Reteta zilei: Salata Caesar

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2501

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intereseaza retete de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?

Pentru pui:

1 1/2 lingura suc de lamaie
1 lg ulei de masline
2 lg frunze de cimbru proaspat
1 catel de usturoi
4 bucati de piept de pui fara piele.

Pentru crutoane:

100g de paine
2 lg ulei de masline


Pt. salata si dressing:

1 catel usturoi
1 lg mustar
1/2 lg de sos Worcestershire
1 lg suc de lamaie
1 varf de cutit fulgi de chili
4 fileuri de ansoa
3 lg maioneza
iaurt degresat
1 salata
100g rucola
25 g parmezan.

Mod de preparare:

Pentru inceput amestecam puiul si celelalte ingrediente, se asezoneaza cu piper si se lasa la marinat pana la 2 ore. Crutoanele se fac simplu: puneti feliile de paine in prajitorul de paine si setati-l la 3 minute. Dupa aceea rupeti bucati de paine pe care le stropiti cu ulei de masline. Pentru dressing se pun intr-un robot toate ingredientele si se mixeaza. Daca sosul a iesit prea gros se subtiaza cu 2 linguri de apa. Se incinge o tigaie gratar si prajim pieptul de pui timp de 15-16 minute. Ii luam din tigaie si ii punem deoparte. Se rup frunze de salata intr-un bol si se amesteca apoi cu rucola. Se adauga jumate din dresing si se amesteca. Adaugam crutoanele, puiul taiat si parmezanul, apoi stropim totul cu restul de dressing.

Mod de servire:

Se serveste cu patrunjel tocat marunt.