Categorii | Divertisment |
---|---|
Taguri | |
Ultima actualizare | Marti 5 august 2014 |
Vizualizari | 2379 |
Te intereseaza retete de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi?
Ingrediente:
800 g file de salau,
1 borcan de capere,
sare,
piper boabe negru si rosu,
cimbru,
4 rosii,
2 ardei capia,
50 gr unt,
1 ardei iute,
salata verde,
3-4 linguri ulei de masline,
2 lamai verzi,
1 legatura patrunjel,
2-3 fire de ceapa,
2 fire usturoi
Mod de preparare:
Condimentam cu sare si piper, se stropesc cu lamaie si se ung cu putin ulei. Le acoperim cu folie de plastic apoi il lasam la rece cateva minute. Separat se curata si se spala ardeii si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in untul topit amestecat cu uleiul de masline. Se inabusa cateva minute si se adauga caperele de la borcan. Se condimenteaza cu sare si piper boabe, dupa gust si se baga cateva minute la cuptor. Se curata salata, se spala si se lasa la scurs. Se incinge gratarul si se pune fileul de salau la rumenit 4-5 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-a patruns, se aseaza pe un platou, se garniseste cu sosul de capere si se orneaza cu felii de lamaie pe toata suprafata.