Director web - mijloc de optimizare SEO

Detalii

CategoriiIT
TaguriWebmasteri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3169

Voteaza & Distribuie

Descriere

In procesul de optimizare SEO (Search Engine Optimisation), promovarea site-ului dvs. prin inscriere in directoare web este o parte importanta a acestui proces. Acesta asigura un trafic targetat, vizitatorii acestor site-uri au un scop clar: acela de a gasi informatia pe care o cauta, beneficiind de organizarea pe categorii si subcategorii a informatiilor detinute. Prin multitudinea de link-uri inscrise si diversitatea informatiei, directorul web asigura o mare vizibilitate unui site inscris.

Stim ca 80% din trafic este asigurat de motoarele de cautare, deci Tag-urile si Meta Tag-urile sunt importante, dar si link-urile, in special. Un director web asigura un link direct catre site-ul dvs. si asigura aparitia site-ului in cautari multiple, sporind vizibilitatea site-ului in motoarele de cautare, cu mai multe sanse de indexare. In procesul de optimizare orice sansa in plus de indexare a site-ului trebuie luata in considerare.

Un factor determinant in algoritmul indexarii si acordarii Page Rank este popularitatea link-ului. Inscrierea site-ului in directoare web va ajuta la creerea de noi link-uri catre site-ul dvs., sporind popularitatea acestuia. Cu cat un site are mai multe link-uri de calitate catre el, cu atat cresc sansele acordarii unui Page Rank (PR) mai inalt. Bineinteles, asigurati-va ca si continutul site-ului este variat si de calitate. Un PR mai inalt asigura o vizibilitate mai mare pe internet, oferind site-ului accesul mai in fata in paginile de cautare. Asta inseamna mai mult trafic, nu?

Continutul trebuie sa fie de calitate, sa exprime in mod clar si original domeniul dvs. de interes. Continutul trebuie sa cuprinda cuvinte cheie ce pot fi folosite la inscrierea site-ului, cuvinte alese cu grija, atfel incat acestea sa reprezinte tema site-ului dvs. Directorul web indexeaza el insusi link-urile inscrise dupa cuvintele cheie continute, asigurand astfel vizibilitatea lor in cautare si crescand totodata vizibilitatea link-ului pe internet. Astfel, site-ul dvs. poate aparea in mai multe siruri de cautare si , implicit, si in motoarele de cautare prin indexarea acestora. Link-urile create in directorul web sunt foarte importante in procesul indexarii site-ului dvs. de catre motoarele de cautare. De aceea descrierea site-ului cu cuvinte cheie alese cu grija ajuta foarte mult la indexare. Aceste cuvinte, strecurate in descrierea site-ului, determina cat de des va aparea site-ul dvs. in sirurile de cautare din diferite directoare web.

Trebuie sa luati in considerare inscrierea site-ului dvs. in mai multe directoare web. Mai multe directoare web inseamna mai multe sanse ca site-ul dvs. sa fie mai vizibil pe internet. Este important ca inscrierea sa fie facuta pe un director web general, dar si mai bine daca il inscrieti intr-unul specializat, corespunzator temei site-ului dvs. Astfel cresc substantial sansele de vizibilitate ale site-ului. De aceea cautati un director web specializat, dar si categoria care corespunde cel mai bine temei site-ului dvs. Atentie la conditiile de inscriere, nu folositi majuscule sau o descriere numai din cuvinte cheie sau un limbaj necorespunzator. Daca directorul web solicita un link reciproc, atunci trebuie sa aveti un link catre site-ul respectiv.

Directoarele web din ultimele generatii detin mijloace de control automat a existentei link-ului reciproc si indepartarea ulterioara a acestui link este semnalizata administratorului. Riscati ca site-ul dvs. sa fie sters din director web. Daca tineti cont de conditiile de inscriere aveti sanse mari ca site-ul sa fie aprobat imediat. Inscrierea in directoare web este un pas necesar in optimizare SEO, dar nu singurul. Folositi toate mijloacele de optimizare, astfel incat site-ul dvs. sa fie din ce in ce mai vizibil pe internet si usor de gasit de motoarele de cautare. Succes!