Tratamente pentru acnee si cicatrici

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari13339

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acneea e o afectiune a pielii cu care se confrunta destul de multe persoane. Mai mult, aceasta poate lasa in urma cicatrici si semne care deranjeaza mai ales din punct de vedere vizual. In acest sens exista tratamente pentru inlaturarea sau macar ameliorarea lor.

1. Microdermoabraziunea

Microdermoabraziunea este o precedura cosmetica prin intermediul careia se inlatura un strat superficial de piele. Metoda in sine apeleaza la un fascicul sub presiune cu micro-cristale de corindon. Acest tratament ofera rezultate eficiente in combaterea semnelor provocate de acnee.

2. Criochirurgia

Terapie care utilizeaza substantele criogenice (azot lichid), criochirurgia trateaza cu succes bolile de piele. Aceasta procedura se poate aplica si pentru tratarea acneei. Prin crioterapie se intelege "terapie la rece", prin procesul de inghetare/dezghetare indepartandu-se cu succes acneea.

3. Siliconul

Aplicabilitatea initiala a siliconului se refera la diferite tipuri de implanturi. Insa cercetarile recente au aratat ca siliconul este extrem de eficient in vindecarea acneei. Tratamentul are o durata de aproximativ 6 luni, in cazul majoritatii pacientilor efectul fiind permanent.

4. Creme

O metoda eficienta si naturala pentru indepartarea semnelor lasate de acnee sunt si cremele hidratante, ce au in compozitia lor doar ingrediente naturale. Acestea contribuie la regenerarea tesuturilor si astfel, la ameliorarea cicatricilor. Printre cremele recomandate de specialisti se numara crema din tataneasa, musetel, sunatoare, galbenele sau arnica. Aceste plante sunt recunoscute datorita proprietatii lor de refacere a tesuturilor afectate, in cazul de fata de acnee.

Trebuie mentionat faptul ca aceste metode nu garanteaza 100% disparitia cicatricilor. Corectarea lor e insa un rezultat satisfacator. Inainte de a te supune unuia dintre tratamente, mai putin in ce priveste cremele regeneratoare, consulta-te cu un medic estetician. Realizarea necorespunzatoare a tratamentului poate avea si efecte nedorite, asadar ia-ti masurile de precautie necesare!