Aditivii alimentari sau E-urile

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2823

Voteaza & Distribuie

Descriere

Au apus de mult vremurile cand se gaseau peste tot alimente naturale. Nici macar nu mai e la moda sa ne petrecem vacantele la tara, unde macar am consuma ceea ce natura a hranit.

Transformarea excesiva a stilului de viata in ideea de modernizare si alimentatia dezechilibrata s-au impus printr-o serie de aspecte negative. E vorba despre celebrii aditivi alimentari sau E-uri care nu prea lipsesc din lista de ingrediente a produselor alimentare. Cat de diverse sunt produsele care se comercializeaza o stim cu totii. Insa cati dintre noi cunoastem si compozitia acestora si efectele asupra sanatatii? Toate acele substante cu denumiri kilometrice de pe eticheta alimentelor sunt nenaturale. Spre a fi bine vandute, producatorii adauga la fabricarea produselor mult prea multi aditivi alimentari, sustinand ca daca ar elimina E-urile din alimente, ar trebui sa creasca mult mai mult preturile acestora si nu s-ar mai vinde in aceeasi cantitate.

In ciuda acestor lucruri cunoscute, romanii continua sa consume alimente cu aditivi. E normal sa creasca pretul produselor proportional cu cat de naturale sunt. E un lucru care se intampla si in alte tari si asta nu inseamna ca industria alimentara e la pamant. Potrivit studiilor, un locuitor dintr-o tara civilizata consuma intr-un an aproximativ 4,5 kg de aditivi alimentari. Nutritionistii sustin ca margarina este unul dintre cele mai nocive alimente, deoarece nu contine substante naturale, fiind produsa doar din substante sintetice.