Cum sa traiti ecologic ca sa protejati mediul inconjurator

Detalii

CategoriiCasa/gradina, Social
TaguriCum sa/How to, poluare, reciclare
Ultima actualizareJoi 9 noiembrie 2017
Vizualizari7735

Voteaza & Distribuie

Descriere

De mare actualitate este tema protectiei mediului inconjurator si tot ceea ce tine de acest lucru, pentru ca poluarea si modul in care aceasta a afectat natura ating cote din ce in ce mai alarmante. Oricine poate sa traiasca ecologic fara prea mare efort, doar respectand niste reguli de baza care, devenite obiceiuri, pot duce la reducerea poluarii si a consumului excesiv de curent si de apa, protejand astfel mediul inconjurator.

Protejeaza mediul inconjurator

Aflati in continuare mici detalii care pot fi trecute cu vederea dar care fac diferenta in timp, atunci cand vine vorba de pastrarea unui mediu inconjurator curat si sanatos.

Refolositi pungile din plastic
Chiar daca sacii de gunoi sunt la indemana oricui si se gasesc peste tot, pe cat posibil incercati sa ii inlocuiti, macar din cand in cand, cu pungile de plastic care va raman in urma cumparaturilor. In loc sa le aruncati, le puteti refolosi pentru strangerea gunoiului menajer. In fond, sunt facute din acelasi material si servesc aceluiasi scop, nu trebuie sa cadem prada marketingului de supermarket.

De asemenea, aveti grija sa purtati in permanenta in geanta dumneavoastra cel putin o punga de plastic, pentru a evita sa cumparati alta noua de fiecare data cand mergeti la cumparaturi.

Reciclati
Fiti ecologici si aruncati gunoiul menajer responsabil. Cautati in oras centrele de reciclare si duceti acolo hartia si cartonul, obiectele din plastic si cutiile de metal. De asemenea, selectati deseurile pe categoriile de mai inainte si aruncati-le in recipientele speciale amplasate in oras de catre firmele de salubrizare, pentru a va asigura ca atat hartia, cat si plasticul si metalul sunt reciclate.
Recicleaza

Faceti economie la electricitate

Economia la electricitate este o alta modalitate simpla prin care puteti avea grija de mediul inconjurator. Tot ce trebuie sa faceti este sa stingeti lumina in momentul in care iesiti din camera. Singura dificultate care intervine atunci cand trebuie sa economisiti curentul electric este ca trebuie sa treceti peste tendinta de a neglija acest aspect sau de a uita si sa va creati un obicei.


Stinge lumina

Mai mult decat atat, scoateti incarcatoarele telefoanelor mobile din priza cand nu le utilizati, opriti boxele, filtrul de cafea si cuptorul cu microunde cu afisaj, asigurati-va ca ati stins toate electrocasnicele de la butonul de oprire si nu le-ati lasat in stand by, cu led-ul aprins.

Folositi apa cu masura

Desi suntem practic inconjurati de apa si avem impresia ca oceanele sunt izvoare nesecate, lucrurile stau altfel. Rezervele de apa potabila sunt mult mai reduse decat ne imaginam iar purificarea apei reziduale necesita consum de energie. Insa exista cateva metode la indemana pentru a diminua consumul excesiv: reduceti timpul petrecut la dus si opriti apa in timp ce va periati dintii, intre sapunire si clatire si in timpul spalarii vaselor.

De asemenea, reparati instalatiile defecte care pricinuiesc scurgeri de apa necontrolate. Pe langa faptul ca se pierde o cantitate importanta de apa potabila, aceasta va trebui sa fie si platita.

Opreste apa

Opreste apa, nu o lasa sa curga inutil

Mergeti pe jos
Sfatul cel mai dificil de adoptat este, probabil, acela de a merge pe jos, cu bicicleta sau cu mijlocul de transport in comun. Insa este extrem de eficient. Cel putin o zi pe saptamana lasati masina acasa si alegeti o modalitate alternativa de transport. In paralel cu faptul ca va antrenati mergand pe jos sau cu bicicleta, contribuiti la reducerea poluarii si a consumului de carburanti. Stim cu totii ca rezervele de petrol sunt limitate. De asemenea, Uniunea Europeana a instituit Ziua Europeana fara Masini, care incurajeaza folosirea mijloacelor de transport "verzi" in detrimentul masinilor poluante.


Mergeti pe jos

Mergeti pe jos in locul deplasarii cu masina