Te intereseaza de sezon si nu le gasesti? Vrei sa inveti sa gatesti si sa impresionezi? Ingrediente: 500 g cartofi 4-5 linguri cu faina pesmet 30 g margarina sare, piper, 1/2 legatura patrunjel 2 cattei de usturoi 4 -5 ciuperci proaspete
Mod de preparare: Curatam, spalam si taiem felii cartofii apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata, se scurg de apa si se mixeaza cu: faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, vegeta, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. Trebuie sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine mai adaugam pesmet. Ne udam mainile cu apa si formam chiftelute, pe care le trecem prin pesmet si apoi le rumenim in ulei incins. Cine doreste , le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute. Mod de servire: