Porecle de sportivi

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8431

Voteaza & Distribuie

Descriere

Eddy Merckx, „Canibalul"

Ciclistul belgian a acumulat victoriile asemeni unui pradator care isi devora necrutator prada. Setea de concurenta si apetitul pentru a castiga i-au adus rapid porecla de „Canibalul". Eddy Merckx are un palmares impresionant: cinci Tururi ale Italiei si 5 Tururi ale Frantei (intre 1969-1972 si in 1974). Ciclistul inca detine recordul pentru cele mai multe victorii de etapa in Turul Frantei: „Canibalul" a castigat 34 etape din Tur. In afara de aceasta porecla, Merckx este, de asemenea, numit "Capcaunul din Tervuren", fancandu-se referire la orasul belgian cu acelasi nume.

Merckx imparte aceasta porecla cu Sven Hannawald, fost campion la sarituri cu schiurile. Acesta din urma poarta porecla de cand a castigat etapele legendarului turneu al celor 4 trambuline in acelasi sezon (2001-2002). Nimeni nu a reusit aceasta performanta inaintea lui.

Eddy Merckx

Eddy Merckx

Boris Becker, „Bum Bum"

Forta serviciului sau e cea care i-a adus lui Boris Becker, jucator de tenis din anii '80, porecla de „Bum-Bum". A fost intr-adevar, unul dintre primii tenismeni care serveau cu peste 200 km / h. Reverul lui puternic si voleul sau devastator explica, de asemenea, originea acestui pseudonim. Un prim bun pentru primul serviciu, un al doilea pentru al doilea si era suficient pentru a castiga punctul! Pe scurt, un joc rapid. Din aceleasi motive, Becker a primit si porecla „Baronul von Slam". In 2004, Boris Becker si-a publicat autobiografia cu titlul „Fara fileu: autobiografia exploziva a lui Bum Bum".

Boris Becker

Boris Becker

Michael Johnson, „Locomotiva din Waco"

Cunoscandu-l putin pe Michael Johnson, fost atlet american specialist in 200 de metri, putem ghici de unde ii vine porecla de locomotiva (chiar daca Johnson semana mai mult cu un tren de mare viteza). Ramane astfel de stiut de ce orasul Waco este adaugat poreclei, deoarece acesta nu este orasul natal al lui Michael Johnson. Originea acestei porecle nu este nici o engima: actual detinator al recordului mondial de 400 de metri se antrena la Waco, in Texas. Este, de asemenea, orasul in care a absolvit in 1990 Universitatea Baylor. Michael Johnson a fost poreclit, de asemenea, „Statuia lui Waco", de catre Joel Eter, cel care i-a descoperit talentul intr-un liceu din Dallas. De ce tocmai „statuie"? Deoarece atletul alerga mereu drept si cu bratele intinse, chiar si atunci cand depunea cel mai mare efort.

Michael Johnson

Michael Johnson

Ian Thorpe, „Thorpedo"

Porecla campionului la natatie este un amestec al numelui sau si „torpedo", care inseamna torpila in limba engleza. Un brand australian a vandut o bautura energizanta numita Thorpedo, cu fotografia recordmenului pe flacon.

Ian Thorpe

Ian Thorpe

Michael Phelps, „Glontul din Baltimore"

Exista doua porecle care apareau la stiri si care il desemnau pe Michael Phelps: The Baltimore Bullet (glontul din Baltimore) si Flying Fish (pestele zburator). Desi „glontul din Baltimore" este porecla sa neoficiala, chinezii l-au numit „fei yu", adica „pestele zburator". Porecla a fost folosita de mai multe ziare din Beijing. O influenta suplimentara pentru ea este, desigur, celebrul sau stil delfin si branhiile sale invizibile.

Michael Phelps

Michael Phelps

„Tiger" Woods, „tigrul"

Prenumele faimosului jucator de golf american este Eldrick, insa i se spune „Tiger" inca de la 20 de ani. Este porecla unui prieten de-al tatalui sau, locotenent-colonel in timpul razboiului din Vietnam.

Tiger Woods

Tiger Woods

Dennis Rodman, „Demolatorul"

Fostul jucator NBA, Dennis Rodman se distingea prin culorile in care isi vopsea parul. Porecla i se trage de la filmul Demolition Man, in care actorul Wesley Snipes este vopsit blond.

Dennis Rodman

Dennis Rodman

Tim Duncan, „Dream Tim"

Extrema dreapta de la Antonio Spurs, de patru ori campion NBA, este poreclit asa, cu referire la „echipa de vis" a Statelor Unite de la Jocurile Olimpice din 1992, impreuna cu Michael Jordan si Magic Johnson, printre altii.

Tim Duncan

Tim Duncan



Poreclele fotbalistilor {title}

Franz Beckenbauer, „Kaiserul"

Capitan al echipei de fotbal al Germaniei in anii '80, Franz Beckenbauer a fost votat de catre colegii sai cel mai bun jucator german al secolului XX. Autoritatea cu care isi conducea apararea e cea care i-a adus porecla de „Kaiserul", imparat in romana. Desi si-a inceput cariera ca mijlocas, pozitia de libero e cea care l-a facut celebru. Este jucatorul care a atins mingea de cele mai multe ori in timpul unui meci (de mai mult de 100 de ori, in medie). Cu 103 selectionari pentru echipa Germaniei, Franz Beckenbauer a castigat doua Cupe Mondiale, prima in 1974 ca jucator, a doua in 1990 ca antrenor al Mannschaft-ului, echipa germana.

In Anglia, cel care poarta o alta functie de conducere, The King este Eric Cantona, iar in Franta, Laurent Blanc a fost numit Presedintele, iar in Romania, se stie deja ca Regele este Gheorge Hagi.

Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer

Youri Djorkaeff, „Sarpele"

In biografia sa publicata in mai 2006, cu titlul „The Snake" (Sarpele), Youri Djorkaeff explica de unde s-a pricopsit cu aceasta porecla. A fost o gluma a colegilor lui de la Inter Milano, clubul italian unde a jucat intre 1996-1999. Printre adversarii sai, loviturile libere ale lui Youri se ondulau precum un sarpe. Intr-un interviu, francezul declara: „Cand loveam mingea, portarul nu stia daca mingea o va lua la dreapta sau la stanga. Ii dadeam mingii o traiectorie, iar portarul credea ca merge in dreapta, dupa care mingea o lua la stanga. Este traiectoria unui sarpe, asa ca mi s-a spus „Sarpele".

Pe langa aceste lovituri „reptiliene", tehnica fostul jucator al echipei Frantei a dat substanta acestei porecle. Djorkaeff isi dribla adversarii la fel cum un sarpe se strecoara printre obstacolele din drumul sau.

Youri Djorkaeff

Youri Djorkaeff

Diego Maradona, „el pibe de oro"

Daca Diego Maradona a fost numit „baiatul de aur", acest lucru se datora faptului ca jucatorul minune al fotbalului argentinian s-a evidentiat inca de tanar. In sanul clubului sau Argentinos Juniors, Maradona intra pe teren in prima divizie argentiniana, la varsta de 15 ani. In 1976, Maradona a devenit cel mai tanar jucator care evolua in liga. Un an mai tarziu, originar din Buenos Aires si-a facut prima aparitie in echipa nationala intr-un meci impotriva Ungariei. Daca n-a participat la Cupa Mondiala din 1978, a recuperat un an mai tarziu, cand a castigat Cupa la mai putin de 20 de ani.

Diego Maradona

Diego Maradona

Cafu, „Pendulul"

Urmarindu-l pe Cafu alergand mai mult de 90 minute, s-ar fi zis ca acest om trebuie sa fi avut 3 sau 4 plamani. Fosta extrema dreapta de la AC Milan si a echipei nationale de fotbal a Braziliei facea atat de multe ture inainte si inapoi in timpul unui meci incat presa italiana l-a numit „Pendolino". Cafu alerga mereu inainte, cu nerabdare, pentru a degaja mingiile coechipierilor sai, dar reusea totusi sa ajunga la timp pentru a opri ofensiva adversarilor sai.

Cafu

Cafu

Fabrizio Ravanelli, „Vulpea de argint"

Inca de la inceputurile sale ca fotbalist, in Perugia, Italia, Fabrizio Ravanelli avea parul alba, aproape argintiu. Si cum cei mai buni atacanti sunt adesea numite vulpi de suprafata, atunci cand a inscris o multime de goluri (41 goluri in 3 sezoane la Perugia), italianul n-a putut scapa de aceasta porecla. Insa nu este singura porecla pe care a avut-o fostul atacant de la Olympique Marseille. Ravanelli a fost numit de suporterii sai „Penna Bianca" (Motul Alb).

Fabrizio Ravanelli

Fabrizio Ravanelli

Ivan Zamorano, „Elicopterul"

Fosta glorie a fotbalului chilian, si-a castigat porecla din cauza destinderii sale incredibile si a jocului excelent cu capul. A fost, de asemenea, cunoscut sub numele de Ivan cel Groaznic, deoarece acest atacant era de neoprit printre adversari.

Ivan Zamorano

Ivan Zamorano