Rolul vitaminelor pentru imbunatatirea aspectului pielii

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5062

Voteaza & Distribuie

Descriere

Produsele tale cosmetice nu te multumesc 100% pentru infrumusetarea pielii tale? O idee excelenta este sa recurgi la vitamine. Iata care sunt acelea care imbunatatesc aspectul pielii, conferindu-i intinerire si sanatate.

Vitamina A (retinolul)


Vitamina A este o sursa sigura pentru un aspect mai tanar al pielii noastre!

Are actiune de ameliorare a regenerarii celulara a epidermei, de stimulare a sintezei colagenului si de reducere a sintezei metaloproteinazelor matriciale care degradeaza colagenul. Astfel, beneficiile vitaminei A se refera la intretinerea calitatii pielii si la incetinirea procesului de imbatranire. Vitamina A, sub toate formele sale, e utilizata atat in cosmetica cat si in medicina. Acidul retinoic, retinil palmitatul, izotretinoina, tretinoina si retinolul sunt folosite medicinal ca tratament de suprafata pentru acnee si keratosis pilaris. Derivatii vitaminei A sunt cunoscuti in domeniul cosmeticii chimicale anti-imbatranire. Cum actioneaza acestea? Vitamina A, odata pastrunsa in piele, creste receptivitatea pielii si contribuie la cresterea continutului de colagen, ceea ce ne intinereste si, implicit, ne sporeste increderea in noi insine.

Vitamina B2 (riboflavina)


Vitamina B2 este utilizata cu succes pentru tratarea eczemelor, avand efecte benefice si in ce priveste o piele fina, par sanatos si unghii rezistente. Persoanele care au carente in vitamina B2 sunt predispuse aparitiei unor afectiuni precum: stomatite, dermatite seboreice, uscarea si caderea parului, exfolierea unghiilor sau scaderea tonusului muscular.

Vitamina C

Despre puterea antioxidanta a vitaminei C care lupta impotriva radicalilor liberi trebuie sa avem cunostiinta cu totii si sa profitam la maxim de acest avantaj. Producerea de colagen in tesutul conjunctiv necesita continut de vitamina C. Colagenul se gaseste in tot organismul nostru, fiind o proteina care asigura stabilitate si flexibilate in acelasi timp. Actiunile curative ale vitaminei C se reflecta in faptul ca ne tine departe de cuperoza, cosuri, infectii si imbatranire.

Vitamina E (tocoferolul)

In ce priveste administrarea externa, vitamina E are actiune hidratanta, dar si de protectie cand e vorba de actiunea nociva a radiatiilor solare. Mai mult, are beneficiul de a stimula regenerarea celulara accelerand procesul de cicatrizare. Printre beneficiile acestei vitamine se mai numara distrugerea toxinelor, cresterea longevitatii celulelor, calmarea tenului iritat, combaterea ridurilor si protejarea organismului in fata radicalii liberi.

In cazul persoanelor ce au suferit de acnee si au ramas cu semne si cicatrici pe fata, vitamina A este mai mult decat necesara intrucat contribuie la regenererea pielii.