Vitamina C si importanta ei pentru sanatate


Imi place (apasati din nou pentru a anula) 1 voturi Nu imi place (apasati din nou pentru a anula)
Vitamina C si importanta ei pentru sanatate
CategoriiSanatate
Taguri
Modificatacum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari1526

Descriere

vitamina CUna dintre cele mai importante substante pentru sanatatea noastra este vitamina C (acidul ascorbic). Organismul nostru nu beneficiaza de rezerve de vitamina C, astfel ca trebuie sa ne asiguram ca alimentatia de zi cu zi o contine in cantitatea necesara.


In ce priveste doza zilnica recomandata de vitamina C, aceasta este de 60-100 mg, insa e recomandat a nu se depasi pragul de 2.000 de mg/zi.


Unde gasim vitamina C?

Printre alimentele cu o cantitate insemnata de vitamina C se numara: citricele (lamai, portocale, grapefruit), ardei verde, capsuni, rosii, broccoli, cartofi, papaya, mango, pepene rosu, conopida, varza, ardei iute, fructe de padure, ananas.


Vitamina C - beneficii

  • isi aduce semnificativ aportul in procesul de crestere

  • intareste oasele

  • face dintii mai rezistenti

  • repara tesuturile degradate

  • contribuie la formarea colagenului

  • ajuta la absorbtia fierului

  • previne aparitia ridurilor

  • intareste sistemul imunitar

  • combate stresul

  • impiedica evolutia si complicatiile racelilor netratate

  • blocheaza procesul de imbatranire a pielii

  • imbunatateste aspectul tenului


Lipsa de vitamina C - urmari

  • oboseala


  • astenie

  • stare de slabiciune

  • stare de depresie

  • lipsa poftei de mancare

  • dureri osoase moderate


Vitamina C – factori daunatori

  • apa

  • caldura excesiva

  • prelucrarea termica a alimentelor

  • lumina intensa

  • fumatul si alcoolul