Cum se diagnosticheaza boala Alzheimer?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4391

Voteaza & Distribuie

Descriere

Diagnosticarea bolii de catre un profesionist este deosebit de importanta, deoarece exista o serie de alte maladii - dintre care multe sunt tratabile – care au unele dintre simptomele bolii Alzheimer. Printre acestea se numara infectiile, nutritia inadecvata, deficitul de vitamina B-12, anemia, hipoglicemia (glicemie scazuta), depresia si insuficienta vasculara cerebrala (scaderea fluxului sanguin la nivelul creierului din cauza arterelor ingustate sau obstructionate).

Chiar si o reactie adversa la medicamentele prescrise sau o combinatie de medicamente daunatoare pot cauza uneori simptome asemanatoare cu ale Alzheimerului. Alte boli si conditii uneori confundat cu boala Alzheimer sunt boala Parkinson, accidentul vascular cerebral, problemele de tiroida, tumorile cerebrale, sifilisul avansat si boala Huntington - o boala nervoasa degenerativa si ereditara.

Pentru a diagnostica boala Alzheimer, medicul va incepe, probabil, cu teste fizice si psihologice pentru a elimina alte posibile cauze ale insuficientei mentale. Testele verbale si interviuri ale familiei sunt de obicei etapele urmatoare, dar ele nu vor rezulta intr-un diagnostic definitiv. In ziua de azi, numai o examinare a tesutului cerebral dupa moartea pacientului poate genera o dovada absoluta a bolii Alzheimer - dovada indicatoare de incurcaturile nervoase, a placilor de proteine si contractia generala a creierului de la moartea celulelor.