Avantajele si dezavantajele regimului disociat

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2528

Voteaza & Distribuie

Descriere

Avantajele regimului disociat

Este eficient din cauza monotoniei sale. Sa mananci numai carne de pui sau fasole verde timp de o zi intreaga sau chiar numai o masa, nu este o experienta prea interesanta. Astfel, vei manca mai putin spontan, iar optiunile de preparare sunt limitate. Deci si aportul de grasimi e limitat. Rezultatul general: caloriile scad pierzi in greutate. Acest regim li se adreseaza in special pofticiosilor care hapaie mancarea in cantitati mari. Din cauza ca mancarea lor nu e mai variata, pofta le scade si o data cu ea si cantitatea. Astfel, se dezvata si de pofta si de ingrasare.

Dezavantajele regimului disociat

Regimul disociat nu se recomanda pentru o perioada lunga de timp deoarece are la baza un principiu periculos pentru sanatate. In cazul consumului unui singur aliment dezechilibrul organismului se instaleaza destul de confortabil, corpul fiind afectat chiar de la inceputul dietei, manifestand slabiciune si oboseala. Persoanelo foarte active le va fi aproape imposibil sa se tina de acest program alimentar.

Regimul disociat nu se bazeaza pe nimic stiintific, ci doar pe principiul diminuarii poftei de mancare. Acest lucru duce la pierderea kilogramelor. Exista riscul ca la sfarsitul regimului sa iti doresti sa recuperezi ce ai pierdut. Fiind un regim strict care cere multa vointa poate aparea nevoia de excese. Acesta este efectul „bumerang".

Va lasam pe voi sa luati decizia daca veti urma acest regim disociat sau nu.