Stiai ca dietele light previn cancerul ovarian?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1302

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un studiu a demonstrat ca femeile pot sa se protejeze de cancerul ovarian, daca tin diete cu putine grasimi. Renuntand la grasimile din meniul zilnic, impuscati doi iepuri deodata: slabiti si stati departe de cancerul ovarian.



Studiul a fost facut pe 49.000 de femei aflate toate in ajunul menopauzei. In jur de 40% au trebuit sa reduca la minim consumul de grasimi, si celelalte 60% au continuat cu dieta lor. Schimbarile nu s-au aratat in primii patru ani, iar riscul aparitiei cancerului ovarian n-a putut fi inregistrat.



Dupa alti 4 ani, insa, riscul cancerului s-a redus cu 40% la femeile care au au consumat putine grasimi. Prin aceste cercetari s-a incercat stabilirea unei legaturi intre dieta si cancerul ovarian, asta dupa ce studii anterioare au dat ca sigura legatura stransa dintre alimentati si alte tipuri de cancer.



Cancerul ovarian nu este prea usor de diagnosticat in prima faza, atunci cand se poate trata, si numai in SUA mor anual 15.000 de femei din cauza acestei boli nemiloase.



Prin vizite regulate la ginecolog si prin teste Papanicolau din 6 in 6 luni, prevenirea cancerului este tot mai sigura.