Inchiderea porilor

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari12245

Voteaza & Distribuie

Descriere



Pori deschisi


Pori deschisi



Inchiderea porilor este, pe langa reducerea vizibilitatii liniilor fine si a ridurilor, o solutie la care multi oameni recurg pentru un aspect mai tanar si mai proaspat la tenului. Porii mari sunt sunt rezultatul atat al geneticii cat si al imbatranirii pielii. Pe masura ce imbatranim, pielea isi pierde elasticitatea naturala, care ajuta la mentinerea porilor inchisi. In timp ce imbatranirea joaca un rol important in dimensiunea porilor, unii oameni sunt predispusi la dilatarea lor si din cauza geneticii.


Cum putem reduce dimensiunea porilor

Porii dilatati contribuie la o gama larga de provocari vizibile pe suprafata pielii, printre care un machiaj inegal, denivelari, piele flasca si pete inestetice.



Din pacate, odata ce porii s-au marit, nu exista un mod permanent sau eficient de a-i reduce pentru totdeauna. Singurele metode de tratare a dimensiunii lor sunt reducerea la minim a aspectului si prevenirea extinderii viitorilor pori.


Curatarea si tonifierea porilor

Produsele de ingrijire a pielii de pe piata sunt adesea primul remediu pentru tratarea porilor dilatati.



Curatarea pielii este primul pas in prevenirea deschiderii porilor, a cosurilor si a iritatilor, mentinand in acelasi timp integritatea structurii pielii. Curatati-va intotdeauna pielea la prima ora a diminetii pentru a indeparta celulele moarte si uleiul adunat in timpul noptii. Sapunul, gelul sau uleiul de curatare elimina reziduurile care infunda porii, pastrand tenul curat si suplu minimizand in acelasi timp aparitia dilatarii.



Exfolierea pielii cu un exfoliant delicat indeparteaza celulele moarte si resturile care blocheaza porii cauzandu-le deschiderea. Un exfoliant facial sau un scrub ar trebui folosit dupa curatare o data sau de doua ori pe saptamana. Unele scruburi se pot face acasa, din ingrediente naturale, cum ar fi din sare sau zahar, si elimina murdaria de pe suprafata pielii intr-un mod delicat si eficient.



Tonifierea pielii dupa demachiere sau exfoliere este un mod excelent de a inchide porii si de a strange pielea din jurul tesutului, reducand vizibilitatea porilor infundati si dilatati. Un simplu astringent sau toner pe baza de alcool folosit din belsug, dupa curatare sau exfoliera va ajuta la inchiderea porilor.



Hidratarea pielii. Desi multi oameni care sufera din cauza asta isi vor face griji ca lotiunile hidratante le pot bloca porii, insa nu au motive. O piele corect hidratata si supla va produce mai putin ulei natural. Pentru cei care sufera din cauza tenului gras, hidratarea este remediul.



Aburi. Supunerea pielii fetei la aburi este un mod excelent de a deschide porii si de a elimina murdaria si resturile care le ii infunda. Pentru a „va aburi" acasa, stati cu capul deasupra unei oale cu apa fierbinte cu un prosop deasupra capului si a umerilor. Atentie sa nu va ardeti. Se sta la aburi pentru cinci-zece minute, dupa care se aplica o crema hidratanta usoara.



Masti. Exista o multime de masti pentru inchiderea porilor si tratamente de curatare in profunzime. O masca faciala ar trebui sa fie folosita o data pe saptamana, cu scopul de a reduce dimensiunea porilor.


Tratamente profesionale

Esteticienii si cosmeticienii pot trata porii dilatati si va pot ajuta cu reducerea aspectul lor. O vizita la un salon sau la spa este un mod minunat de a primi consiliere si un tratament eficient.