui Wilson, Illuminatus. De asemenea, in 2007 a aparut un alt film, pe nume "Numarul 23", care l-a avut in rolul principal pe Jim Carey. Acesta juca rolul unei persoane ce a devenit obsedata de numarul 23, chiar in timpul cand citea o carte cu acelasi titlu si care parea sa-i povesteasca viata. Un alt film, "Support Your Local Gunfighter" ne prezinta povestea unui indivit impatimit al jocurilor de noroc, care mereu isi paria banii pe numarul 23 la ruleta.




Din filmul


Din filmul "Numarul 23"



Exista si un grup muzical ce apartine genului industrial, se numesc Throbbin Gristle. Acestia vorbesc despre semnificatia numarului 23 in versurile balkadei lor, "The Old Man Smiled". De asemenea, exista si trupa germana Welle: Erdbal, care se refera la enigma numarului 23 in melodia lor numita "C=64/23".


In Africa de Sud, numarul 23 se refera la cele 23 motive din constiinta celor care au refuzat sa ofere servicii militare armatei apartheide din 1987. Se pare ca Iulius Cezar a fost injunghiat de 23 de ori.



De asemenea, se cunosc urmatoarele fapte:




  • axa Pamantului este inclinata la 23,5 grade;

  • 23 secunde dureaza pana sangele circula prin tot corpul;

  • fiecare parinte contribuie cu 23 de cromozomi la ADN-ul copiilor;

  • cavalerii templieri au avut 23 de Comandanti Supremi;

  • William Shakespeare s-a nascut pe 23 aprilie 1564 si a murit pe 23 aprilie 1616;

  • atat calendarele egiptene cat si cele sumeriene incep pe 23 iulie;

  • filmarile la "Numarul 23" au inceput chiar in 23 ianuarie 2006;

  • Kurt Cobain s-a nascut in 1967: 1+9+6+7=23 si a murit pe 1994: 1+9+9+4=23;

  • John Dillinger a jefuit 26 de banci doar pentru 23 de bani.



Enigma numarului 23




numarul 23


numarul 23



Intr-un articol din Fortean Times, Wilson relateaza o poveste, una despre originile numarului 23, numarul acesta de speriat:



Am auzit prima data de enigma numarului 23 de la William Burroughs, autor al Naked Lunch, Nova Express etc. Potrivit lui Burroughs, el a cunoscut un anume capitan Clark, in jur anului 1960 in Tangier, care o data s-a laudat ca a navigat 23 ani fara niciun accident. Chiar in acea zi, nava lui Clark a avut un accident care a ucis pe toata lumea de la bord. In plus, in timp ce Burroughs se gandea la acest exemplu crud al ironiei zeilor, un buletin de stiri la radio a anuntat prabusirea unui avion de linie din Florida, SUA. Pilot a fost un alt capitan Clark iar zborul era numarul 23.



Enigma numarului 23 ajunge sa se refere la toate persoanele care au impresia ori sunt 100% sigure ca orice incident, eveniment nedorit sau chiar catastrofa, sunt strans legate de acest numar sau cu un numar ce duce cu gandul la numarul 23.