Podgorii romanesti

Detalii

CategoriiTurism
TaguriAlba Iulia, Podgorie, Romania, struguri, vin
Ultima actualizareLuni 11 ianuarie 2016
Vizualizari6839

Voteaza & Distribuie

Descriere

Podgorii in Transilvania
Podgoria Alba Iulia
Podgoria Alba Iulia, numita si Tara vinului, a fost cunoscuta inca din secolul 1 i.Hr. Pivnitele vechi de vin de la Alba lulia au catacombe special concepute pentru prelucrarea strugurilor si depozitarea vinului. Acestea sunt printre cele mai mari si mai cunoscute pivnite de vin din Transilvania, reprezentand si o atractie turistica importanta. Printre tipurile de vin produse de podgoria Alba Iulia pot fi mentionate Feteasca Alba, Furmint, Grasa, Muscat Ottonel, Pinot Gris, Riesling si Sauvignon. Aceste vinuri galbene aurii au un gust placut, sunt usoare si foarte fine. Acesta este motivul pentru care se bucura de o larga si binemeritata apreciere in intreaga tara.

podgorie din Romania

podgorie din Romania

Podgoria Sebes-Apold
Podgoria Sebes-Apold seamana cu cea de la Alba Iulia, in sensul ca si aceasta produce vinuri precum Feteasca Alba, Feteasca Regala, Furmint, Muscat Ottonel, Pinot Gris si Sauvignon Blanc. La podgoria Sebes-Apold cea mai mare parte a productiei este compusa din vinuri spumante. Cele mai mari plantatii de vita de vie care alcatuiesc podgoria Sebes-Apold apartin judetului Sibiu, una dintre cele mai bogate regiuni turistice culturale din Romania.

Podgoria Tarnave
Vinurile din Podgoria Tarnave ofera o combinatie perfecta. Cele mai multe plantatii de vita de vie pot fi gasite pe urcusurile raurilor Tarnava Mica si Tarnava Mare. Calitatea podgoriei Tarnave este foarte apreciata atat in tara cat si in strainatate. In acest sens, podgorie se poate lauda cu peste 100 de medalii de aur. Conditiile locale permit productia de soiuri de vin de inalta calitate cum ar fi Feteasca Alba, Pinot Gris, Traminer Roz, Sauvignon (sec sau mediu). Podgoria Tarnave produce, de asemenea, vinurile aromatizate de tip Muscat Ottonel si vinurile spumante cum ar fi Feteasca Alba, Feteasca Regala si Riesling italian.

podgorie romaneasca

podgorie romaneasca

Podgorii in Moldova
Provincia este renumita pentru vinurile sale locale ale caror denumiri provin de fapt din regiunile din care fac parte. Podgoria Cotnari este asociata cu marele domnitor roman Stefan cel Mare (secolul 15). Pe langa o biserica frumoasa care poate fi vizitata si astazi, Stefan cel Mare a ordonat constructia unor poduri si drumuri pavate pentru transportul vinului, precum si pivnite adanci. Vinul principal al podgoriei este Grasa de Cotnari. Acesta a fost descris ca avand cel mai amar gust, de coaja de nuca, si o aroma puternica. Este un vin excelent, cu trecerea anilor imbunatatindu-si calitatile si aproapiindu-l de aroma perfecta. In 1900, la Expozitia Mondiala de la Paris, Grasa de Cotnari a fost premiata cu medalia de aur si a primit de atunci numele de "Floarea Romaniei".

Podgoria Husi
Podgoria Husi este recunoscuta pentru vinurile sale aromate de inalta calitate, printre care Busuioaca de Bohotin, dintr-un stoc traditional romanesc, tinut la loc de cinste.

Podgoria Odobesti
Aceasta podgorie este una dintre cele mai mari si mai vechi din Romania. Este renumita pentru vinurile sale de masa, rezultate din soiuri traditionale romanesti, cum ar fi Galbena de Odobesti, Feteasca Regala si Plavaie. Alte vite de vie au fost aclimatizate cu intarziere. Viticultorii din zona au extras distilate vechi din soiuri precum Feteasca Regala, Galbena de Odobesti si Mustoasa de Maderat.

Festivalul International al Viei si Vinului
Regiunea Vrancea este primul rezervor de vin din Romania, acesta fiind motivul pentru s-a stabilit aici in 1992 o manifestare reprezentativa conceputa pentru a ajuta expozantii sa profite de oportunitatile create de modificarea conditiilor comerciale.

In cadrul acestui festival exista diferite sectiuni, cum ar fi "Salonul Viei si Vinului", "Sesiunea specializata de informare pentru producerea vinului si a activitatilor de viticultura" si "Evenimente culturale cu tema viticola" - expozitii de pictura, concerte de folk, lansari de carti, poezii si concursuri de poezii umoristice absurde.

Festivalul International al Viei si Vinului

Festivalul International al Viei si Vinului