Sinaia

Detalii

CategoriiTurism
TaguriRomania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14373

Voteaza & Distribuie

Descriere

O locatie ideala pentru sanatate si petrecerea vacantei, Sinaia este numita si "Perla Carpatilor", deoarece gazduieste castele precum Castelul Peles, este unul dintre cele mai bine pastrate palate regale din Europa.


Renumita pentru baile sale bogate in minerale vindecatoare, Sinaia este una din statiunile „curative" cele mai importante din Romania, oferind conditii de calitate superioara pentru petrecerea timpului liber si urmarea unui tratament pe tot parcursul anului, pentru toate grupele de varsta.





Sinaia


Sinaia, "Perla Carpatilor"





Este important sa ne amintim de faptul ca sanatatea este un dar pretios si trebuie sa fie pretuita nu numai atunci cand apar problemele, astfel incat un echilibru adecvat intre munca si odihna este o modalitate buna de a ne mentine sanatosi si de a face progrese in acest sens.



Sinaia este un oras situat in centrul Romaniei, pe raul Prahova, la poalele Muntilor Bucegi, la o altitudine fluctuanta (intre 798 si 971 de m), la 62 de km nord-est de Ploiesti si 121 km de Bucuresti, capitala Romania.



Clima este subalpina, cu veri racoroase (media este de aproximativ 13-16 °C in iulie) si ierni nu prea aspre (media este de 3°C in ianuarie). Media anuala a temperaturii este de aproximativ 6-7° C, iar media precipitatiilor este de 800-1000 mm/kilometru patrat. Zapada incepe sa apara la sfarsitul lunii septembrie si se termina la sfarsitul lui martie.



Avand puteri curative excelente, clima este caracterizata de o presiune atmosferica scazuta, cu aer foarte curat, fara praf si orice alte produse chimice sau particule alergice, bogat in ozon si radiatii UV. Sinaia este renumita pentru izvoarele sale de ape minerale bogate in sulf, bicarbonat, calciu, magneziu si multe alte minerale care aduc nenumarate beneficii pentru sanatatea noastra.


De asemenea, numita "Perla Carpatilor", Sinaia ofera turistilor conditii excelente pentru tratamentul neurasteniei, multor boli de digestie, defectiuni ale ficatului, perturbatii endocrine, probleme de respiratie si alte numeroase afectiuni.



Sinaia ofera cazare la hoteluri foarte moderne, case confortabile, case particulare si cabane. Pentru cei carora le place sporturile de iarna, Sinaia este o alegere formidabila. Boburi, schiuri si sanii sunt doar cateva exemple din ceea ce puteti gasi aici. Pentru toti cei care iubesc sa inoate si, de asemenea, tutoror carora le place sauna, hotelurile Montana si Sinaia sunt perfecte in aceste scopuri. Alte aspecte de interes sunt jocurile care se organizeaza si cinematografele in care ruleaza mereu filme bune, vechi, pe care le cunoastem cu totii si le apreciem.



Inainte de al Doilea Razboi Mondial si exilul familiei regale, Sinaia a fost locul in care familia regala si-a petrecut verile.



Primul loc pe care trebuie sa-l vizitati este Manastirea Sinaia, inca activa, chiar daca a fost construita in 1695. Calugarii care traiesc acolo sunt in mare parte amabili, iar barbatii mai in varsta care inca poarta haine traditionale se vor arata incantati sa va arate manastirea si sa raspunda oricaror intrebari legate de imprejurimi. Aceste calugari vorbesc nu numai limba romana, ci si germana.




Manastirea Sinaia


Manastirea Sinaia




Un alt loc excelent de vizitat in zona este Palatul Peles, unul dintre cele mai bine pastrate palate regale din Europa. Palatul Peles a servit ca resedinta de vara pentru primul rege Hohennzollern din Romania, Carol I.




Palatul Peles


Palatul Peles, Sinaia




Construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, palatul Peles a fost construit pentru a imita stilul de constructii din tara de origine a regelui. Palatul este bogat in sculpturi si gravuri in lemn, cu scari atent cioplite si chiar un hol facut din oglinzi. Exista si excursii la palat, cu explicatii turistice in limba engleza.




Palatul Peles, Sinaia


Palatul Peles, Sinaia




Aproape de palatul Peles este palatul Pelisor, care a fost construit ca si resedinta de vara pentru al doilea rege din dinastia Hohenzollern, Ferdinand. Acesta nu este la fel de mare ca si Pelesul, dar ofera mai mult confort. Un pic mai in jos pe drum veti gasi un palat construit de catre dictatorul Ceausescu, construit in stil spaniol, cu scopul de a depasi cele doua palate anterioare. Nu este disponibil un ghid al acestui palat, dar tot ce trebuie sa faceti este sa urcati pe drumul care incepe chiar acolo la palat, de unde veti avea o priveliste spectaculoasa asupra palatului si si a vaii din jurul acestuia.




palatul Pelisor


palatul Pelisor, Sinaia






Langa palatul Pelisor se gaseste si castelul Foisor, o alta destinatie de adaugat pe lista de obiective turistice daca ajungeti in Sinaia.




castelul Foisor


castelul Foisor, Sinaia