Merită sa plătești o licență pentru Adobe Photoshop în 2024?

Detalii

CategoriiIT
TaguriRomania
Ultima actualizareJoi 22 februarie 2024
Vizualizari551

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ești pasionat de tot ce presupune domeniul fotografiei și ai vrea să-ți perfecționezi abilitățile creative? Probabil ai luat în considerare clasica aplicație Adobe Photoshop, care a devenit un etalon de profesionalism și precizie. Însă, tot alternativele gratuite sunt mai tentante, tocmai pentru că nu necesită investiții ridicate. Totuși, specificațiile pe care le prezintă nu sunt cele mai performante, ceea ce poate sta în calea evoluției profesionale. Merită, așadar, să plătești pentru o licență adobe în contextul în care există alte opțiuni mai avantajoase din punct de vedere financiar? Rămâi până la final și descoperă tot ce trebuie să știi despre achiziție, dar și câteva criterii esențiale de alegere.

Da, dacă ești profesionist și lucrezi în design grafic și manipulare de fotografie


Nu mai are rost să-ți adresezi întrebarea de mai sus dacă tu deja câștigi bani din design grafic sau editarea fotografiilor. E clar că ai nevoie de un suport profesional pentru a-ți completa portofoliul și implicit a oferi clienților calitatea pe care o așteaptă.

Adobe Photoshop este considerat standardul de aur în industria manipulării imaginilor. Dacă lucrezi în domeniul artei digitale, achiziționarea unei licențe îți poate oferi acces la uneltele și funcțiile necesare pentru a crea lucrări desăvârșite. Ba mai mult, vei avea posibilitatea de a profita de caracteristicile avansate ale aplicației precum:

  • Ajustări de culoare și luminozitate,
  • Adăugarea de texte,
  • Crearea de modele,
  • Decuparea fotografiilor,
  • Adăugarea sau ștergerea layerelor.

Odată ce cumperi o licență adobe photoshop, ai acces la actualizări și suport continuu din partea Adobe. Poți contacta echipa de asistență oricând ai nevoie. Ba mai mult, ești la curent cu noile oferte sau promoții speciale pentru companii sau studenți/profesori.

Dacă editarea de imagini este doar un hobby sau ai nevoi mai simple, s-ar putea să nu fie necesar să investești într-o licență costisitoare


În cazul în care doar te pasionează domeniul, iar modificarea pozelor reprezintă o simplă modalitate de relaxare, nu e nevoie de investiții colosale. Îți poți exprima imaginația și îmbunătăți abilitățile și prin intermediul alternativelor gratuite. Iată doar câteva dintre cele mai apreciate:

  • GIMP - O soluție open-source, care se aseamănă foarte mult cu Photoshop. Este un program puternic de ajustare a imaginilor, care oferă o gamă vastă de funcționalități. Este compatibil cu majoritatea fișierelor grafice precum PSD, PNG, JPEG sau GIF.
  • Paint.net - A nu se confunda cu varianta clasică de pe orice dispozitiv Microsoft. Este ideal pentru retușarea fotografiilor. Oferă o interfață prietenoasă și un set de unelte esențiale pentru editare.
  • Serif PhotoPlus - Nu este la fel de performant ca Photoshop-ul, dar te poate ajuta să-ți alimentezi creativitatea. Poate fi folosit pentru a face modificări standard. Este disponibil și în varianta cu plată, în cazul în care vrei să treci la alt nivel.


Abonament lunar sau licență permanentă?


Dacă încă oscilezi în ceea ce privește cumpărarea unei licențe software, nu-ți face griji. Există două variante principale pe care le poți lua în considerare:

  • Abonament lunar - Prețurile variază în funcție de specificațiile tehnice și avantajele incluse în abonament. Suma pe care trebuie să o plătești pe lună este de 25,99 €/ dacă intri pe site-ul oficial Adobe. Este recomandată mai cu seamă în cazul în care ai de efectuat proiecte sezoniere.
  • Licență permanentă - Instalarea unei licențe permanente e mai indicată, mai ales dacă deja ai statutul de expert. Prețurile încep de la 99.00 lei dacă te orientezi către furnizori certificați, care pun la dispoziție promoții exclusive și reduceri substanțiale.

Îți place designul grafic și vrei să-ți actualizezi lucrările? O licență Adobe Photoshop este exact ce ai nevoie.

Lasă-ți imaginația să lucreze, dar nu ezita să investești în variante testate!