Ce inseamna cadastru si intabulare?

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3522

Voteaza & Distribuie

Descriere

Topografia este in general cunoscuta ca studiul suprafetei pamantului, a caracteristicilor si a formei sale. Ofera de asemenea descrierea caracteristicilor (cum ar fi suprafata, formele, acoperirea cu vegetatie si cresterea de nivel), reprezentate pe harti numite "topo". In esenta, topografia se ocupa mai ales cu detaliile locale cum ar fi vegetatia sau modificarile realizate de om, incluzand istoria locala si cultura. Mai precis studiile topografice presupun culegerea informatiilor pe teren, detalii tridimensionale ale suprafetei, inclusiv recunoasterea formelor de relief specifice. In termeni moderni, este generatia datelor digitale sau electronice. Rezultatele anchetei topografice sunt reprezentari grafice ale unei parcele de pamant pe o harta, folosind mai multe tehnici cum ar fi liniile de contur, nuante Hyposometrice si umbre.

In timp ce majoritatea oamenilor se gandesc la masuratorile topografice in sensul de baza, trasarea limitelor proprietatilor, pentru cadastru si intabulare exista o mare varietate de metode, iar la firmele de cadastru apeleaza multi oameni din diferite domenii si industrii. Masuratorile topografice pentru proprietati reprezinta cea mai mare parte din aceste afaceri, dar exista masuratori si pentru industria constructiilor, mediul inconjurator si asa mai departe. Asadar in afara de masuratorile standard dintr-un punct in altul, in ziua de astazi exista si masuratori pentru aer sau apa.

Pentru ce sunt folosite studiile topografice? Masuratorile topografice sunt utilizate pe o scara larga in intreaga lume pentru o varietate de motive. Cele trei categorii principale unde sunt folosite includ: dezvoltarea, planificarea si utilizarea terenurilor. Aceste studii pot fi facute la o scara corespunzatoare pentru a se potrivi bine scopului lor. Majoritatea proiectelor de constructii incep printr-un studiu topografic al terenului pentru a ajuta la proiectarea cladirii – inclusiv pentru a afla cele mai bune locuri ale terenului unde este indicat sa se faca constructia si ce obstacole ar putea sa stea in calea constructiei. De asemenea acestea sunt cunoscute si pentru utilitatea lor in orientare si drumetii. De asemenea aceste studii sunt considerate cel mai usor de inteles si de parcurs harti.

Pentru cadastru si intabulare, majoritatea masuratorilor sunt facute cu unitati de inalta calitate sau cu instrumente electronice (care masoara distanta cu ajutorul luminii si a undelor radio). Rezultatele acestor masuratori topografice sunt prezentate sub forma de linii de contur pe o harta a terenului, spre deosebire de alte tipuri de studii in cazul carora sunt folosite pentru marcaje pari si alte repere. In aceste zile, cu utilizare unitatilor tehnologice de varf, puteti vedea cu usurinta versiunile digitale ale hartilor si chiar ridicarile de cota ale terenului. Datele obtinute pot fi utilizate in programe cum ar fi AutoCAD, care este elaborat la randul sau de catre ingineri.

Scopul angajarii unui specialist topograf pentru a face masuratorile topografice este de a obtine date precise si documentatii asupra starii actuale a unei parcele de teren pe care va fi construita o cladire, un perete sau orice alta constructie sau mai pot fi folosite pentru intabulare apartament. Arhitectii se folosesc de obicei de aceste studii pentru a reusi sa ofere o propunere de design buna asupra viitoarei constructii.