Tratament pentru zona zoster

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari15479

Voteaza & Distribuie

Descriere

Zona zoster sau herpesul zoster care rezulta din reactivarea virusului de varicela provoaca formarea de eruptii cutanate in zona afectata. De obicei, aceste eruptii cutanate apar de la spate spre zona pieptului. Este de mentionat faptul ca atunci cand varicela se vindeca, virusul nu paraseste corpul dar nici nu produce vreun pericol, ramanand doar in stare activa in radacinile nervoase.




ulei de sunatoare


tratament pentru zona zoster: ulei de sunatoare




Factori cum ar fi slabirea sistemului imunitar si stresul pot instiga virusul sa se declanseze din nou. Cu toate acestea, de aceasta data, virusul nu produce varicela ci o eruptie cutanata limitata la o anumita zona a corpului. Eruptii cutanate basicate sunt destul de dureroase, dand o senzatie teribila de mancarime, dar dispar in termen de 3-4 saptamani. Cu toate acestea, deoarece simptomele zonei zoster sunt foarte neplacute, suferinzi cauta remedii naturiste pentru a-si usura conditia.


Zona zoster - remedii pentru acasa

Tratamentul efectuat acasa poate sa nu vindece complet zona zoster, dar poate fi excelent pentru ameliorarea simptomelor dureroase, fara sa se recurga la medicamente antivirale.


Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)

Administrarea antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) poate ajuta, de asemenea, la atenuarea durerii asociate cu herpesul zoster. Aceste analgezice se dovedesc a fi extrem de eficace pentru a combate simptomele zonei zoster. Medicamente cum ar fi ibuprofen si paracetamol pot fi de mare ajutor in combaterea zonei zoster. Inflamatia care insoteste eruptiile cutanate poate scadea si ea cu aportul acestor medicamente.


Creme anti-mancarime

Dupa cum sugereaza si numele, cremele impotriva mancarimii cum ar fi lotiunea aveeno poate reduce senzatia de mancarime produsa de zona zoster. Formula cu actiune rapida a acestor lotiuni combate imediat iritatiile pielii si inflamatiile.


Terapia rece

Terapie rece, care presupune aplicarea pungilor de gheata pe zona afectata, poate contribui si aceasta la reducerea senzatiei de mancarime cauzata de zona zoster. In cazul in care nu considerati confortabile pungile de gheata, puneti un prosop umed pe zona afectata.


Aspirina si alcool

Zdrobiti doua comprimate de aspirina. Pulberea astfel obtinuta trebuie combinata cu 2 linguri de alcool. Aplicati pasta rezultata pe zona dureroasa pentru a usura disconfortul.


Baie cu fulgi de ovaz

In loc de o baie normal cu apa calda, faceti o baie in fulgi de ovaz pentru a ameliora durerile cauzate de herpesul zoster. Este una dintre cele mai bune metode de a reduce mancarimile si inflamatiile eruptilor cutanate. Pur si simplu inmuierea corpului in apa cu fulgi de ovaz calmeaza pielea. Sau altfel, se poate face pur si simplu o pasta prin adaugarea unor fulgi de ovaz nefierti la o cantitate mica de apa care se aplica pe zona basicata.


Ulei de sunatoare

Acest ulei pe baza de plante este un alt remediu naturist pentru zona zoster. Aplicarea topica de ulei de sunatoare pe zona care prezinta basici este extrem de eficienta pentru a atenua durerea specifica. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul de sunatoare actioneaza ca un excelent agent antiviral, si, pe deasupra, are si proprietati antiinflamatorii. Asadar aplicati ulei de sunatoare de 2-3 ori pe zi pe zona afectata de herpes.


Frunze de menta

Tot in cadrul remediilor pentru zona zoster intra si frunzele de menta. O pasta facuta din 2-3 frunze de menta se dovedeste a fi extrem de eficace pentru reducerea durerii provocate de zona zoster. Inainte de a o indeparta, lasati sa actioneze pentru 10 - 15 minute si apoi spalati zona.



In cazul in care constatati ca aceste remedii pentru zona zoster nu au rezultate, trecerea la antivirale este tratamentul cel mai preferat. Aceste medicamente au o compozitie care dezactiveaza virusul. Prin urmare, administrarea acestor medicamente pe durata prescrisa amelioreaza in mod eficient simptomele. Unele dintre medicamente antivirale orale care atenueaza simptomele zonei zoster sunt famciclovir, valaciclovir si aciclovir. Consultati-va cu medicul inainte de a recurge la o astfel de medicamentatie.



La unii pacienti, durerea persista chiar daca eruptia a disparut. Acesta este de semnal ca virusul a deteriorat fibra nervoasa, iar in astfel de circumstante anticonvulsivele sau antidepresivele triciclice pot ajuta la reducerea durerii.