Dieta sangvina

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2233

Voteaza & Distribuie

Descriere

Probabil ati auzit de dieta sangvina sub denumirea de dieta grupelor de sange. Urmand aceasta dieta bazata pe grupa dvs sangvina veti slabi considerabil, consumand doar anumite alimente. Dieta sangvina permite un stil de viata normal, nerestrictiv. Sistemul dietei se bazeaza pe cele patru tipuri de sange (O, A, B, AB). Apartenenta la un grup e trecuta in harta personala a individului, in cromozomii sai si in fiecare celula. Prin sange si hrana se realizeaza o reactie chimica influentata de patrimoniul nostru genetic. Mai mult chiar s-a descoperi faptul ca sistemul digestiv si cel imunitar (interconectate) prezinta anumite predilectii pentru alimentele consumate in functie de grupele sanguine similare.

Grupa 0

Un corp prin care curge sange din grupa 0 necesita proteine animale, deci multa carne, dar grija mare la portii. O masa nu trebuie sa contina mai mult de 180g de carne! Grupa 0 tolereaza cel mai bine carnea rosie si are un sistem imunitar puternic si reactiv. Din pacate, e predispus la ingrasare, prin urmare, cel mai indicat e ca in timpul dietei sangvine (si nu numai) sa o activitate fizica regulata si intensa.

Alimente indicate pentru grupa 0

Carne: rosie (vita si vitel), miel, ficat, mult peste si fructe de mare.

Fructe: smochinele, prunele uscate sau prospete.

Legume: varza, broccoli, anghinare, ceapa alba si rosie, peperoni, cartofi dulci, hrean, nap, spanac, scarola, patrunjel, fasole verde, usturoi, sfecla, laptuci, praz, tarassaco si dovleac.

Alimente neindicate pentru grupa 0

Carne: gasca, porc, mezeluri.

Lactate: reduceti aproape la 0 consumul de lactatate si oua.

Fructe: capsuni, avocado, mandarine, pepene dulce, nuca de cocos, portocale, mure.

Legume: varza de Bruxelles, varza alba si rosie, ciuperci cultivate, conopida, vinete, masline negre, cartofi rosii si albi, porumb, fasole de Spania si alba, mustar si linte.

Evitati si uleiul de porumb, untul de arahide si fisticul.

Grupa A

Cei care au aceasta grupa sanguina sunt dotati cu un aparat digestiv extrem de sensibil, dar cu un sistem imunitar tolerant, prin urmare se adapteaza repede schimbarilor dietetice. Dieta sangvina pentru cei cu sange din grupa se bazeaza pe consumul de alimente naturale si proaspete. Asta inseamna ca ar trebui sa renuntati la toate tipurile de carne rosie, dar sa mariti consumul de peste si carne slaba (pui si curcan) preparata la cuptor sau gratar.

Alimente indicate

Alimente pe baza de soia (se asimileaza repede).

Pestele – nu trebuie exagerat cu consumul de peste, iar speciile indicate sunt somonul, sardinele, macroul, merluciul si pastravul).

Consumati produse mai putin rafinate: paine din soia, ovaz si secara, dulciuri din orez, faina de hrisca.

Legume: laptuci, broccoli, usturoi, nap turcesc, napi, sfecla, cicoare, ceapa rosie sau galbena, varza rosie si verde, praz, patrunjel, hrean, spanac, papadie, scarola, varza si dovleac.

Fructe: (de cel putin 3 ori pe zi) grape-fruit, ananas, struguri, caise, smochine proaspete sau uscate, cirese, coacaze, lamai, mure, prune proaspete si uscate.

Bauturi: cafea, ceai verde si vin rosu.

Alimente de evitat

Carne: miel, rata, pui, inima, ficat, porc, manzat, gasca, mezeluri si vitel.

Peste: tipar, homar, hering, calamar, scoici, baracuda sau biban.

Legume: varza alba si rosie, naut, fasole, ciuperci, vinete, masline verzi si negre, catofi albi, dulci si rosii, peperoni albi, rosii si verzi, peperoncini si rosi.

Bauturi: apa minerala si sifon, bere, lichior si ceai negru.

Limitati consumul de paine integrala sau de secara, de faina alba si paste, si consumati mai putine cereale.