Usturoiul ca medicament

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5138

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nutrientii care se gasesc in usturoi sunt vitamina C, vitamina B6, potasiul, seleniul, calciul, fosforul, zincul si manganul. Este o sursa bogata de alicina, un compus de sulf, care este, de asemenea, responsabila pentru mirosul sau. Alti compusi de sulf din compozitia usturoiului includ arginina, saponina, beta-carotenul, acid ferulic, ulei de geraniu. Usturoiul are proprietati medicinale cum ar fi cele antivirale, antifungice, antibacteriene, analgezice si anestezice. Usturoiul crud este cunoscut ca fiind cel mai benefic, iar cand este gatit tinde sa-si piarda o parte din nutrienti, dar este benefic in mare masura.

Ca antioxidant
Unul dintre cele mai importante avantaje ale usturoiului este capacitatea sa de a lupta si de a proteja impotriva dezvoltarii radicalilor liberi. Usturoiul mai vechi, indeosebi, are un efect antioxidant extrem de puternic.

Pentru raceala si tuse
A manca un catel de usturoi este cel mai cunoscut remediu pentru tratarea racelilor obisnuite si a tusei. Acest lucru se datoreaza proprietatilor sale puternice antivirale si antibacteriene si faptului ca este o sursa bogata de vitamina C. De asemenea, are capacitatea de a reduce grave infectii ale tractului respirator.

Pentru tratarea infectiilor
Alicina si proprietatile antibacteriene, antivirale, anti-fungice si anti-parazite pe care le are usturoiul sunt extrem de benefice in combaterea si tratarea diferitelor tipuri de infectii.

Anti-cancer
Studiile au indicat ca usturoiul are anumiti compusi care lupta impotriva cancerului. Compusii ajuta celulele albe din sange sa apere organismul impotriva celulelor canceroase si le intarzie cresterea si dezvoltarea.

Pentru diabet
Consumul zilnic de usturoi creste nivelul secretiei de insulina si ajuta la reglarea nivelului de zahar din sangele diabeticilor.

Pentru reglarea colesterolului si a tensiunii
Consumul zilnic de usturoi ajuta la scaderea nivelului de colesterol si cel al tensiunii arteriale, datoratita substantelor nutritive si minerale pe care le contine.

Pentru tratarea impotentei
Are si proprietati afrodisiace ceea ce-l recomanda pentru tratarea impotentei si este folosit in acest scop inca din antichitate. Usturoiul contine o enzima numita oxid nitric, care ajuta la obtinerea unei erectii.

Pentru consolidarea sistemului imunitar
Consumul regulat de usturoi imbunatateste functionarea sistemului imunitar. Acesta creste productia de celule albe din sange si interferonulul, o enzima care stimuleaza functionarea sistemului imunitar.

Pentru imbunatatirea functionarii creierului
Unul dintre compusii de sulf din compozitia usturoiului ajuta la imbunatatirea functionarii creierului, a memoriei si previne degenerarea lobilor frontali ai creierului.