Calendarul de Advent, o poveste dulce pentru 24 de zile

Detalii

CategoriiReligie
TaguriSfinti
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2582

Voteaza & Distribuie

Descriere

Poate parea surprinzator, insa calendarul de Advent, cu cele 24 de bucati de ciocolata ascunse dupa ferestre mici de carton, nu are o istorie veche. Si nu e nici macar o traditie populara, cum am fi tentati sa credem!


Din cate stim, prin secolul XIX, in familiile crestine exista obiceiul ca, in perioada 1-24 decembrie, in fiecare zi sa se aprinda o lumanare sau sa se agate pe pereti imagini biblice, prevestind venirea marii sarbatori a Nasterii Domnului.




calendar advent


Calendarul de Advent marceaza ultima luna pana la Craciun




Potrivit informatiilor avute azi la dispozitie, se pare ca primul calendar de Advent a fost confectionat - manual, din carton, continand imagini biblice miniaturale taiate cu foarfeca - in anul 1851. A trebuit sa treaca peste 50 de ani pana sa apara si varianta profesionala, tiparita a calendarului de Advent, multumita tipografului german Gerhard Lang, din Munchen.


Legenda spune ca, in copilarie, Lang astepta atat de nerabdator Craciunul incat tatal lui i-a confectionat lumanari de hartie, pe care copilul de-atunci le lipea in fiecare zi pe un carton, vazand pe zi ce trece cum se apropie sarbatoarea mult asteptata.




calendar advent


Calendarul de Advent este foarte iubit de cei mici




Prototipul ar dezamagi orice copil de azi, din moment ce ferastruicele de atunci ascundeau nu bucati de ciocolata, ci 24 de imagini miniaturale din Biblie, pentru fiecare zi ramasa pana la Craciun. Forma actuala a calendarului de Advent s-a realizat mult mai tarziu, usitele de carton deschizand calea spre bucati de ciocolata, bomboane sau fructe uscate.