Efectele saunei asupra sanatatii

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6194

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sauna provoaca transpiratie si ajuta la deschiderea porilor pielii. In timp ce transpiram, eliminam toxinele din corp si alte impuritati din sange. Oamenii simt prospetimea atat in starea de spirit cat si in starea generala de sanatate mai mult timp. Sauna este utila si in durerile articulare deoarece aburul cald ajuta fluxul de sange sa circule eficient in toate partile corpului, iar muschii contractati sunt relaxati.

Eficienta ei in pierderea greutatii a fost principalul motiv pentru care oamenii aleg sauna in detrimentul oricarui alt tip de exercitiu. Sauna lucreaza pozitiv asupra metabolismului nostru si ii mareste viteza si intensitatea, ceea ce duce la pierderea in greutate.

Sedintele regulate de sauna pot ajuta si la relaxarea mentala si fizica si la eliberarea tensiunii. Persoanelor cu tulburari de somn, cum ar fi insomnia si trezirile dese, le induce un somn bun, lung si relaxant.

Caldura generata in sauna ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar prin cresterea temperaturii corpului nostru care simuleaza starea de febra. Cunoastem, de asemenea, proprietatile medicale ale aburului, care se dovedeste a fi de mare ajutor in tratarea problemelor cum ar fi raceala, sinuzita, bronsita, laringita etc.

15-20 de minute de sauna sunt aproape echivalente cu una-doua ore de plimbare sau o ora de exercitii fizice. Cu toate acestea, efectul variaza de la o persoana la alta in functie de conditia ei fizica.

Multor persoane, sauna nu le ofera beneficii semnificative pentru sanatate; in acest caz, sauna serveste in scop de petrecere a timpului liber si in scop de relaxare.