Bronzul fals - noua moda printre vedete si nu numai

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2586

Voteaza & Distribuie

Descriere



bronz fals


bronz fals



Bronzul fals, obtinut prin folosirea unor unguente, a devenit din pasiunea catorva fani ai mentinerii impresiei ca se afla intr-o vacanta perpetua prin Caraibe, noua stare normala a societatii.



Moda s-a raspandit atat de repede si de intens, fiind adoptata de tot mai multi oameni, incat specialistii si autoritatile medicale sunt nevoite sa ia nota de acest fapt. Se stie ca Napoleon Bonaparte a declarat odata: „Daca ar fi sa-mi aleg o religie, Soarele, aducatorul universal de viata, ar fi zeul meu." Aceasta era opinia imparatului, care nu prea credea in nimic altceva decat in hartile sale militare si geniul strategic, dar se pare ca-i este impartasita, la modul subconstient, probabil, de milioane de oameni.


Secolul XX a fost unul de venerare a Soarelui, oamenii zambind fericiti sub razele lui, bronzandu-se intens, pentru ca asa dadea bine, era sic, iar aceasta expunere vesela si foarte la moda in calea ultravioletelor a continuat pana la explozia de cancere ale pielii.


Gaura imensa din stratul de ozon a contribuit la asta, si in prezent oamenii evita sa se bronzeze cum o faceau inainte. Totusi, mai exista destui care stau la plaja dupa programul „jumatate de ora pe spate, jumatate de ora pe burta", sau apeleaza la saloanele de bronzaj, in pofida avertismentelor legate de sanatate. Insa aceste ingrijorari au condus la vanzari enorme de creme cu factor ridicat de protectie solara, iar bronzul vacantelor insorite are sanse tot mai mari sa provina dintr-un tub cumparat de la supermarket decat de la ultraviolete.


In Marea Britanie, 41% dintre femei folosesc astfel de produse, afirma o companie producatoare de bronz la tub. Alte posibilitati de bronzare fara riscul de a face cancer de piele este un implant, recent pus la punct de o firma din SUA, care garanteaza trei luni de bronzaj. Potrivit publicatiei The Sunday Times, metoda are potentialul de a preveni circa 12 000 de cazuri de cancer la piele.




Pippa Middleton


Pippa Middleton



La inceputul verii din 2011, autoritatea medicala din Marea Britanie care monitorizeaza produse pentru ingrijirea sanatatii, a avertizat publicul sa nu foloseasca spray nazal pentru bronzat, introdus ilegal in vanzare, deoarece are efecte secundare cum ar fi greata, migrene, ameteli. La ora actuala, britanicii si nu numai ei, cumpara produse pentru bronzat in valoare de zeci de milioane de euro, iar Anglia inca vorbeste de „Middletan Effect" (tan – bronz), ca o referire la tenul inchis al sorei sotiei printului William, Pippa Middleton.



Exista chiar si o modificare in maniera in care se discuta astazi despre bronz, considerandu-se ca pielea bronzata este de preferat in locul celei care te face sa arati ca o „branza uitata in vitrina frigorifica". Exista o convingere tot mai mare, intr-un segment important al populatiei occidentale, ca pielea alba este „demodata". Indiferent de anotimp, un numar tot mai mare de barbati si femei defileaza cu un ten bronzat, care le confera un aer foarte sportiv, dinamic.



Bianca Dragusanu


Bianca Dragusanu, vedeta din Romania


care apeleaza la bronz fals



Conceptiile asupra bronzului difera de la o epoca la alta. In secolul XIX, bronzul era asociat imediat cu munca grea, pe camp. In acele vremuri, clasa avuta se comporta in asa fel incat sa transmita clar ca era deasupra preocuparilor si muncilor de jos, iar o piele bronzata indica munca grea, nedemna de membri acestei categorii. Deci, in saloanele din Paris nu prea vedeai bronzati.


In anii ’20 ai secolului trecut, bronzul a inceput sa fie asociat cu elitele care-si permiteau vacante pe Coasta de Azur, la Saint-Tropez, Nisa. Bronzul semnifica pe atunci sanatate, vitalitate si bogatie. Prin anii ’70-’80 pachetele turistice de masa au devenit accesibile tuturor si bronzul a fost prezent peste tot.


Astazi, se stie ca expunerea la soare nu numai ca amplifica riscurile de cancer dermic, dar, odata cu inaintarea in varsta, confera pielii aspectul de „portofel vechi si scorojit". Pentru a evita aceste lucruri, tot mai multi oameni apeleaza la bronzul din tub, bronzul fals, iar calitatea sa este mult imbunatatita fata de vremurile rele de alta data, cand produsele degajau un miros neplacut sau patau, iremediabil, hainele. Bronzul fals a trecut acum de la vedete la omul de rand si este considerat mult mai sanatos.