Edificii din Brasov ce merita vizitate

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriBrasov, Constructii, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari13168

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alaturi de Castelul Bran si Biserica Neagra, in judetul Brasov se afla unele dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase edificii din Romania. Judetul Brasov este situat pe cursul raului Olt, in sud-estul Transilvaniei si se invecineaza cu judetele Covasna, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Sibiu, Mures si Harghita.

Intr-un relief minunat dominat de munti si podisuri se regasesc monumente istorice de o importanta deosebita, atat din punct de vedere arhitectural, cat si turistic. Zona este extrem de cautata de catre vizitatorii care aleg sa-si petreaca vacantele la munte si sub nicio forma nu trebuie sa reteze edificiile, obiective turistice cu mare insemnatate culturala, arhitecturala, istorica si etnologica.

Biserica fortificata din Prejmer

Biserica fortificata din Prejmer

Biserica fortificata din Prejmer

Prejmer este o localitate din judetul Brasov atestata documentar in jurul anului 1204. Obiectivul turistic principal al localitatii este Biserica fortificata, construita la indemnul regelui Andrei al Ungariei de catre cavalerii teutoni. A fost construita in stil gotic burgund dar a suferit pe parcurs modificari.

In urma restaurarilor ce au avut loc intre 1960 si 1970, Biserica fortificata a revenit la arhitectura originara. Este cel mai bine prezervat lacas de cult medieval din estul Europei si face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.



Cetatea Rasnov{title}

Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov

Cetatea din Rasnov este o cetate taraneasca ce dateaza din secolele XIII-XIV. A fost construita pentru a proteja locuitorii Rasnovului de atacurile tatarilor. La fel ca Biserica din Prejmer, Cetatea din Rasnov s-a pastrat in stare foarte buna pana in zilele noastre. A fost atestata documentar in 1335, unde era mentionata cu denumirea de Cetatea Taraneasca a Rasnovului.

Edificiu este amplasat pe un deal stancos, in mijlocul padurii din Rasnov. Turistii au o priveliste minunata din cetate asupra intregului oras. Panorama poate fi admirata cu ajutorul unui binoclu instalat in interiorul edificiului. In apropierea cetatii, turistii au la dispozitie si alte obiective turistice pe care le pot vizita, precum Pestera Rasnoavei sau Pestera Valea Cetatii.



Biserica Neagra din Brasov{title}

Biserica Neagra din Brasov

Biserica Neagra din Brasov

Biserica Neagra din Brasov

Biserica Neagra este punctul principal de atractie al centrului orasului Brasov. A fost construita in preajma anului 1380, iar stilul arhitectural ales este cel gotic. Este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din sud-estul continentului, cu o latime de 38 de metri si o lungime de 89 de metri.

Initial, biserica a fost catolica si se numea Marienkirche (Biserica Sfanta Maria). In 1689, edificiul a trecut printr-un incendiu devastator care a produs avarii grave. Pentru reconstructie si reparatia stricaciunilor, au fost adusi mesteri din Polonia care au refacut boltile bisericii in stil baroc.

Clopotnita adaposteste cel mai mare clopot din Romania, realizat din bronz si cantarind sase tone. Biserica are o colectie impresionanta de covoare orientale si o orga baroca ce a fost construita intre anii 1836-1839.



Cetatea Fagarasului{title}

Cetatea Fagarasului

Cetatea Fagarasului

Cetatea Fagarasului

Obiectivul turistic principal al municipiului Fagaras este Cetatea cu acelasi nume. A fost construita in secolul al XIV-lea pe locul unei cetati mai vechi, iar in secolul al XVI-lea, respectiv al XVII-lea, a devenit castel fortificat si resedinta princiara.

In zilele noastre, edificiul a fost transformat in sediul Muzeului Tarii Fagarasului si al Bibliotecii Municipale Fagaras. Astfel, cu ocazia Zilelor Fagarasului, organizate in luna august, turistii pot strecura printre programele speciale de sarbatoare si Cetatea, un important punct de atractie al municipiului.



Biserica Fortificata de la Viscri{title}

Biserica fortificata de la Viscri

Biserica fortificata de la Viscri

Biserica fortificata de la Viscri

Localitatea Viscri ascunde una dintre cele mai impresionante biserici fortificate sasesti. Inclusa pe lista patrimoniului mondial UNESCO, biserica este construita in stil gotic in secolul al XII-lea, pe o veche constructie romanica. Edificiul a trecut prin cateva modificari si adaugiri. In secolul al XVII-lea, in jurul bisericii este construit un zid de fortificatie din piatra cu inaltimea de pana la sapte metri. Un al doilea zid este inaltat apoi pe latura nord-vestica.

Localitatea Viscri este asezata destul de departe de drumurile nationale si, pentru a ajunge la biserica, trebuie strabatute drumuri comunale neamenajate. Efortul, insa, va fi rasplatit pe masura pentru ca turistii se pot delecta si cu colectiile muzeului etnografic din localitate.



Cetatea Rupea{title}

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea reprezinta unul dintre cele mai vechi situri arheologice din Romania, cu semne ale asezarilor omenesti datand inca din paleolitic si neoliticul timpuriu. Cetatea, atestata documentara pentru prima data in anul 1324, a fost un centru comercial si mestesugaresc major. In paralel, cetatea a fost si o importanta fortificatie cu rol de aparae si de refugiu pentru oamenii din regiune.

Cetatea Rupea a fost construita intre secolele XIV-XVII. A suferit modificari de-a lungul timpului, fiind extinsa prin doua curti interioare si trei turnuri de protectie. Edificiul are trei incinte: cetatea de sus, cetatea de mijloc si cetatea de jos. Cetatea de sus este cea mai veche dintre cele trei, construita pe ruinele unei vechi cetati dacice. Intreg edificiul are forma unei spirale ascendente.



Castelul Bran{title}

Castelul Bran

Castelul Bran

Castelul Bran

Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Romania si, in acelasi timp, un important monument reprezentativ pentru arta si cultura romaneasca. Istoria castelului incepe in jurul secolului al XIII-lea, cand la Bran este ridicata o fortificatie de catre cavalerii teutoni. Pe acea fortificatie a fost construit mai tarziu castelul pe care, ulterior, Regina Maria l-a primit in semn de recunostinta de la Consiliul Orasenesc Brasov.

In prezent, Castelul Bran adaposteste muzeul Bran, cu colectii de mobilier, arme, ceramica si armuri. In curtea castelului exista un muzeu al satului ce cuprinde case traditionale din zona Rucar-Bran.