Cum se indeparteaza ceara

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriCum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari31395

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ne place sa folosim lumanari pentru diferite ocazii deoarece lumina lumanarilor creeaza o ambianta speciala. Cu toate acestea, atunci cand ceara incalzita se scurge accidental pe o suprafata fie ea a covorului sau a mobilei, da nasere unor pete urate. Indepartarea cerii nu este o sarcina usoara, deoarece optiunile obisnuite de curatare cum ar fi spalarea, razuirea sau frecarea nu ajuta. Totusi nu este o sarcina imposibila.

Ceara scursa pe covor este destul de des intalnita. Insa nu e singurul obiect pe care il poate pata. Mobilierul din lemn, sticla, piele sau tesaturi poate fi si el afectat. Va oferim cateva metode eficiente pentru indepartea cerii:

Indepartarea petelor de ceara de pe covoare


Un produs nepotrivit folosit pentru curatarea cerii de pe covor il poate deteriora grav. Pentru a incepe incalziti fierul de calcat la cea mai mica temperatura. Acoperiti pata de ceara cu cateva prosoape de hartie. Asezati fierul incalzit deasurpa lor, iar caldura va topi ceara in timp ce prosoapele de hartie o vor absorbi. Schimbati prosoapele de hartie imbibate cu ceara de cateva ori pana cand ceara iese din covor. Si petele de ceara de pe imbracaminte pot fi indepartate tot prin aceasta metoda. Daca ramane o pata de grasime, folositi un produs comercial pentru indepartarea petelor.

Indepartarea petelor de ceara de pe covoarele sintetice


In cazul in care covorul este fabricat din fibre sintetice, petele de ceara pot fi inghete pentru a putea fi indepartate. Exista produse comerciale speciale care ingheta eficient ceara de pe covor. Insa daca nu gasiti asa ceva, puteti folosi in locul lor un cub de gheata. Ceara intarita si inghetata ar trebui sa poata fi imediat desprinsa cu ajutorul unei spatule. Daca mai raman farame mici de ceara, aspirati suprafata. Dupa ce indepartati veara, exista sansa va pe covor sa ramana pete de vopsea. Pentru ele, preparati o solutie de curatare amestecand alcool cu apa. Aplicati cateva picaturi de solutie pe pata si stergeti zona cu prosoape de hartie alba. Dupa ce pata este eliminata, lasati-l sa se usuce.

Indepartarea cerii de pe piele


Pentru a indeparta ceara de pe piele sau de pe pielea intoarsa, aplicati prima data cuburi de gheata pe zona patata. Luati cateva cuburi de gheata, puneti-le intr-o punga de plastic si puneti-le pe pata. Acest lucru va intari ceara, iar desprinderea ei de pe suprafata pielii va fi mult mai usoara. Daca mai raman reziduuri de ceara, pregatiti o pasta groasa de argila si apa. Aplicati pasta pe pata si asteptati sa se usuce. Apoi periati particulele uscate folosind o perie moale. Daca pata este incapatanata, va trebui sa repetati procedeul. Dupa curatarea pielii, trebuie sa aplicati un balsam special pentru piele.

Indepartarea cerii de pe lemn


Pentru a elimina ceara de pe o suprafata de lemn, aplicati din nou cuburi de gheata ambalate intr-o punga de plastic. Desprinderea cerii de pe lemn este un pic dificila pentru ca orice obiect ascutit il poate zgaria. Un card de plastic sau un liniar sunt instrumente mai eficiente pentru asta. Apoi stergeti suprafata de lemn cu o carpa moale umeda. Iar pentru lustruire, folositi o carpa din piele de caprioara. La final, frecati usor cu un ulei de mobilier.

Indepartarea cerii de pe sticla


Straturile de ceara de multe ori raman agatate de sfesnice. Pentru a elimina ceara de lumanari de pe sticla, puneti obiectul in congelator timp de 8 - 10 ore. Acum, folositi un cutit rotunjit la varf pentr a slabi stratul de ceara durificat. Aveti grija sa nu folositi prea multa forta, deoarece puteti fisura sau zgaria suprafata de sticla.