Cosmeticele minerale

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2992

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cosmeticele minerale sunt o alternativa excelenta la cele clasice. Sunt extrem de cautate in prezent, promovate si recomandate de catre makeup artistii si dermatologii care ne informeaza ca sunt mult mai sanatoase pentru piele. Sa fie chiar asa?




Cosmeticele minerale


Cosmeticele minerale




Ce contin cosmeticele minerale?

Conceptul din spatele cosmeticelor minerale este extrem de simplu. Se iau mineralele, se ambaleaza sub forma de pudra intr-o cutiuta cu pensula pentru machiaj si se vand clientelor. Ingredientele acestor cosmetice minerale provin in mare parte din pamant. Vorbim, spre exemplu, de pigmenti precum oxid de zinc sau dioxid de titaniu care, pe langa faptul ca au niste culori foarte placute, sunt si ecrane de protectie solara folosite in lotiunile cu factor de protectie.


Aceste minerale au reprezentat baza machiajului inca de la inceput si, pentru ca sunt comercializate sub forma de pudra, nu necesita in formula parfumuri, coloranti sintetici, conservanti, talc si alte substante cu potential iritant ridicat. In urma acestui fapt, cosmeticele minerale sunt considerate mai sanatoase si mai blande cu pielea decat cosmeticele clasice.




Fond de ten mineral


Fond de ten mineral cu pensula pentru aplicare




Oxidul de zinc si dioxidul de titaniu din fondul de ten sunt ecrane naturale de protectie solara. Acestea resping razele UVA si UVB si protejeaza tenul, prevenind astfel imbatranirea prematura a pielii. Zincul, un alt ingredient intalnit in cosmeticele minerale, este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare. Aceasta proprietate il face potrivit inclusiv pentru pielea sensibila, iritata sau afectata de cuperoza si acnee si poate fi aplicat pe ten chiar si dupa tratamente de genul dermabraziunii sau terapiei cu laser.




Pigmenti minerali


Pigmenti minerali pentru machiaj




Magneziul si aurul au proprietati tonifiante, ajuta la stimularea circulatiei sangelui la nivelul tenului si improspateaza epiderma. Pulberea de diamante are rol de acoperire a ridurilor fine si la combaterea cearcanelor prin respingerea luminii.


Beneficiile cosmeticelor minerale

Specialistii afirma ca aceste cosmetice minerale au beneficii multiple asupra pielii. Sunt necomedogene, nu contin factori alergeni precum parfumurile si conservantii, nu contin uleiuri, alcool, talc sau alte substante daunatoare.




Blush mineral


Blush duo mineral




Sunt realizate aproape in totalitate din minerale naturale si se potrivesc oricarui tip de piele, inclusiv tenului sensibil, atopic sau recent supus tratamentelor cosmetice sau dermatologice. Un beneficiu important care vine odata cu folosirea cosmeticelor minerale este protectia solara pe care acestea o ofera, fiind potrivite pentru plaja sau strand.


Sunt rezistente la apa si calmeaza tenul, absorb impuritatile si ajuta la vindecarea acneei. Reduc iritatiile, micsoreaza porii dilatati si confera un efect de tonifiere si prospetime a tenului. Cosmeticele minerale au proprietatea de a reflecta lumina, mascand liniile fine si cearcanele. Au putere mare de acoperire, insa nu creeaza efect de masca si nu incarca pielea.




Fard mineral


Fard mineral




Atentie la ingrediente!

Desi producatorii isi lauda cosmeticele minerale, este bine sa nu picati in capcana marketingului si sa cititi cu atentie lista cu ingrediente inainte de a cumpara. Nu va ia decat cateva minute.


Spre exemplu, oxiclorura de bismut (bismouth oxychloride) nu este naturala, ci un mineral creat in laborator, dar va fi listata pe ambalajele cosmeticelor printre mineralele naturale.


Pe de alta parte, nu tot ce este natural este si sanatos. Azbestul, un mineral de data acesta natural, este carcinogen si creste riscul aparitiei mezoteliomului malign. Talcul, de asemenea, este banuit a contribui la aparitia cancerului ovarian si a bolilor pulmonare.




Pudra minerala


Pudra minerala