11 semne ca ai putea fi insarcinata

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1065

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te intrebi daca urmeaza sa ai un copil? Fii atenta la corpul tau. Mai devreme decat ai crede, hormonii incep sa iti ofere schimbari subtile, chiar inainte de a se vedea rezultatul pe testul de sarcina. Din pacate, multe din semne sunt asemanatoare cu cele de dinainte de menstruatie, dar iata care sunt semnele la care sa fii atenta:


Sani inflamati


Acesta este un simptom de care se plang foarte multe viitoare mamici. Tesutul sanilor este foarte sensibil la schimbarile hormonale. Dupa ce oul este fertilizat progesteronul incepe sa creasca, si astfel se creste si volumul sangelui, ceea ce face sanii mai grei ca de obicei.


Crampe abdominale


Ai putea avea crampe ca si cand ai fi la menstruatie sau urmeaza sa fii, dar de fapt acest disconfort este generat de implantare – atasarea oului fertilizat pe peretele uterului. Uterul sufera putin, dar se pregateste pentru expansiunea lui in urmatoarele 9 luni.


Sangerari


Unele femei pot avea cateva pete de sange pe slip in timpul implantarii. Daca vezi ca menstruatia ta dureaza doar o zi sau doua sau daca vei vedea cateva pete de sange, e timpul sa faci un test de sarcina.


Oboseala


Exista oboseala de fiecare zi si exista asta: daca toata ziua cat esti la serviciu nu te gandesti decat la somn sau daca esti prea epuizata sa faci fata activitatilor de zi cu zi, atunci corpul tau ar putea raspunde la sarcina. Chiar si in acest stadiu timpuriu al sarcinii, bebelusul deja incepe sa iti manance din calorii, asa ca ar putea da peste cap energia organismului.


Mamelonul se inchide la culoare


Arata sfarcurile diferite zilele astea? Hormonii sarcinii iti afecteaza activitatea melanocitelor sau celulelor din mameloane care sunt responsabile de culoare. Totusi femeile care au in general mameloane mai inchise la culoare ar putea sa nu observe aceasta schimbare decat mai tarziu in sarcina – cam pe la 10 saptamani sau chiar mai tarziu.


Greata


85% din femeile insarcinata sufera de greata de dimineata, sau chiar pe tot parcursul zilei. Chiar la inceput s-ar putea sa nu fie chiar atat de evident, doar mici greturi la anumite mirosuri la alimente, lucru ce s-ar putea sa il ignori.


Balonare


Nu mai poti sa iti inchei nasturele la blugi? Nivelul ridicat al progesteronului iti incetineste digestia si ai putea sa te simti mai balonata. Acest lucru se intampla si in timpul sindromului premenstrual, dar balonarea dispare cand menstruatia apare. Daca balonarea nu dispare – si menstruatia nu vine – incepe sa te uiti dupa liniuta roz.


Urinezi mai des


Daca mergi mai des la toaleta inseamna ca rinichii incep sa fie suprasolicitati; in timpul sarcinii ei trebuie sa elimine fluidele mai eficient. Vei vedea ca in ultima luna vizitele la toaleta vor fi foarte dese – dar este si datorita faptului ca uterul apasa pe vezica urinara.


Pofte


Organismul tau obosit poate sa ceara in plus vitamine si carbohidrati pentru a-si lua energia necesara. Totusi, poftele nu apar la toate femeile insarcinate.


Dureri de cap


Faptul ca volumul sangelui creste poate sa provoace dureri de cap in primele saptamani ale sarcinii, dar acestea vor disparea atunci cand organismul se obisnuieste cu nivelul crescut de hormoni.


Constipatie


Aceiasi hormoni responsabili de balonare sunt si in spatele problemelor legate de constipatie. Tractul tau digestiv incetineste, iar acest simptom (din pacate) se va inrautati pe masura ce sarcina avanseaza.