Secretul slabirii: tort de ciocolata la micul-dejun!

Detalii

CategoriiSanatate
Taguridieta
Ultima actualizareMiercuri 8 august 2018
Vizualizari4090

Voteaza & Distribuie

Descriere

Desi pare de necrezut, daca in meniul de mic-dejun includem si o felie de tort de ciocolata, vom slabi mai usor. Dimineata este cea mai propice parte a zilei pentru a consuma dulciuri, deoarece metabolismul este cel mai activ in aceasta perioada, in restul zilei avand destul timp la dispozitie pentru a scapa de caloriile introduse in organism.

Cercetatorii Universitatii din Tel Aviv au efectuat un studiu care a inclus 193 de persoane supraponderale, dar care nu sufereau de diabet. O echipa a voluntarilor a urmat o dieta saraca in calorii, cu un mic-dejun de 300 de calorii, iar ceilalti au demarat ziua cu o masa echilibrata, completa, de 600 de calorii - acestia din urma au primit in fiecare dimineata o felie de tort de ciocolata sau alte dulciuri.

femeile-si-ciocolata

La jumatatea curei de slabire ce s-a intins pe durata a 32 de saptamani, fiecare membru al studiului a cantarit mai putin - in medie - cu 15 kilograme, in urmatoarele 16 saptamani insa - surpriza! - membrii primei echipe au pus la loc cate 10 kilograme, in timp ce mancatorii de tort de ciocolata au mai dat jos 7 kilograme de caciula!

Pe durata intregii diete, cei care au consumat cate 600 de calorii la micul-dejun au slabit, in medie, cu 18 kilograme mai mult decat cei care au primit doar 300 de calorii la prima masa, spun autorii studiului, mentionand ca pe parcursul intregii zile ambele echipe au consumat acelasi numar de calorii: 1600 barbatii si 1400 femeile.

tort

Cei care au urmat cura saraca in carbohidrati au simtit ca nu s-au saturat, nu au primit destula mancare (desi, reamintim, numarul de calorii a fost egal pentru membrii ambelor echipe!).

Concluzie: interzicerea totala a ciocolatei si a dulciurilor sau incercarile in acest sens pot avea efecte contrare celor dorite, iar pe termen lung pot duce chiar si la dependente psihice fata de aceste mancaruri.