Made of Honor (Mireasa e iubita mea)

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6402

Voteaza & Distribuie

Descriere

MIREASA E IUBITA MEA !


In comedia romantica a casei de filme Columbia Pictures, Made of Honor, Tom (Patrick Dempsey) duce o viata minunata: e sexy, are success si stie ca se poate bizui pe Hannah (Michelle Monaghan), incantatoarea lui prietena si singura constanta a vietii lui. Totul merge perfect pana cand Hannah pleaca in Scotia, intr-o deplasare de serviciu de sase saptamani. Acum Tom realizeaza, uimit, cat de pustie i se pare viata fara ea. Isi propune sa rezolve problema la intoarcerea ei, cand o va cere pe Hannah de nevasta. Este insa siderat cand afla ca Hannah s-a logodit cu un scotian frumos si bogat si ca intentioneaza sa plece peste ocean. Cand Hannah il roaga pe Tom sa fie "domnisoara ei de onoare", el accepta cu greu sa indeplineasca acest rol, dar pana la urma accepta, pentru ca in felul acesta spera ca-i va cuceri inima si va reusi sa zadarniceasca nunta pana nu e prea tarziu.

DESPRE FILM

"Alegerea Hannei nu va fi prea usoara," spune Neal H. Moritz, producatorul filmului Mireasa e iubita mea!. "Atat Tom cat si Colin sunt baieti buni, amandoi au calitati."

"La baza filmului Mireasa e iubita mea! sta ideea ca adesea nu vedem dragostea care se afla chiar sub ochii nostri," spune regizorul Paul Weiland. "Tom este un barbat bine, care are success la femei, fara sa faca cine stie ce eforturi, dar caruia nu-i place sa se angajeze intr-o casnicie. Cand Hannah isi gaseste pe cineva, el isi da seama nu numai ca o sa-si piarda cel mai bun prieten, ci, mai mult, ca de fapt e indragostit de ea, dar pana acum nu fusese constient de acest lucru. A avut in mana prajitura, a putut chiar sa se infrupte din ea si deodata cineva i-a luat-o pur si simplu de sub nas."

De la bun inceput Moritz a vrut sa faca acest film cu Patrick Dempsey. "Cand am vazut scenariul, ne-a placut ideea," isi aminteste Moritz. "Era o idee exceptionala pentru o comedie romantica. Eu am devenit un fan al lui Patrick Dempsey inca de la filmul Can’t Buy Me Love; in plus, el a mai jucat si in filmul meu, Sweet Home Alabama. De atunci Dempsey a inceput sa aiba valoare pentru mine – nu putea sa-l joace oricine pe Dr. McDreamy. Patrick poate sa interpreteze orice roluri, de indragostit, de bandit, si pana la urma reuseste sa-ti intre pe sub piele. Sigur ca el a fost primul actor la care ne-am gandit pentru rolul lui Tom."

"Patrick era perfect pentru rolul asta," spune Weiland. "Intotdeauna m-a impresionat abilitatea lui de a interpreta roluri complet diferite. Iar combinatia lui cu Michelle este nemaipomenita. Ea e plina de viata si are un umor la fel de dezvoltat ca si el."

Avand deja promisiunea lui Dempsey, Moritz a inceput sa caute persoana potrivita pentru a regiza filmul. Un coleg i-a sugerat sa vada filmul Sixty Six, regizat de Paul Weiland. Moritz a vazut filmul, l-a placut, s-a intalnit cu Weiland, si l-a si angajat.

"Paul are un mare simt al comediei si in plus, stapaneste subtilitatile relatiilor dintre oameni si dintre indragostiti," afirma producatorul. "El e capabil sa construiasca o poveste realista."

Dempsey spune, "Unul dintre atuurile care faceau ca proiectul sa fie tentant pentru mine era faptul ca lucram cu Paul. De mai multe ori se intampla ceva in ultimul moment, dar noi puteam sa umplem golul cu o mica improvizatie. E foarte amuzant si totodata provocator sa lucrezi in stilul acesta si sa descoperi partea umoristica a unor situatii; in acelasi timp Paul reuseste totdeauna sa mentina lucrurile in limita firescului."

Un exemplu foarte bun pentru acest lucru este o scena in care Tom, intrat in rolul de "domnisoara de onoare", o insoteste pe Hannah, care trebuie sa-si aleaga modelul de vesela si tacamuri. Weiland isi aduce aminte, "Citisem undeva ca Patrick stia sa jongleze cu diferite obiecte, asa ca i-am sugerat sa jongleze putin cu farfuriile de portelan. A fost nemaipomenit in timpul repetitiilor. Desi a avut ghinion la prima incercare si le-a scapat pe jos – urmatoarele jonglerii i-au iesit perfect."

"Ideea ne-a venit chiar in timpul filmarilor pentru scena respectiva," isi aduce aminte Dempsey. "Paul m-a intrebat daca stiu sa jonglez si cand i-am spus ca da, el mi-a propus, ‘De ce nu incerci sa jonglezi cu farfuriile?’ I-am spus ca nu mai jonglasem de mult, dar pana la urma am construit scena chiar in jurul acestei idei. Ideea cu jongleria a schimbat toata dinamica scenei."

Hannah, pe care Tom o descopera abia cum, nu este numai cel mai bun prieten al sau, ci si iubirea vietii lui. Ea e interpretata de Michelle Monaghan. "Hannah nu prea il ia in serios pe Tom," spune ea. "Are simtul umorului si se amuza de toate povestile pe care i le spune Tom in legatura cu aventurile lui amoroase. Adevarul este ca ea simte ceva pentru Tom, dar nu mizeaza niciodata pe asta. Nu vede viitorul unei relatii de lunga durata cu el pentru ca el nu crede in casatorie, iar ea, din toata inima, da. Asa patesc oamenii care nu-si apreciaza partenerul decat atunci cand acesta dispare din viata lor."

Dempsey a fost incantat sa joace alaturi de Monaghan. "Am ras o multime," relateaza el. "Ceea ce o face sa fie atat de agreabila este faptul ca e curajoasa si nu se da inapoi de la nimic."

Kevin McKidd, care a interpretat rolul principal din filmul HBO, "Rome", iar recent a aparut in productia NBC,"Journeyman," si-a asumat rolul celui de-al treilea varf al triunghiului romantic din Mireasa e iubita mea!: scotianul Colin, care se indragosteste de Hannah si ii cere mana dupa sase saptamani petrecute ca intr-un vartej. Weiland afirma, "Cautam pe cineva in rolul lui Colin, care sa nu iasa in evidenta chiar de la inceput. Vroiam sa fie un tip serios, puternic si pasionat. Nu putea fi un tip pe care sa-l urasca spectatorii de la primul cadru, pentru ca aveam nevoie de un rival sensibil, egal cu Tom. In plus, Colin este bogat, are maniere mai rafinate si e mai sincer. Pare a fi tipul de om pe care Hannah il asteapta dintotdeauna – puternic, alaturi de ea in permanenta, indiferent ce s-ar intampla."

McKidd recunoaste ca personajul reprezenta ceva cu totul nou fata de tipologia de roluri interpretate pana acum. "La inceput am fost cam ingrijorat, pentru ca nu facusem pana la momentul acela decat roluri serioase," spune el. "In Mireasa e iubita mea!, urma sa lucrez cu Patrick, un mare actor, care a jucat in multe comedii sau filme de dragoste. El are darul de a improviza si de a crea roluri comice. Eram cam speriat, dar el a reusit sa ma faca sa ma simt bine in pielea personajului meu.

Avand alaturi pe cei doi mari actori, Monaghan spune ca i-a venit usor sa interpreteze rolul Hannei. "Era foarte usor sa te contaminezi vazandu-i pe cei doi cum joaca. Atat Patrick Dempsey cat si Kevin McKidd sunt extrem de fermecatori. Nu era greu, pentru orice actrita, sa le dea replica in conditiile acestea."

Gravitand in jurul celor trei actori tineri, realizatorii au atras si o pereche de veterani, care urmau sa interpreteze rolurile parintilor: Sydney Pollack joaca rolul tatalui lui Tom, iar Kathleen Quinlan o interpreteaza pe mama Hannei, Joan.

"Sydney si Kathleen sunt niste actori de mare calibru," adauga Moritz. "Ei au jucat impreuna cu Patrick si Michelle in mai multe scene, care aduc mai multa logica si credibilitate povestirii. A fost o decizie importanta din partea lui Paul sa aduca actori care sa fie capabili sa ridice valoarea acestor scene."

"Il cunosc pe Sydney de mult timp," spune Weiland, "si acum lucrez la inca un proiect pe care il produce chiar casa lui de filme. E foarte nostim in rolul tatalui lui Tom, dar trebuie sa recunosc ca m-a cam jenat faptul ca trebuia sa-i dau indicatii lucrand cu unul dintre cei mai mari regizori din lume! Din fericire el a fost extrem de cooperant si totodata amuzant.

"Am fost onorat de faptul ca actrita Kathleen Quinlan a acceptat sa joace rolul mamei lui Hannah, Joan," continua Weiland. "Nu este un rol prea extins, dar este important pentru ca ea isi da seama ca fiica ei ar putea face o greseala maritandu-se cu Colin. Ea insa nu este sigura nici de Tom. Desi lui Joan ii place firea boema a lui Patrick si manifesta afectiune pentru el, nu sunt sigur ca ar vrea ca fiica ei sa se marite cu el."


FILMARILE DIN SCOTIA

De la bun inceput, spune producatorul Neal H. Moritz, realizatorii au intentionat sa filmeze partea cea mai tensionata a filmului Mireasa e iubita mea! in Scotia, chiar acolo unde prevedea scenariul. "Nu era posibil sa reproducem pe platouri sau sa gasim locatii atat de asemanatoare cu realitatea pe care am surprins-o noi pe film," afirma el. "Mediul acela minunat este graitor pentru film si ii ajuta pe actori sa intre mai bine in pielea personajelor pe care le interpreteaza. Imaginile naturale confera un aer de credibilitate filmului, contribuind la crearea unei magii speciale."

Echipa a filmat la Castelul Dunvegan de pe insula Skye timp de cinci zile. Desi pe Isle of Skye nu se afla decat vreo 12.000 de locuitori, realizatorii filmului Mireasa e iubita mea! au descins cu o echipa de productie de 250 de oameni, 25 de actori si inca vreo 300 figuranti.

Se spune ca Dunvegan Castle, fortareata din peisajul idilic, situat in apropierea lacurilor, este cel mai vechi castel locuit din partea de nord a Scotiei, ocupat de peste sapte secole de clanull MacLeod. El reprezinta caminul ancestral al acestei familii. Pe uriasul domeniu al acestui castel s-au filmat atat Jocurile scotiene cat si una dintre cele mai induiosatoare scene dintre Hannah si Tom.

Paul Weiland isi aminteste, "Daca te uiti peste campuri, la Castelul Dunvegan ti se pare ca visezi, totul e o feerie facuta sa-ti incante ochii. Din punctul meu de vedere, efectul vizual trebuie sa faca parte din continutul filmului. Multe comedii romantice sunt filmate atat de plat incat devin plicticoase. Eu vroiam ca aceasta sa aiba textura, consistenta. Trebuia sa creez o lume in legatura cu care spectatorii ar fi putut exclama, ‘Nu mi-ar displace sa locuiesc aici.’"

Kevin McKidd, care a copilarit in estul Scotiei, a fost fericit de ocazia de a lucra pe pamanturile sale natale. "Cand vremea e insorita, Scotia este taramul cel mai frumos din lume," exclama el. "E minunat sa aratam spectatorilor ca Scotia este o tara cu adevarat romantica, un taram magic. Nu puteam sa reeditam asta nicaieri in lume."

In timp ce se afla pe Skye, echipa a avut parte chiar de un miracol al naturii. Trebuia sa filmeze enorm de multe secvente afara, in aer liber, si in tot acest rastimp nu a curs din cer nicio picatura de ploaie, intr-o zona recunoscuta pentru volumul de precipitatii pe metrul patrat, de 60-80 de litri pe an. Localnicilor nu le venea sa creada. Iar in timp ce pe Skye era uscat si soare, in Anglia ploua cu galeata.

In ceea ce priveste secventa de jocuri scotiene, Moritz relateaza, "E o traditie scotiana ca atunci cand un flacau vrea sa se insoare, mirele trebuie sa castige intrecerea numita Highland Games, pentru a dobandi dreptul de a se casatori cu mireasa. Tom incearca si el sa se dovedeasca destoinic, participand la jocurile la care nici un alt american nu participase vreodata, cum ar fi ridicatul bustenilor, aruncarea bolovanilor sau trasul franghiei."

"Am vrut sa dau culoare si veridicitate acestei scene," spune Weiland. "Jocurile Highland Games sunt facute pentru distractie, iar lumea vine imbracata in kilt sau in costume de pe vremea Renasterii; Tom le ia in serios, crezand ca daca il va bate pe Colin la unele probe ale jocurilor si va iesi invingator, va putea s-o cucereasca pe Hannah. Bineinteles ca lucrurile nu prea ies cum ar vrea el."

Aflata pe Skye, echipa a filmat si micutul feribot Glenachulish, care traverseaza Sound of Sleat, legand Kylerhea de Glenelg. Feribotul este cel mai vechi mijloc de transport care leaga insula Skye de Scotia, datand dinainte de 1695.

DISTRIBUTIA

PATRICK DEMPSEY (Tom), de doua ori nominalizat la Globul de aur, iar in 2006 nominalizat la premiile SAG (Screen Actors’ Guild), pentru cel mai bun actor dintr-un serial drama de televiziune, poate fi urmarit in prezent in serialul de mare succes al ABC-TV, "Grey’s Anatomy." "Grey’s Anatomy" a obtinut in 2007 Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic, iar in 2007, premiul SAG la categoria Cea mai buna echipa actoriceasca dintr-un serial de drama. Serialul a mai obtinut nominalizari la premiul Emmy in 2006 si 2007 pentru cel mai bun serial de drama si in 2005 la Golden Globe, pantru cel mai bun serial dramatic de televiziune. Desi era cunoscut in postura de cuceritor din filmele nostalgice ale anilor ’80, Can’t Buy Me Love, sau Loverboy, Dempsey a devenit un actor matur, apreciat tot mai mult la Hollywood. De curand el a jucat in blockbuster-ul Enchanted, alaturi de Amy Adams, si in filmul lui Richard LaGravenese, Freedom Writers, alaturi de Hilary Swank.

Dempsey si-a adjudecat o nominalizare la Emmy si pentru interpretarea personajului Aaron Brooks, fratele cu probleme psihice al Selei Ward, din filmul de televiziune laudat de critica, "Once & Again." In 2004, Dempsey a jucat in apreciata productie HBO, "Iron Jawed Angels," alaturi de Hilary Swank si Anjelica Huston.

Printre alte filme in care a jucat se numara: Sweet Home Alabama, Scream 3, With Honors, Outbreak, Hugo Pool, The Treat, The Palace Thief, Heaven Help Us, Happy Together, Some Girls, Coupe De Ville, Run, Mobsters, si In the Mood.

In 2003, Dempsey a avut o aparitie de guest in hit-ul NBC, "Will & Grace," in rolul tanarului de care se simtea atras Will. Dempsey a jucat si in filmul de televiziune NBC-TV, bazat pe romanul lui Dostoievsky, "Crima si pedeapsa," alaturi de Ben Kingsley. A aparut si in mini-serialul de televiziune "20.000 de leghe sub mari" cu Michael Caine. De asemenea a jucat in compania lui Oliver Reed in filmul epic religios "Jeremiah." Printre alte filme sau mini-seriale de televiziune in care a aparut, se numara: "JFK: Reckless Youth," "A Season in Purgatory," "Blood Knot," "The Right to Remain Silent," "In a Shallow Grave," si "Blonde."

Pe langa actorie, Dempsey este un impatimit al curselor de masini si chiar a participat la intrecerile din Panoz Series si la Pro Miata.

Stea in devenire, Michelle Monaghan (Hannah) continua sa fie una dintre cele mai cautate tinere actrite de la Hollywood.

Recent, Monaghan a jucat in Gone Baby Gone, in The Heartbreak Kid, si in Mission: Impossible III, in compania lui Tom Cruise si Philip Seymour Hoffman, sub bagheta regizorala a lui J.J. Abrams.

Anterior, ea s-a facut remarcata si a obtinut cronici exceptionale din partea criticii pentru interpretarea ei din Kiss Kiss Bang Bang, in care a dat replica actorilor Robert Downey Jr. si Val Kilmer, sub indrumarea regizorului/scenaristului Shane Black. Premiera filmului a avut loc la Festivalul de film de la Cannes. Apoi ea a jucat alaturi de Charlize Theron, Frances McDormand si Sissy Spacek in North Country, regizat de Niki Caro.

Printre alte filme ale sale se numara Perfume, It Runs in the Family, Winter Solstice, The Bourne Supremacy si Mr. & Mrs. Smith.

Monaghan va juca rolul principal si totodata va fi producator executiv pentru filmul Trucker lansat in aceasta primavara la Festivalul de film Tribeca Film Festival. De asemenea ea va mai aparea si in Eagle Eye, filmul casei de productie DreamWorks, impreuna cu Shia LaBeouf.

Nascut in Elgin, Scotia, KEVIN McKIDD (Colin) a inceput sa joace teatru la trupa Moray Youth Theatre. El si-a urmat studiile la Facultatea de Inginerie de la University of Edinburgh. In timpul studentiei, McKidd a intrat in colaborare cu trupa de teatru a colegiului, care se intitula Bedlam Theatre. Mai tarziu, s-a hotarat sa renunte la inginerie si a parasit universitatea pentru a deveni actor profesionist.

In 1994, McKidd a realizat rolul principal din piesa de teatru "The Silver Darlings," produsa de compania teatrala Wild Cat Theatre. Nu a trecut mult si McKidd si-a facut debutul si pe ecran, in rolul banditului Malky Johnson din filmul lui Gillies Mackinnon, Small Faces. Urmatorul sau rol cinematografic a fost Tommy, gigantul cu soarta tragica, din Trainspotting.

Recent, McKidd a detinut rolul principal din productia NBC de mare succes la critica, serialul "Journeyman." De asemenea a interpretat de curand, rolul lui Lucius Vorenus, din serialul de televiziune, "Rome." Printre filmele sale recente se mai numara si The Last Legion, Hannibal Rising, Kingdom of Heaven, De-Lovely, si Nicholas Nickleby.

KATHLEEN QUINLAN (Joan) este recunoscuta pentru abilitatea ei de a interpreta roluri inspirate si credibile de film, televiziune sau teatru – o actrita care intruneste in mod egal aprecierea criticii si a publicului.

Quinlan a obtinut nominalizari pentru cea mai buna actrita din rol secundar, atat la premiul Academiei de film cat si la Globul de Aur, pentru interpretarea emotionanta a lui Marilyn Lovell, sotia cosmonautului Jim Lovell din succesul de box-office al lui Ron Howard, Apollo 13.

Printre multele personaje interpretate de ea se afla si memorabila Patricia Kennealy, seducatoarea vrajitoare care l-a captivat pe Jim Morrison (interpretat de Val Kilmer), din filmul lui Oliver Stone, The Doors. Alte filme in care a aparut sunt: Trial By Jury,; Clara’s Heart, Sunset, The Last Winter; Independence Day; Sunday Lovers and Hanky Panky, The Runner Stumbles; The Promise, interpretarea senzationala pe care a dat-o pacientei schizofrenice din I Never Promised You a Rose Garden; Airport ’77; Lifeguard, inclusiv rolul de debut pe care l-a realizat in filmul lui George Lucas, American Graffiti,.

Premiantul Academiei SYDNEY POLLACK (Thomas Sr.) revine inca o data la actorie, asa cum a mai facut si cu alte ocazii, de-a lungul indelungatei si distinsei lui cariere.

Pollack a regizat 20 de filme, care au obtinut nu mai putin de 46 nominalizari la premiul Academiei. Pollack insusi a fost nominalizat de trei ori, obtinand premiul Oscar pentru cea mai buna regie pentru Out of Africa, film care a fost rasplatit cu 7 premii ale Academiei, inclusiv la categoria cel mai bun film. In 1982, Pollack a obtinut New York Film Critics Award pentru filmul sau Tootsie. El a mai primit doua Globuri de Aur pentru cea mai buna regie de film, premiul National Society of Film Critics, premiul NATO pentru cel mai bun regizor al anului , si premii la Festivalurile de film de la Bruxelles, Belgrad, San Sebastian, Moscova si Taormina. Recent, el a fost propus la premiul Directors Guild of America John Huston Award de catre Fundatia pentru Drepturile Artistilor.

In 1985, Pollack a pus bazele casei de productie Mirage Productions. Sub egida ei, el a produs mai multe filme, printre care: Presumed Innocent, The Fabulous Baker Boys, White Palace, Major League, Dead Again, Searching for Bobby Fisher, Sense and Sensibility, si The Talented Mr. Ripley. In 2000, i s-a alaturat Anthony Minghella, care a devenit partener cu drepturi depline in compania Mirage Enterprises. Impreuna, au produs filmele: Iris, The Quiet American, Cold Mountain, Breaking and Entering, si Michael Clayton.

Cu regret, actorul si regizorul Sidney Pollack s-a stins din viata in mai 2008.

REALIZATORII

Regizorul PAUL WEILAND si-a inceput cariera in 1973, in calitate de copywriter la agentia londoneza de publicitate Collett Dickenson Pearce & Partners. Pentru scurt timp a lucrat la Alan Parker Film Company, inainte de a-si crea, in 1980, propria companie de publicitate cinematografica, Paul Weiland Film Company. Compania reprezinta in prezent 11 regizori din Marea Britanie si Statele Unite si a castigat contracte de publicitate din partea unor clienti redutabili cum ar fi: Hamlet Cigars, Heineken, British Telecom, Levis 501, Carlsberg, Walkers si Coca-Cola. In 1988, el a primit cel mai mare numar de voturi pentru ultimii 10 ani de activitate, devenind cel mai bun regizor britanic de publicitate din Campania Top 100 League Table.

In 1987, Weiland si-a indreptat atentia catre cinematografia dramatica, regizand filmul lui Anthony Minghella, "The Storyteller: The Three Ravens", pentru casa de productie Jim Henson Productions. A continuat cu inca doua proiecte pentru Jim Henson Productions: in 1989, "Living With Dinosaurs", care a obtinut premiul Emmy pentru Cel mai bun program international pentru copii si, in 1990, "The Storyteller: Daedalus & Icarus," .

In 1991, Weiland a regizat cateva episoade din serialul de televiziune de mare succes al lui Rowan Atkinson, "Mr Bean" si savurosul "Bernard and the Genie," o editie speciala de Craciun a BBC, in care au jucat Lenny Henry si Rowan Atkinson, fiind nominalizata la premiul Royal Television Society.

El a continuat apoi regizand City Slickers II – The Legend of Curly’s Gold. In 1997, a mai regizat comedia romantica Roseanna’s Grave; filmul sau a castigat Houston Film Festival Grand Award pentru cel mai bun film artistic.

In 1999, a coordonat creatiile actoricesti ale lui Rowan Atkinson, Miranda Richardson, Stephen Fry, Colin Firth, si Kate Moss in filmul Blackadder Back & Forth.

Desi are o activitate prodigioasa in regia de film, Weiland a continuat sa regizeze si clipuri publicitare. Realizarile lui au fost rasplatite de mai multe ori prin premii ale Design and Art Direction sau British Television Advertising (BTA). A obtinut de asemenea premiul pentru cel mai bun clip publicitar al anului (Schweppes), Grand Prix de Press la Cannes (Heineken), si cate un premiu BAFTA si BTA pentru cele mai bune clipuri publicitare (Fosters).

In 2003, Weiland a infiintat Contagious, o companie de dezvoltare si productie pentru proiectele cinematografice, in parteneriat cu David Barron. In 2005, el a regizat Sixty Six, titlul provizoriu al filmului care se baza pe propria sa poveste de viata.

ADAM SZTYKIEL (ideea si scenariul) a absolvit Scoala de Cinema si Televiziune de la USC (Universitatea statului Carolina de Sud), in anul 2000. In 2003, tanarul Adam a reusit sa vanda scenariul filmului Made of Honor, care a fost primul sau scenariu, scris ca scenarist aspirant.

Harry Elfont & Deborah Kaplan (Scenariul) au scris si regizat filmele Can\'t Hardly Wait si Josie and the Pussycats. Ei au scris numeroase scenarii, inclusiv pentru A Very Brady Sequel, si filmul 99 Problems, care urmeaza sa apara, Leap Year, si Sisters of Mercy.

Directorul de imagine, TONY PIERCE-ROBERTS, BSC, s-a nascut in Birkenhead, Anglia, unde a locuit pana la 11 ani, cand a emigrat, impreuna cu parintii, in Africa Centrala. Lasindu-se prada unui impuls, el a parasit scoala si a inceput sa colaboreze cu Central African Film Unit, unde si-a dat seama ca ii place la nebunie sa faca jocuri pe video sau sa ajute echipele straine de filmare, inclusiv cele venite de la BBC.

In cinci ani, Pierce-Roberts s-a reintors in Anglia, la Londra, si s-a alaturat echipei BBC, indeplinind la inceput functia de cameraman asistent. A primit doua premii BAFTA, pentru cel mai bun cameraman, pentru filmul Tinker, Tailor, Soldier, Spy si pentru Caught on a Train.

Made of Honor este cel de-al doilea proiect al lui Pierce-Roberts alaturi de regizorul Paul Weiland, dupa ce a mai colaborat cu el la Time for Blackadder.

Pierce-Roberts a inceput o lunga colaborare cu casa de productie Merchant Ivory, cand a filmat Slaves of New York. Pentru realizarea sa din A Room With a View, Pierce-Roberts a primit premiul New York Film Critics Circle, pentru cea mai buna imagine si premiul London Evening Standard pentru realizarea sa tehnica deosebita, ca si nominalizari la premiile BAFTA si Oscar. El a primit numeroase distinctii pentru imaginea filmului Howards End, realizat de Merchant Ivory productions (pentru care a obtinut nominalizari la Oscar®, BAFTA si ASC) si The Remains of the Day (pentru care a primit o nominalizare la premiul BAFTA, pentru cea mai buna imagine). Ceva mai tarziu, a colaborat cu James Ivory la filmele Surviving Picasso si The Golden Bowl.

Printre celelalte filme realizate de el se numara: A Private Function, A Tiger’s Tale, Out Cold, White Fang, The Dark Half, Splitting Heirs, The Client, Disclosure, Jungle 2 Jungle, si Paulie: A Parrot’s Tale, Haunted, si Astérix et Obélix contre César.

Filmele recente ale lui Pierce-Roberts sunt J’aurais voulu etre un danseur, cu regizorul Alain Berliner; filmul regizorului Irwin Winkler, Home of the Brave si De-Lovely; si Lights 2: Return of the Shadow, impreuna cu regizorul Marcus Dillstone.

Editorul RICHARD MARKS, A.C.E.(montajul), a obtinut patru nominalizari la premiul Academiei pentru creatia sa la filmul lui Francis Ford Coppola, Apocalypse Now si filmele lui James L. Brooks, As Good As It Gets, Broadcast News, si Terms of Endearment.

De curand, Marks a participat la co-productia si montajul filmului lui Brooks, Spanglish. Printre alte reusite de montaj, realizate de el, se numara Timeline, Riding in Cars with Boys, What Planet Are You From?, You\'ve Got Mail, Father of the Bride, Dick Tracy, Pretty In Pink, St. Elmo\'s Fire, Max Dugan Returns, Pennies From Heaven, The Last Tycoon, The Godfather Part II, Bang The Drum Slowly, Little Big Man, si Jumpin\' Jack Flash, la care a lucrat si ca producator asociat.

RUPERT GREGSON-WILLIAMS (Muzica) a compus muzica extrem de diversa pentru proiecte de cinema si televiziune. Recent, el a compus muzica pentru filmele lui Adam Sandler, Click si I Now Pronounce You Chuck and Larry, ca si pentru filmele de animatie Bee Movie si Over the Hedge. Pentru muzica din Bee Movie, el a obtinut o nominalizare la premiul Annie si la premiul International Film Music Critics Association. In prezent, el lucreaza la urmatoarele filme ale lui Adam Sandler, You Don’t Mess with the Zohan si Bedtime Stories.

In 2004, Gregson-Williams a colaborat cu Andrea Guerra la muzica pentru drama Hotel Rwanda, muzica pentru care cei doi compozitori au primit European Film Award. Recent, el a contribuit la realizarea muzicii pentru filmul animat, premiat cu Oscar, Wallace & Gromit in the Curse of the Were-Rabbit si pentru filmul epic, de actiune, al lui Antoine Fuqua, King Arthur.