Ulei de cocos pentru piele, par si scaderea greutatii


Imi place (apasati din nou pentru a anula) 51 voturi Nu imi place (apasati din nou pentru a anula)
Ulei de cocos pentru piele, par si scaderea greutatii
CategoriiSanatate
Taguri
Modificatacum 3 saptamani si 4 zile
Vizualizari6375

Descriere



ulei de cocos


ulei de cocos



Uleiul de cocos este cel mai versatil ulei care isi gaseste o mentiune laudabila in aproape toate domeniile. Fie ca este vorba de ulei de cocos medical sau culinar, fie ca este vorba de cosmetice sau pierdere in greutate, acest ulei este folosit aproape peste tot.



Uleiul de cocos este extras din nucleul de nuca de cocos coapta, ramanand ingredientul principal al dietei in multe regiuni tropicale ale lumii. Cu un punct de ardere de aproximativ 182 de grade Celsius, uleiul de cocos are o rata de oxidare lenta si, prin urmare, este rezistent la rancezire, fiind valabil pentru un interval lung de timp, de 2 ani.


Beneficiile uleiului de cocos

Inainte de a merge discuta despre beneficiile uleiului de cocos, este de asemenea important sa intelegem ce contine, pentru a le putea intrebuinta corespunzator. Uleiul de nuca de cocos cuprinde urmatoarele:



* Acizi grasi saturati (acid lauric - un agent antimicrobian, acid capric, acid caprilic, acid miristic si acid palmitic)

* Acizi grasi polinesaturati (cum ar fi acidul linoleic)

* Polifenoli (ca acidul galic)

* Acizi grasi derivati (cum ar fi betaine, etanolamide, etoxilati, esteri grasi, polisorbati grasi, monogliceride si esterii poliol)

* Vitamine (cum ar fi vitamina E, vitamina K) si minerale (cum ar fi fier)


Ulei de cocos pentru piele

Uleiul de cocos are nenumarate beneficii pentru piele. Acesta reprezinta un excelent hidratant pentru pielea uscata. De fapt, in sudul Indiei, inainte de a face baie, oamenii folosesc acest ulei ca pe ulei de masaj pentru hidratarea intregului corp. Pielea, prin urmare, ramane moale si supla.



De asemenea, pe front medical, este utilizat pe scara larga in tratarea infectiilor pielii cum ar fi psoriazis, dermatita si eczeme. Multe creme anti-mancarime includ ulei de nuca de cocos ca unul dintre principalele ingrediente, datorita proprietatilor antiinflamatoare care ajuta la vindecarea intepaturilor de insecte.



In plus, uleiul de cocos este, de asemenea, un agent vindecator puternic pentru arsuri, dureri musculare si vanatai. Si daca sunteti in cautarea unei lotiuni naturale impotriva tantarilor, atunci masati-va bine cu acest ulei inainte de culcare si puteti avea siguranta ca nicio insecta nu se va apropia de voi. Acest lucru se datoreaza faptului ca acizii grasi din uleiul de nuca de cocos sunt destul de puternici si au capacitatea de a ucide bacteriile daunatoare si virusii.



Proprietatile sale antioxidante ajuta la stimularea sistemului imunitar al organismului si la prevenirea imbatranirii premature. In plus, ofera o eliberare de stres uimitoare. Se aplica doar cateva picaturi de ulei de cap, si vei simti o schimbare drastica in starea ta de spirit, desigur, in bine!


Ulei de cocos pentru par

Dupa piele, parul este cea mai importanta parte care vizeaza aspectul unei persoane. Si cine nu vrea sa aiba o crestere sanatoasa a parului? Dar, in loc de a colinda magazinele in cautarea sampoanelor si balsamurilor care garanteaza volum parului, de ce nu recurgeti la metode naturale, cum ar fi ulei de cocos? Datorita proprietatillor sale antifungice si antibacteriene, beneficiile uleiului de cocos pentru par au un grad mare de eficienta.


Vitamina E din uleiul de cocos este un tonic excelent pentru cresterea parului si tine la distanta matreata, pielea solzoasa si paduchii. Proteinele din uleiul de cocos ajuta la atenuarea caderii parului si la repararea parului deteriorat. Aceasta hidrateaza pielea capului si reface foliculii de par, stimuland cresterea parului.


Masati-va bine scalpul cu ulei de cocos aproximativ 20 de minute si lasati sa actioneze ceva timp. Spalati-va parul si clatiti-l bine. Veti observa o scadere substantiala a ruperii parului. Folositi regulat acest ulei pentru a avea un par sanatos si bogat.


Ulei de cocos pentru scaderea greutatii

Pierderea in greutate este un termen extrem de cautat in aceste zile. Aproape toata lumea viseaza la un trup subtire si tonifiat, fara suplimente artificiale. Uleiul de nuca de cocos isi aduce si in acest sens aportul!



Cercetarile au aratat ca continutul de grasimi nesaturate din uleiul de cocos poate ajuta la pierderea in greutate. Motivul din spatele acestui paradox este ca ulei de cocos, in ciuda continutului ridicat de calorii (117 calorii la o lingura), este un accelerator de metabolism care ajuta la stimularea glandei tiroide. Deci, daca intentionati sa urmati o dieta cu ulei de nuca de cocos, sunt suficiente 3 linguri de ulei de nuca de cocos pur pe zi. Acesta poate fi un bun inlocuitor pentru alte uleiuri de gatit si copt. In plus, aroma sa este atat de ispititoare incat multe retete delicioase pot fi preparate folosind acest ulei.



Pentru persoanele care au miscari intestinale neregulate, uleiul de nuca de cocos este un aliment natural dezintoxifiant, care ajuta la curatarea completa a organismului. Dar luati in considerare faptul ca beneficiile uleiului de nuca de cocos pentru pierderea in greutate sunt eficiente doar cu un program fizic adecvat.


Alte beneficii ale uleiului de cocos

Femeile cu o varsta inaintata sufera adesea de osteoporoza deoarece oasele nu reusesc sa absoarba un nivel suficient de calciu si magneziu. Uleiul de cocos aplicat pe piele va intari oasele si va calma durerile articulare.



Uleiul de nuca de cocos este folosit pentru gatit in diferite regiuni si s-a dovedit a fi eficace in mentinerea nivelului de colesterol din sange. Aceasta poate ajuta de asemenea la controlul tensiunii arteriale si al diabetului zaharat. Prin stimularea sistemului imunitar asigura o buna digestie. Chiar si persoanele cu boli de inima si probleme renale pot profita de beneficiile uleiului de cocos.