Cum se calculeaza puterea unui stabilizator de tensiune din volt amperi (VA) in Watti?

Detalii

CategoriiCasa/gradina, Stiinta
TaguriCum sa/How to
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari1880

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atat in cazul acelor consumatori casnici din gospodarii cat si pentru aparatele electrice sau electronice din birouri se va impune insumarea puterii acestora in vederea obtinerii unei singure valori. Astfel puterea tuturor acelor echipamente electrice nu trebuie sa depasesca puterea stabilizatorului de tensiune. In caz contrar stabilizatorul nu va putea servi scopului pentru care a fost achizitionat.

Pentru a se evita astfel de situatii deloc placute trebuie avut in vedere formula de conversie din volt amperi (VA) in Watti, deoarece in cele mai multe dintre cazuri puterea stabiliozatoarelor este exprimata in volt amperi (VA). Odata aplicata aceasta formula, determinarea puterii stabilizatorului in Watti se va dovedi destul de simpla si la indemana oricui. Astfel, puterea stabilizatorului de tensiune exprimata in Watti va trebui sa depasesca de regula suma puterii consumatorilor pentru a fi asigurata eficienta si eficacitatea acestuia.

Stabilizatorul de tensiune este acel dipozitiv electric ce serveste cu succes la anularea fluctuatiilor de tensiune. Aceasta insusire cheie a stabilizatorului, fovorizeaza buna functionare a aparatelor electrice din gospodarii. De asemenea se dovedeste a fi la fel de util si in cazul aparatelor electronice din cadrul birourilor. Stabilizatoarele de tensiune sunt capabile a preveni avarierea ori deteriorarea partiala a echipamentelor electrice.

Odata amplasate, stabilizatoarele ori regulatoarele de tensiune cum se mai numesc, vor proteja centrala termica ori masina de spalat, calculatoarele ori echipamentele hi-fi. Aceste dispozitive electrice sunt proiectate a genera o tensiune constanta cu scopul asigurarii unei functionari la parametrii normali a echipamentelor electrice, electronice si electrocasnice. Anularea fluctuatiilor de tensiune este propice evitarii defectarii aparatelor electrice si implicit a cheltuielilor necesare repararii acestora ori inlocuirii lor.

Datorita exprimarii puterii stabilizatoarelor de tensiune in volt amperi (VA) se pot ivi acele situatii confuze in care cumparatorului ii va fi greu a decide asupra modelului de achizitionat. Aceste situatii aparent dificile se pot simplifica cu ajutorul formulei de conversie a volt amperilor (VA) in Watti. Precizia formulei de conversie este capabila a anula orice urma de indoiala si de a reda cumparatorului certitudinea unei achizitii ce satisface pe deplin interesul acestuia. In caz contrar, achizitia poate dezamagi, crescand posibilitatea frustrarii consumatorului final.

O decizie corecta cu privire la achizitionarea unui stabilizator de tensiune cu o putere optima deservirii tuturor acelor consumatori casnici ori de la birou, se poate considera in baza formulei "Watt = VA x 0,7". Aceasta formula se poate utiliza ori de cate ori este necesara transformarea volt amperilor in Watti. Puterea stabilizatorului de tensiune exprimata in volt amperi se va putea lesne determina in Watii gratie justetei acestei formule.