Strugurii, adevarate comori ale naturii

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4107

Voteaza & Distribuie

Descriere

struguriiToamna pietele sunt pline de aceste delicii parfumate si sanatoase, strugurii. Sunt prezenti intr-o varietate de soiuri astfel incat sunt pe toate gusturile. Macar in acesta perioada strugurii ar trebui sa fie desertul, chiar alimentul preferat.


Din cele mai vechi timpuri sunt recunoscute si folosite beneficiile curative ale strugurilor. Cura bazata pe struguri e cunoscuta de mult timp ca fiind un remediu excelent pentru diverse afectiuni. Renumele strugurilor s-a pastrat pana in ziua de azi, nutritionistii sustinand calitatile miraculoase ale acestor fructe.


Compozitia strugurilor


Apa se gaseste in compozitia strugurilor in proportie de 73%. Acest fruct care „incanta" papilele gustative mai contine monozaharide in proportie de 23%: celuloza, pectina etc., vitaminele A, B1, B2, C, K, PP, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu.


Recomandari


Datorita proprietatilor curative strugurii sunt recomandati pentru tratarea a numeroase afectiuni. Aceste fructe ne ajuta la detoxifiere, stimuleaza digestia si trateaza cu succes problemele de ficat. Sunt de asemenea indicati persoanelor cu afectiuni ale inimii (strugurii scad tensiunea arteriala), rinichilor sau care au probleme cu astenia.


Atentionare cura cu struguri


Efecte negative ale strugurilor se pot rasfrange asupra intestinului. Din acesta cauza e indicat sa incepeti cura prin introducerea treptata a fructului in meniu.



Prima data se vor consuma 1-2 ciorchini de struguri pe stomacul gol. Daca nu se observa efecte secundare, cura poate inainta la un ciorchine inainte de pranz si cina. Cantitatea o veti creste treptat pana ajungeti la 1 kilogram de struguri pe zi.



Intrucat strugurii contin multe glucide, e recomandat ca pe durata curei sa se evite alte alimente bogate in glucide, precum painea, produsele de patiserie si dulciurile.


Strugurii in dieta


Deoarece au efecte detoxifiante si un aport caloric scazut, struguri sunt recomandati si ca regim de slabit. Cu cat reduceti mai mult consumul de glucide, cu atat rezultatele vor fi mai puternice.


Uz extern


Puteti prepara din struguri o masca tonifianta formidabila. Zdrobiti boabele si aplicati-le direct pe piele. Lasati ca actioneze 3 minute dupa care clatiti bine cu apa calduta. Rezultatele vor fi cu siguranta pe masura asteptarilor.