Cum sa ne ferim de radiatii?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10937

Voteaza & Distribuie

Descriere



Simbolul radioactivitatii


Simbolul radioactivitatii



Prima dintre masurile naturale de protectie impotriva radioactivitatii ar trebui sa fie alimentatia, in afara de evacuarea din zonele de expunere mare, desigur. In alimente exista in mod natural chelatori de metale radioactive sub forma de fibre cum ar fi pectina, alginatul si fitatii.



Deoarece radioactivitatea este un fenomen natural comun, exista intr-adevar, mecanisme de aparare naturale. Cu toate acestea, in caz de exces, devine dificil sa ne protejam efectiv de radiatii.



Din pacate, o explozie nucleara nu este cea mai mare amenintare de iradiere. Acest fenomen destul de des intalnit ar putea explica in parte epidemia de cancer prin care trecem. Pentru cei sceptici, studiul efectuat pentru a vedea care este cel mai problematic poluant dintre mercur, plumb, cadmiu si uraniu, dovada este ca uraniul a iesit pe primul loc la jumatate din oamenii care au fost testati.



Nu vom lista cauzele posibile ale otravirii cu acest poluant, deoarece sunt numeroase si foarte controversate, iar mizele financiare si politice sunt masive. Vom face doar o lista de alimente care sa ne protejeze de radiatii, cu conditia ca acestea sa nu fie iradiate.



Algele care contin alginat de calciu se claseaza pe primul loc la protectia impotriva radiatiilor. Printre ele se numara: Kelp, Dulse, algele albastru-verzui.



Alimente care protejeaza impotriva iradierii si care contin pectina sunt: merele, soia, semintele de floarea-soarelui si multe altele.



Alimentele care contin fitati sunt: cerealele integrale, fasolea, mazarea.



Fibrele alimentare insolubile si tot ce contine celuloza si lignina sunt de asemenea bune impotriva radiatiilor. Plantele care furnizeaza sulf si antioxidanti ajuta, de asemenea la detoxifiere. In mod evident, acestea sunt legumele (broccoli, varza, conopida, ridichi, sfecla, usturoi, ginseng, ceapa) si fructele si alte vegetale comestibile, chiar daca sunt salbatice.



Polenul recoltat de albine lupta eficient impotriva radioactivitatii. In schimb, alte alimente care provin de la animale, cum ar fi carnea si produsele lactate pot contine doze mari de iod 131 si strontiu 90, ambele radioactive. Actiunea iodului asupra tiroidei face din ea prima tinta a radioactivitatii. Iodul radioactiv fixat de tiroida este responsabil cu tulburarile acestei glande, de aceea saturam tiroida cu comprimate de iod ne-radioactiv sau cu tinctura de iod aplicata pe piele.


Citeste: Incotro se indreapta norul radioactiv?