De ce sa mananci mai putin? Ca sa te simti mai tanar, mai sanatos si mai plin de energie!

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurimancare, sanatate
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1249

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te-ai intrebat vreodata ce alte avantaje ai putea avea, dincolo de scaderea in greutate, daca ai manca mai puE?in? Adevarul e ca a manca mai puE?in iE?i poate schimba viaE?a in multe alte feluri, pe langa faptul ca vei arata mult mai bine. SpecialiE?tii moderni in nutriE?ie ne explica ce minuni poate face organismul nostru pentru noi, daca-i dam ragazul sa se ocupe E?i de altceva, in afara de procesarea alimentelor.


Iata cateva dintre acestea, care merita luate in considerare:


Mananca mai puE?in ca sa ramai tanar…

Alimentele sarace in calorii sunt benefice pentru hormonii noE?tri. Concret, asta inseamna sa mancam mai puE?ina mancare grasa sau prajita in grasimi. Colesterolul introdus in organism prin hrana are un impact negativ asupra hormonilor noE?tri sexuali E?i reproductivi. AceE?ti hormoni sunt cei care ne dau vigoarea, vitalitatea E?i aspectul tineresc. Daca corpul nostru E?i-ar risipi mai puE?ina energie pentru digerarea hranei E?i inlaturarea toxinelor, celulele ar avea mai mult timp sa-E?i indeplineasca funcE?ia de reparare. Printre altele, asta inseamna sa le acordam timpul necesar pentru a ne proteja pielea impotriva imbatranirii, cauzata de radicalii liberi E?i pentru a genera E?esuturi noi, mai ferme. AE?adar, mancand mai puE?in, ne creE?tem E?ansele de a arata tineri mai multa vreme.


Mananca mai puE?in ca sa ai mai multa energie…

A manca mai puE?in inseamna un aport mai mic de calorii. Corpul trebuie sa proceseze cu grija fiecare imbucatura pe care o bagam in gura. Procesul de digestie este axat pe maximizarea absorbE?iei de nutrienE?i E?i pe depozitarea caloriilor inutile, sub forma de grasime. Astfel, odata ce-i reducem munca de depozitare, ne creE?tem rata metabolica. E?i aceasta se reflecta direct in calitatea vieE?ii. Ne vom simE?i mai plini de energie pe parcursul zilei, mai alerE?i, mai capabili sa gandim limpede E?i sa ne indeplinim sarcinile zilnice.





Mananca mai puE?in ca sa devii mai deE?tept…

Cercetatorii in domeniul nutriE?iei umane din intreaga lume au demonstrat prin studii repetate o legatura directa intre aportul redus de hrana E?i imbunataE?irea performanE?elor creierului – creE?terea abilitaE?ilor cognitive E?i a coeficientului de inteligenE?a. De fapt, in multe culturi vechi de mii de ani de pe glob se practica reducerea la minimum a hranei zilnice pentru ascuE?irea minE?ii. Acest concept conE?ine un mare adevar. Oamenii de E?tiinE?a moderni au stabilit prin experimente pe grupuri de voluntari ca mancatul de porE?ii mai mici la intervale regulate creE?te abilitaE?ile de invaE?are E?i memorare, spre deosebire de obiceiul larg raspandit azi de a manca mese bogate, la intervale mari. Concluzia logica: Cu cat mananci mai mult, cu atat iE?i creE?ti E?ansele sa gandeE?ti mai puE?in!


Mananca mai puE?in ca sa nu te imbolnaveE?ti…

Poate nu ne dam seama, dar o mulE?ime dintre bolile de care suferim sunt rezultatul inflamaE?iilor din corp. Asta inseamna ca ele n-au aparut dintr-o cauza externa, cum ar fi o infecE?ie. InflamaE?iile se intampla atunci cand corpul nu mai este capabil sa scape de toxinele introduse odata cu mancarea. Aceasta reE?inere de toxine se petrece cel mai adesea atunci cand mancam mult. Sistemul digestiv realizeaza un proces complex, ce include trecerea hranei prin tractul gastrointestinal, cu participarea multor alte organe. Cand acest sistem este stresat, miE?carea hranei digerate este accelerata, fapt care nu mai permite organismului sa filtreze toxinele aE?a cum trebuie. AE?a se face ca toxinele sunt eliberate inapoi, in fluxul sanguin, inducand boli. Puterea sistemului nostru imunitar este ameninE?ata direct, ceea ce ne face mai susceptibili de a capata boli a caror cauza nu poate fi depistata.


Mananca mai puE?in ca sa devii un om mai bogat E?i mai responsabil…

Din punct de vedere al stilului de viaE?a, a manca mai puE?in are nenumarate avantaje. In primul rand, mancand mai puE?in, practic, cheltuielile zilnice se reduc simE?itor. Sa nu pierdem din vedere ca an de an, alimentele sunt tot mai scumpe. Sa ne gandim puE?in de cate ori n-am fost tentaE?i sa mancam in oraE?, de cele mai multe ori preparate de fast-food, numai pentru ca miroseau imbietor, dar care ne-au produs in scurt timp E?i mai multa foame. Sau de cate ori n-am ieE?it in oraE? cu prietenii E?i am luat masa impreuna la un restaurant, nu neaparat pentru ca ne era foame, ci mai degraba ca forma de socializare. N-ar fi rau sa incepem sa ne reconsideram obiceiurile E?i sa ne folosim banii mai inE?elept. La urma urmei, sunt bani munciE?i, nu picaE?i din cer. In al doilea rand, a manca mai puE?in inseamna a contribui la reducerea emisiilor de carbon in atmosfera. Inseamna mai puE?ine paduri defriE?ate E?i mai puE?ine animale chinuite E?i ucise.


A manca mai puE?in inseamna a afecta mai puE?in aceasta minunata planeta vie, de care ar trebui sa se bucure E?i urmaE?ii noE?tri, E?i urmaE?ii urmaE?ilor noE?tri, inseamna a trai ecologic, in intregul sens al cuvantului.


Incepe sa mananci mai puE?in chiar de azi…

Incepe sa fi mai sanatos E?i mai bucuros de viaE?a!


Dr. Lavinia CeuE?a – NutriE?ionist

0749-194 944

lavi.ceuta@gmail.com

http://lavi-enrose.com