Beneficii ale Claselor de Actorie

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1067

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu toate activitatile la care au acces copiii in ziua de astazi este destul de dificil pentru un parinte sa decida in care dintre acestea sa isi implice copilul. Cu atat mai mult cu cat este recomandat ca programul copiilor sa nu fie prea incarcat, pentru ca mai trebuie sa si traiasca, nu? Cursurile de actorie sunt amuzante si au beneificii practice ce ii vor ajuta pe copii de-a lungul intregii vieti. Iata 3 dintre beneficiile cursurilor de actorie.


Increderea in sine si vorbirea in public

Conform specialistilor, frica de a vorbi in public se numara printre temerile majoritatii indivizilor din societatea de astazi. Teama de a se afla in fata unei multimi de oameni este mult peste teama de inaltimi, teama de spatii inchise sau teama de a se imbolnavi. Ni s-a spus sa ne inchipuim ca audienta poarta doar lenjerie intima dar, serios acum, nu exista cu adevarat 3 pasi simpli pentru a evita teama de a vorbi in public. Pur si simplu este vorba despre increderea in sine.



Cursurile de actorie
sunt extraordinare atunci cand vine vorba despre construirea increderii in sine. Clasa sau ora de actorie este un spatiu sigur pentru vorbirea in public. Prin exercitii specifice elevii se obisnuiesc sa vorbeasca unul in fata celuilalt. Pe masura ce acest lucru devine mai comfortabil creste si increderea in sine. Utilizarea personajelor contribuie la cresterea increderii – personajele vorbesc in fata publicului, nu ei. In plus, clasele de actorie se concentreaza pe proiectarea vocala, dictie si timing – lucruri care de obicei produc anxietate vorbitorului.



Aceasta incredere in sine ii va ajuta de-a lungul vietii – fie la prezentarea rapoartelor verbale, la interviuri pentru gasirea unui job, fie la prima intalnire si multe altele.


Dezvoltarea empatiei si a comunicarii eficiente

Actorii interpreteaza de fiecare data personaje dintre cele mai diferite. Prin dezvoltarea personajului ei trebuie sa intre in contact cu gandurile si sentimentele acestuia. Pentru o buna interpretare este necesar ca acestia sa inteleaga ce motiveaza personajele sa faca anumite lucruri. Contactul cu gandurile si sentimentele personajelor ce urmeaza a fi interpretate ajuta in majoritatea cazurilor constientizarii propriilor ganduri si sentimente. De obicei se creeaza un flux intre acestea, utilizand situatii din viata reala. Acest proces ajuta la tratarea situatiilor din viata reala.



De asemenea, intelegerea personajelor determina o mai buna intelegere a persoanelor din jurul lor, ceea ce permite dezvoltarea empatiei si a comunicarii eficiente. Presedintele Roland Reagan fusese poreclit "The Great Communicator". Lasand la o parte abilitatea politica, toate celelalte calitati au fost dobandite in anii de actorie de la Hollywood, lucru care l-a ajutat sa inteleaga mentalitatea poporului american.


Dinamica Grupului si Cooperare

Un alt beneficiu important al orelor de actorie este abilitatea de a lucra in echipa sau in cadrul unui grup. Prin interpretarea unor roluri, copii invata sa isi asume coordonarea, sa indeplineasca sarcini la cerere, sa ii ajute pe ceilalti si sa aiba incredere in colegii lor. Munca in echipa si cooperarea sunt extrem de importante pentru punerea in scena a unei piese.


Dar, pana la urma si alte activitati sportive determina munca in echipa pentru atingerea obiectivului, nu? De ce este actoria mai deosebita? Diferenta este ca in cadrul activitatilor sportive componenta echipei este de cele mai multe ori omogena – doar fete sau doar baieti. In montarea unei piese de teatru participantii fac parte dintr-un grup neomogen, de varste si abilitati diferite. Invata astfel sa interactioneze cu oameni diferiti. Elevii mai tineri vor invata de la cei cu varste mai inaintate, iar prin experimentarea la acest nivel isi vor imbunatati calitatile de leadership.