Colin Firth, uluit de propriul sau succes

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2464

Voteaza & Distribuie

Descriere



Colin Firth


Colin Firth



Colin Firth a primit Oscarul din 2011 pentru prestatia sa actoriceasca din „Discursul regelui", unde l-a interpretat pe regele George al VI-lea al Marii Britanii. Zarva facuta in jurul acestui film si aplauzele s-au stins demult, insa actorul nu-si poate reveni din uluiala provocata de succesul neasteptat de care se bucura filmul in intreaga lume.



Intr-un interviu acordat pentru Radio Times, actorul in varsta de 50 de ani a declarat ca a fost socat de cat de bine s-a descurcat drama regala la box-office.


„In film nu apar tineri, nu-i nici sex, nici violenta, nu avem nici urmariri cu masinile si nici un fel de actiune sau vampiri",



spune Colin Firth, inca stupefiat de „fenomenul" care i-a pus in brate cel mai ravnit premiu din cinematografie. Filmul a obtinut patru Oscaruri, inclusiv cel atribuit lui Firth pentru cel mai bun rol, si sapte premii Bafta.



„Sa privesti cum doi barbati de varsta mijlocie discuta intr-o camera, imprietenindu-se incet, nu-i chiar climaxul pe care-l incluzi daca vrei ca un film sa bata recordul la box-office",



crede Firth. Actorul afirma ca, odata cu trecerea timpului, a inceput sa aprecieze ce rol extraordinar i s-a incredintat si, fireste, maniera in care a fost realizat filmul. Cand a acceptat premiul Oscar, rostind unul dintre cele mai bine construite discursuri ale serii, actorul si-a permis o mica gluma:



„Am sentimentul ca tocmai am ajuns la apogeul carierei mele."



In spatele cortinei, dupa victorie, a admis in fata reporterilor de la BBC ca de-abia asteapta sa ia o „pauza" de la regele George al VI-lea, cunoscut familiei si logopedului sau australian (spre oroarea Casei Regale, care propusese un „binecunoscut profesor britanic") drept… Bertie. „Am inceput sa am tot felul de fantezii cu privire la ce voi face de acum inainte", afirma actorul. El si-a petrecut sase luni in campania de promovare a filmului „Discursul regelui", participand la premiere si gale si se pare ca succesul nu numai ca il uimeste, dar i-a cam ajuns.



„Cred ca am sa gatesc mult. Nu ma consider deosebit de bun la asta, insa am de gand sa-mi aplic talentele culinare asupra oricui imi intra in raza de actiune. Incep sa cred ca este o metoda foarte buna pentru a ma defula",



glumeste Colin Firth. In timpul filmarilor pentru „Discursul regelui", in iarna lui 2009-2010, actorul n-avea nici o idee ce impact la public va avea balbaiala lui Bertie si evolutia acestuia spre retorica fara nici un cusur de la sfarsit.



Premiera mondiala a filmului a avut loc la Toronto International Film Festival, in septembrie 2010, unde a fost distins cu principalul premiu al publicului. A fost prima victorie, iar intre momentul Toronto si Oscar, Colin Firth a facut naveta intre Europa si America, aproape saptamanal, pentru a promova filmul.


In tot acest timp, campania pentru ca „Discursul regelui" sa fie recompensat cu premii Oscar a inceput sa ia amploare, o serie de surse de la Hollywood desemnandu-l pe actorul britanic drept un castigator sigur al Oscarului pentru cel mai bun rol masculin. Prima sa nominalizare pentru un Oscar a fost in 2008, pentru un rol secundar in filmul muzical „Mamma Mia", dar a pierdut competitia in fata lui Jeff Bridges. Cu toate acestea, nominalizarea l-a propulsat in atentia publicului si criticii, confirmarea valorii sale venind odata cu „Discursul regelui".


Pasul urmator pentru actorul britanic este rolul sau intr-un remake dupa o mai veche adaptare cinematografica a romanului lui John le Carre, Tinker Tailor Soldier Spy, film prezentat la Festivalul de la Venetia. Cunoscandu-l pe scriitor pe platourile de filmare, Colin Firtth s-a declarat „subjugat" de acesta.