Riscurile bronzului artificial

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4259

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe zi ce trece bronzul devine din ce in ce mai popular. Cea care a lasat aceasta moda pe piata este faimoasa creatoare de moda Coco Chanel. In anul 1920 ea si-a afisat cu nonsalanta pielea aurita de razele soarelui. Din acea vreme, pielea ciocolatie a ajuns sa fie catalogata drept etalon al frumusetii, raspandind pasiune si mister si atragand toate privirile.

Vacantele la mare si relaxarea la piscina sunt rasfaturi de neegalat, ce au ca efect o piele ciocolatie, atragatoare si placuta. Insa exista si varianta de bronz artificial la care recurg destule femei, din cauza lipsei de timp sau a dorintei de maximizare a bronzului, sau pur si simplu pentru a-si pastra nuanta si pe parcursul anotimpului rece. Chiar daca solarul e o metoda tentanta de bronz, riscurile pe care acest procedeu le implica nu sunt deloc de neglijat. Cancerul de piele e unul din motivele pentru care trebuie avuta mare atentie, deoarece frecventarea exagerata a solarului poate declansa aparitia acestei boli grave.

Persoanele specializate trag semnale de alarma in acest sens, sustinand vehement ca din saloanele de bronzat nu trebuie sa lipseasca aparatura testata in ceea ce priveste lungimea de unda a radiatiei emise. Subliniaza de asemenea faptul ca aceste saloane nu ar trebui sa functioneze in absenta unui medic sau asistent medical care sa constate daca persoana respectiva poate sa se supuna bronzului artificial fara efecte adverse. In plus, aparatele pentru bronzat trebuie sa fie avizate periodic in ideea de a evita problemele ulterioare nedorite.

Cel mai bine ar fi ca riscurile expunerii la bronzul artificial sa fie postate chiar langa solar, deoarece nu toate persoanele au cunostinta de acestea. In ce priveste persoanele cu tenul foarte deschis la culoare sau care au multe alunite, trebuie evitata atat expunerea la soare cat si sedintele la solar, deoarece riscului aparitiei cancerului de piele este mult mai mare.

Ideea e ca e mult mai usor sa prevenim decat sa tratam, asta daca afectiunea are vreun tratament. Insa cu cat exagerarea e mai mare, cu atat creste riscul aparitiilor unor boli crunte, regretarea ulterioara fiind de prisos.